Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Καζαμίας 2012 by Galazios Airetikos

header-kazamiasΙανουάριος
Ξεκινάει η εκτέλεση του προϋπολογισμού. Υστέρηση στα έσοδα και ύφεση  στην αγορά που φτάνει το 29%. Ανακοινώνονται τα νέα μέτρα για την σωτηρία της χώρας. Οι μισθοί και οι συντάξεις θα περικόπτονται  μόνο κατά 0,2% την ημέρα (για κάθε μέρα μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο).
Το νέο φορολογικό σύστημα φέρνει αλλαγές και οι φορολογούμενοι θα παρακρατούν το 15% του εισοδήματος τους και το υπόλοιπο θα μένει στο κράτος. Στα φάρμακα θα μπει ειδικός φόρος για όσους γίνονται καλά, ενώ αλλάζει το εργασιακό καθεστώς και οι εργοδότες θα μπορούν να απολύουν ελεύθερα, να μην πληρώνουν εισφορές και να διεκδικούν αποζημίωση από τους εργαζομένους για ψυχική οδύνη επειδή τους αγχώνει το να πληρώνουν μισθούς και επιδόματα.
Φεβρουάριος
Το πρόγραμμα σωτηρίας της χώρας προχωράει. Απολύονται άλλοι 250.000 δημόσιοι υπάλληλοι και αν δεν κριθεί επαρκές το νούμερο θα  απολυθούν και άλλοι, έτσι ώστε  θα επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει η τρόικα. Νέες περικοπές σε συντάξεις, αναπήρους, ανέργους και ευπαθείς ομάδες εξοικονομούν 15 εκκ ευρώ. Σημαντικό το ποσό για να εξοικονομηθούν τα επιπλέον 150 δις που θα δοθούν για στήριξη των τραπεζών. Έτσι αποκαθιστάται η ρευστότητα στην αγορά.

Το ΕΣΠΑ επιταχύνεται και δίνονται νέες αναθέσεις έργων στον κ. Μπόμπολα και στον κ. Αλαφούζο. Δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια,   Η ανάπτυξη της χώρας δίνεται σε ασφαλή Ελληνικά χέρια. Μάλιστα το Ελληνικό κράτος διασφαλίζει ότι το 10% των εργατών στα έργα θα είναι Ελληνικής καταγωγής. Νέα διόδια στήνονται έξω από τη πλατεία Συντάγματος, τον Λευκό πύργο, την πλατεία ταχυδρομείου στη Λάρισα καθώς και έξω από το super paradise στη Μύκονο.
Μάρτιος
Γίνονται εκλογές και βγαίνει μια πολυκομματική Βουλή από 11 κόμματα. Τα 7 από αυτά,  Ν.Δ. - ΠΑ.ΣΟ.Κ (Γιώργάκης)- ΠΑ.ΣΟ.Κ. PLUS (Αννούλα- Λοβέρδος) – ΛΑ.Ο.Σ. -ΔΗ.ΣΥ.- ΔΗΜ.ΑΡ – Οικολόγοι, συγκροτούν τη νέα κυβέρνηση «Εθνικής σωτηρίας».
Νέος πρωθυπουργός και επίσημα ο Ράιχενμπαχ και στη κυβέρνηση μπαίνει όλη η task force. Συμμετέχουν και 7 Έλληνες ένας από κάθε κόμμα. Υπουργός Οικονομικών ο κ. Φούχτεν, υπουργός Εξωτερικών ο Τρεμόπουλος, υπουργός διαφάνειας ο Άκης Τσοχατζόπουλος, υπουργός Δημόσιας τάξης κ. Αδωνης Γεωργιάδης, υπουργός εξόντωσης δημοσίων υπαλλήλων, συνταξιούχων και αναπήρων κ. Κυριάκος Μητσοτάκης,  υπουργός προστασίας μεταναστών o κ. Ψαριανός.
Γιορτάζεται για τελευταία φορά η 25η Μαρτίου αφού είναι Κυριακή και δεν επηρεάζει καμία εργάσιμη ημέρα. Για το 2013 είναι αδιάφορο αφού δεν θα υπάρχουν εργαζόμενοι τότε.
Απρίλιος
Τελειώνει το πρωτάθλημα. Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ, κυπελλούχος ο Άρης και στο champions league θα συμμετέχει ο Ήρακλής που παίρνει το ΑΦΜ του χρεοκοπημένου Ολυμπιακού. Ο Απόλλωνας Καλαμαριάς παίρνει το ΑΦΜ του  Αστέρα Τρίπολης και έτσι αποκαθίσταται η προ ετών αδικία. Η super league έντρομη από το αποτέλεσμα παίρνει δραστικά μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί τέτοια ανισορροπία. Στο εξής όλα τα ματς θα διεξάγονται στο λεκανοπέδιο και οι ομάδες της επαρχίας θα παίζουν με 10 παίκτες.
Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τα στημένα παιχνίδια. Αποκαλύψεις για το ύψος των ποσών που παίχτηκαν, τις ομάδες, τους παράγοντες και τους παίκτες που συμμετείχαν. Η δικαιοσύνη δρα ακαριαία και με αυστηρότητα. Τιμωρεί όσους προχώρησαν σε αποκαλύψεις παραδειγματικά.
Μάιος
Μεγάλες αναταραχές ξεσπάνε στο κέντρο της Αθήνας. Η ανέχεια και η ανεργία έβγαλε τους νέους στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν. Φοβερά επεισόδια καταγράφονται από τις κάμερες. Ικανοποιημένος ο Πρετεντέρης παρακολουθεί να σπάζουν σαν αυγά τα κράνη που είχε κλέψει ομάδα νέων από τις αποθήκες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι αναταραχές που θα κρατήσουν μερικές μέρες θα λήξουν με την αποφασιστική παρέμβαση της Ελληνικής Κυβέρνησης που τιμώρησε τους πρωτεργάτες της κινητοποίησης σε συνάντηση εργασίας με τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ιούνιος
Μετά από πολλές σωτηρίες της Ελληνικής Οικονομίας, η κυβέρνηση αποφασίζει τη στάση πληρωμών και την έξοδο από το ευρώ. Η νέα δραχμή θα έχει αποτυπωμένο τον Γιώργο Παπανδρέου, το δίφραγκο τον Πάγκαλο, το τάληρο την Αννούλα, το χιλιάρικο τον Παπαδήμιο, το πεντοχίλιαρο τον Ανδρέα και το δεκαχίλιαρο τον Άκη. Οι Έλληνες καλούνται να ανταλλάξουν τα ευρώ τους με νέες δραχμές κάτι που αναγκαστικά το κάνουν μαζικά. Μάλιστα η κυβέρνηση αποφασίζει να τυπώσει εκατομμύρια δεκαχίλιαρα και τα πετάει με ελικόπτερα σε όλες τις πόλεις και χωριά. Οι έλληνες ζούνε σε πρωτοφανή ευτυχία.
Μόλις όμως τελειώσει η ανταλλαγή των ευρώ με δραχμές ανακοινώνεται από τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών ότι τελικά δεν φύγαμε από το ευρώ και ότι ήταν ένα τέχνασμα για τη σωτηρία της χώρας, έτσι ώστε να μαζευτούν λεφτά και να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Επίσης αποπληρώθηκε το 1,5% του χρέους στο ΔΝΤ, δηλαδή 15 δις. Η χώρα συνεχίζει στην ευρωζώνη αλλά οι καταθέσεις έχουν χαθεί οριστικά.
Ιούλιος
Οι Τούρκοι, με πτήσεις πάνω από τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου πετάνε προκηρύξεις που υπόσχονται στους ντόπιους να φέρουν φθηνό ψωμί, γάλα, ζυμαρικά, νερό, γιατρούς και φάρμακα. Υπόσχονται και μείωση της φορολογίας από το 85% μόλις στο 50%. Οι νησιώτες ενθουσιάζονται από τη προοπτική να μειωθεί η φορολογία καθώς και ότι θα έχουν νερό και τρόφιμα.
Στο Αιγαίο και στο Ιόνιο αρχίζουν οι γεωτρήσεις για την εύρεση πετρελαίου και φυσικού αερίου. Οι δύο εταιρίες, η BP και η Shell, που ανέλαβαν την εκμετάλλευση ύστερα από διεθνή διαγωνισμό, εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι τα κοιτάσματα είναι τεράστια και μπορούν να δώσουν υγιή ανάπτυξη στην Τουρκία και στη χώρα μας. Η Μέρκελ εμφανίζεται ικανοποιημένη για την επένδυση της στο Ελληνικό προτεκτοράτο. Το ευρώ ισχυροποιείται και φτάνει στα 2 δολάρια.
Αύγουστος
Τα μπάνια του λαού και όσοι Έλληνες δεν έχουν μεταναστεύσει ακόμα  μετακομίζουν μαζικά στις παραλίες όπου πουλάνε λουκουμάδες στους πακιστανούς γαιοκτήμονες για να ζήσουν. Ρώσοι, Άγγλοι, Γερμανοί γεμίζουν τα νησιά μας και αφήνουν το πολύτιμο συνάλλαγμα χάρη στο οποίο αποπληρώνεται το 0,3% του χρέους μας στο ΔΝΤ και στη Γερμανία. Η Παναγία κάνει το θαύμα της.
Σεπτέμβριος
Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός κ. Ράιχενμπαχ παρουσιάζει τα πρώτα φιλολαϊκά μέτρα. Μειώνεται η φορολογία από το 85% στο 70%, οι συντάξεις διπλασιάζονται και φτάνουν τα 200 ευρώ, οι 10.000 από τους 400.000 δημόσιους υπαλλήλους που απολύθηκαν επαναπροσλαμβάνονται καθώς διαπιστώθηκε το λάθος ότι ήταν γραμμένοι στις κομματικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ. Το νέο κοινωνικό κράτος αναβαθμίζεται και οι γιατροί θα μπορούν να δέχονται τη καλημέρα των ασθενών δωρεάν. Οι ανάπηροι θα μπορούν να λαμβάνουν συσσίτιο και θα τους επιτρέπεται να βγαίνουν από το σπίτι.
Ωστόσο λίγες μέρες μετά ανακοινώνονται τα επίσημα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού όπου το έλλειμμα έχει φτάσει στο 63% του ΑΕΠ και το δημόσιο χρέος στα 1.346 δις ευρώ ή αλλιώς στο 640% του ΑΕΠ. Παγώνουν οι παροχές και ανακοινώνονται νέα φορολογικά μέτρα. 3 παντοπωλεία που είχαν μείνει ανοιχτά και 2 καταστήματα ενδυμάτων κλείνουν και αυτά.
Οκτώβριος
Γίνονται επιτέλους εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και αρχηγός επανεκλέγεται ο Γιώργος Παπανδρέου. Οι ψηφοφόροι του κινήματος στις εκλογές που έλαβαν μέρος σε Ζυρίχη και Γενεύη (πήγαν να ζήσουν εκεί που έχουν τις καταθέσεις τους οι άνθρωποι) πήγαν μαζικά και ψήφισαν τον ηγέτη τους, εκείνον που βοήθησε να προστατέψουν και να πολλαπλασιάσουν την περιουσία τους.
Ως πρώτη κίνηση ο Γιώργος Παπανδρέου καταγγέλλει το 14ο μνημόνιο και όσους μας οδήγησαν στο ΔΝΤ. Ζητάει άμεσα εκλογές και υπόσχεται ότι μόλις έλθει ξανά στην εξουσία θα συσταθούν εξεταστικές επιτροπές για την τιμωρία των υπευθύνων του ολοκαυτώματος. Επανενώνεται με το ΠΑΣΟΚ plus και τα στελέχη που αποσκίρτησαν. Ρίγη ενθουσιασμού διατρέχουν τους Έλληνες και το ΠΑΣΟΚ ανακτά γρήγορα τα ποσοστά του και βρίσκεται ξανά σε δυναμική αυτοδυναμίας.
Νοέμβριος
Ο Τούρκος διοικητής της Ειδικής Οικονομικής ζώνης της Θράκης σε συνάντηση με τον Σκοπιανό της Μακεδονίας μας και τον Αλβανό της Ηπείρου αποφασίζουν την κατάργηση του εμπάργκο στους Έλληνες από την αγορά εργασίας. Στο εξής ο ντόπιος πληθυσμός θα δουλεύει σε επιχειρήσεις με μισθό που θα ξεπερνάει τα 250 ολόκληρα ευρώ. Η ανεργία πέφτει από το 68% στο 66% και οι εφημερίδες στα πρωτοσέλιδα πανηγυρίζουν για το μεγάλο επίτευγμα της κυβέρνησης.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Καρατζαφέρης ανακοινώνει  ότι αργά αλλά σταθερά ανακτάται η Εθνική υπερηφάνεια.
Δεκέμβριος
Η χρονιά τελειώνει και έχουν διαψευστεί όσοι προμήνυαν δεινά για τον Ελληνικό λαό. Μπορεί οι μισοί να έχουν φύγει στο εξωτερικό για να σωθούν, μπορεί οι υπόλοιποι να μην έχουν τα προς το ζην, αλλά η χώρα συνεχίζει την πορεία της εξυγίανσης ως ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς δικαίωμα λόγου και ψήφου,.
Ο νέος προϋπολογισμός ψηφίζεται από την Ελληνική Βουλή και προβλέπει ύφεση μόλις στο 34%, δημόσιο χρέος μειωμένο στο 823% του ΑΕΠ και ανεργία στο 67%. Ο υπουργός οικονομικών εμφανίζεται αισιόδοξος ότι από το 2026 θα αρχίσει αργά αλλά σταθερά η ανάπτυξη. Ο κ. Καραταζφέρης δηλώνει ότι αξίζει το κόπο να υποστούμε μερικές θυσίες ακόμα για να βγάλουμε τη χώρα από τη κρίση. Μάλιστα την δήλωση αυτή την πουλάει στο CNN έναντι 250.000 € και εξυγιαίνει τα οικονομικά του κόμματος.
Ο Γαλάζιος Αιρετικός
neodemokratis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου