Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Όλα τα νέα ονόματα στις γαλάζιες λίστες, Αττική και Θεσσαλονίκη

Ποιοι έχουν κλειδώσει σε όλες τις περιφέρειες της χώρας
Εδώ και δέκα μέρα, ο γραμματέας της Ν.Δ  Ανδρέας Λυκουρέντζος, έχει ξεκινήσει τα τηλέφωνα και ενημερώνει τους υποψήφιους που θα κατέβουν με τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Ο Αντώνης Σαμαράς  ετοιμάζεται για εκλογές, και αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι τα γαλάζια ψηφοδέλτια έχουν κλείσει στο μεγαλύτερο μέρος τους, ενώ δεν ήταν τυχαία και η δήλωση του πριν από μερικές μέρες ότι όσοι δεν αποσυρθούν από τη διεκδίκηση των αναδρομικών δεν θα συμπεριληφθούν στις λίστες  του κόμματος.
(του Γιώργου Σιαδήμα)
Ο «Κόσμος του Επενδυτή  παρουσιάζει σήμερα τους υποψήφιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η υποψηφιότητα των περισσότερων από αυτούς έχει ήδη κλειδώσει , ενώ κάποιοι άλλοι είναι στις τελικές συζητήσεις με τη Συγγρού. Οι εν ενεργεία βουλευτές θα είναι αυτοδίκαια υποψήφιοι, ενώ οι μεγάλες μάχες θα δοθούν στην Α ' και στην Β ' Αθήνας όπου λαϊκοί δεξιοί και νεοφιλελεύθεροι θα κονταροχτυπηθούν.
 Α' Αθήνας
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος φαίνεται πως θα διεκδικήσει πάλι την ψήφο των πολιτών της Α ' Αθηνών και δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ενώ ερώτημα παραμένει η συμμετοχή της επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Μαριέττας Γιαννάκου. Ο Ανδρέας Ψυχάρης, διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου Αντώνη Σαμαρά, έχει «κλειδώσει» για την Α ' Αθηνών, ενώ στη μάχη του σταυρού έχουν ήδη ριχτεί η Όλγα Κεφαλογιάννη, που μετακινείται από το Ρέθυμνο και η βουλευτής Επικρατείας Ευγενία Τσουμάνη- Σπέντζα. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο θα συμμετάσχουν ο Νότης Μηταράκης, αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών, ο Βασίλης Κικίλιας, υποψήφιος περιφερειάρχης στην Αττική, και ο Μανώλης Αγγελάκας. Επίσης συζητήσεις γίνονται με τον πρώην ευρω- βουλευτή Μανώλη Μαυρομμάτη, τον Ιωάννη Κοραχάη, γιο του πρώην προέδρου της ΕΣΗΕΑ, και τον Αναστάσιο Δημοσχάκη, πρώην αρχηγό της Αστυνομίας, ενώ πυκνώνουν τις επαφές τους οι εκλεγμένες Ελίζα Βόζενμπεργκ, Φωτεινή Πιπιλή και 'Ελενα Κουντουρά. Επίσης στο ψηφοδέλτιο θα είναι ο Προκοπής Παυλόπουλος, ενώ ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης ετοιμάζεται για δυναμική επιστροφή στην περιφέρεια όπου εκλεγόταν όλα αυτά τα χρόνια. B' Αθήνας
 Η Συγγρού δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας και σίγουρα θα υπάρχει αέρας ανανέωσης, την ώρα που οι συμμαχίες δίνουν και παίρνουν. Η ομάδα των φιλελευθέρων Άρη Σπηλιωτόπουλου, Κωστή Χατζηδάκη, Κυριάκου Μητσοτάκη, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Ευάγγελου Αντώναρου που μετακινείται από το Επικρατείας έχει ήδη ξεκινήσει τη μάχη. Ο Γιάννης Μανώλης, εκφραστής της λαϊκής Δεξιάς, μετακινείται από την Αργολίδα στη Β ' Αθήνας, ενώ ο Παναγιώτης Καμμένος...
αποτελεί ερώτημα μετά τη διαγραφή του από την KO. Στη Συγγρού προωθούν, όμως, και δημοσιογράφους για τη Β ' Αθήνας. Φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, ενώ σίγουρες είναι οι υποψηφιότητες της Άννας Καραμανλή και της Τάνιας Ιακωβίδου. Το σκέφτεται ακόμα η διευθύντρια του Ιδρύματος Καραμανλή και δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη, ενώ  φαίνεται πως είναι κοντά στο να κατέβει ξανά η Σοφία Βούλτεψη. Μία έδρα στη Β ' Αθήνας θα διεκδικήσουν η μέχρι πρότινος αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Βασιλική Τζότζολα, ο Νίκος Κωστόπουλος, ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Παναγιώτης Καρελάς, ο Δημήτρης Κούκης, η Μέμα Χαλιώτη, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο Γιώργος Βερναδάκης και η Κατερίνα Παπακώστα, γραμματέας γυναικών. Την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί αν θα κατέβει ο πρώην γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Ζαγορίτης, ενώ ο βουλευτής Θανάσης Γιαννόπουλος εγκαταλείπει τη Φθιώτιδα και θα πολιτευτεί στη Β ' Αθήνας. Όμως εκλέγονται και οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Βύρων Πολύδωρας, Γιάννης Παπαθανασίου και ο Αργύρης Ντινόπουλος, που θα τα δώσουν όλα για να κερδίσουν ξανά την έδρα.
Υπόλοιπο Αττικής
Νέα πρόσωπα στο Υπόλοιπο Αττικής θα είναι ο Πάνος Λειβαδάς, ο Θανάσης Κατσιγιάννης, ο Στέφανος Αγιάσογλου, ο Μάκης Γάκης, η Ελένη Γιαννόπουλου και ο Λεωνίδας Κουρής. Τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί αν θα κατέβει και ο Χάρης Δαμάσκος, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα η περίπτωση του Πέτρου Δούκα.
Α' Πειραιά
Υποψήφιοι θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και μέχρι πρότινος διευθυντής του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, καθώς και ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Κατσαφάδος, που πηγαίνει καλά. Υποψήφιος θα είναι ο Σπύρος Σπυρίδων, ενώ ακούγεται και ο πρόεδρος των Εμπόρων Βασίλης Κορκίδης, η Ζωή Ρούσσου, ο Νίκος Βλαχάκος και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Βάσω Ανεμοδούρα. Ο βουλευτής Παναγιώτης Μελάς θα κατέβει ξανά.
Β' Πειραιά

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης έχει κλειδώσει, ενώ ακούγεται έντονα και το όνομα του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά. Τη μάχη του σταυρού έχουν ξεκινήσει ήδη οι βουλευτές Γιάννης Τραγάκης και Αναστάσιος Νεράντζης, ενώ Γιάννης Κουράκος και Βασίλης Βουγιουκλάκης πραγματοποιούν επαφές.
Α' Θεσσαλονίκης
 Επικεφαλής της λίστας στη Θεσσαλονίκη θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος δεν χρειάζεται και σταυρό. Ντεμπούτο κάνει ο Στράτος Σιμόπουλος, φίλος από τα παλιά του Αντώνη Σαμαρά, και ο Δημήτρης Πανοζάχος, πρώην περιφερειάρχης Ηπείρου, ενώ στο ψηφοδέλτιο θα είναι και ο Γιώργος Ορφανός, ο Παναγιώτης Κόκορης, ο Κώστας Μαργαρίτης, ο Δημήτρης Κούβελας, γιος του πρώην δημάρχου, η Άννα Ευθυμίου, η Λιάνα Γούτα, αλλά και η κόρη του δικηγόρου Νίκου Διαλυνά, Άρτεμις Διαλυνά. Σκέφτεται σοβαρά να είναι υποψήφια και η Ανθή Σαλαγκούδη, κόρη του πρώην υπουργού Γιώργου Σαλαγκούδη. Υποψήφιοι θα είναι οι εν ενεργεία βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Ιωαννίδης και Έλενα Ράπτη. Όσον αφορά τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, η πρόσφατη δικαστική εμπλοκή του πιθανόν να του δημιουργήσει πρόβλημα.
Β' Θεσσαλονίκης
Στη λίστα φέρονται να είναι ο πρώην αντινομάρχης Γιάννης Παλαιστής, η Πόπη Καλαϊτζή, ο Γιάννης Καραγιάννης και ο Αριστείδης Αραμπατζής. Σε συζητήσεις με τη Συγγρού βρίσκονται οι Αδάμ Ρεγκούζας, Παντελής Τσακίρης, Εύα Παντούσα, Βασίλης Κανάκας, Γιάννα Τζάκη και η Έφη Βασιλειάδου. Παράλληλα, οι εν ενεργεία βουλευτές Θοδωρής Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης έχουν ξεκινήσει ήδη προεκλογικό αγώνα.

(Κόσμος του Επενδυτή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου