Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ο Ισ. Κούβελος, σύζυγος της Ντ. Μπακογιάννη το πρόσωπο, πίσω από το εκατομμύριο

Ο Ισίδωρος Κούβελος, σύζυγος της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη, είναι τελικά το πρόσωπο, το οποίο αφορούσαν οι αναφορές του εισαγγελέα Νικολούδη περί "πολιτικού προσώπου που εξήγαγε 1 εκ. ευρώ στο εξωτερικό".

    Σύμφωνα με δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη προς τους δημοσιογράφους, μόλις πριν από λίγο ενημερώθηκε ότι το πρόσωπο που φωτογραφιζόταν ως ο "δράστης" του εμβάσματος, είναι ο σύζυγός της.

    Όπως ανέφερε, το ποσόν αφορά ρευστοποίηση μετοχών που κατείχε ο σύζυγός της στις ΗΠΑ, το οποίο χρησιμοποιήθηκε, στη συνέχεια, για αγορά πλοίου στο Λονδίνο.

    Σε διευκρινίσεις της προς τους δημοσιογράφους, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε πως η διαδικασία αυτή είναι συνηθισμένη, καθώς οι συναλλαγές της χρηματιστηριακής εταιρείας που χειρίζεται την αγοραπωλησία των ναυτιλιακών μετοχών του κ. Κούβελου, καταγράφονται στην Τράπεζα της Ελλάδος.

    «Η δραστηριότητα του άνδρα μου, είναι καταγεγραμμένη στο "πόθεν έσχες" του από την ημέρα που τον παντρεύτηκα μέχρι σήμερα», δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

    «Πρόκειται για αδιανόητη προσπάθεια: Σήμερα σπιλώνεται ένας ολόκληρος κόσμος. Κάποιοι έχουν σκοπό να κρύψουν αυτούς που έβγαλαν όντως τα λεφτά τους στην Ελβετία», παρατήρησε η κ. Μπακογιάννη, αφήνοντας και αιχμές περί ενδεχόμενης προσπάθειας σπίλωσης του κομματικού της φορέα, καθώς «από την ώρα που ξεκινήσαμε, ενοχλήσαμε πολλούς», όπως είπε.


 
(Νωρίτερα)
Δεν είναι ούτε νυν, ούτε πρώην βουλευτής, το πρόσωπο που αναζητεί η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής για τα "πόθεν έσχες" των πολιτικών και που, σύμφωνα με τις καταγγελίες του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Παναγιώτη Νικολούδη, εμφανίζεται να έχει μεταφέρει σε τράπεζα του εξωτερικού, το Μάρτιο του 2011, ένα εκατομμύριο ευρώ.

    Όπως τονίστηκε επίσημα από το γραφείο Τύπου της Βουλής, πρόκειται για άνδρα, συγγενικό πρόσωπο βουλευτή, αλλά δεν είναι ούτε πρώην, ούτε εν ενεργεία βουλευτής.

    Πάντως, συνεχίζεται από το πρωί η συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής, ο πρόεδρος της οποίας αναμένεται σε λίγο να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις, σχετικά με τον έλεγχο που έκανε στα "πόθεν έσχες".

    Εκτός του προαναφερθέντος προσώπου, αναμένονται τις προσεχείς ημέρες, από την Επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο των "πόθεν έσχες" των βουλευτών, διευκρινίσεις για τα πολιτικά πρόσωπα και τους συγγενείς τους, που, όπως ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την Παρασκευή στη Βουλή, έχουν εμβάσει στο εξωτερικό, ποσά μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου