Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Η πολιτική κρίνεται εκ του αποτελέσματος!


Τώρα που συζητάτε εκεί στην Ιπποκράτους στο ΠΑΣΟΚ για το μέλλον σας και για το μέλλον του Γιώργου Παπανδρέου, θα ήταν χρήσιμο να θυμηθείτε και τον χρυσό, μοναδικό και απαράβατο κανόνα της πολιτικής. 
Παραμένει ο ίδιος από τα αρχαία χρόνια:  
Η πολιτική κρίνεται εκ του αποτελέσματος!
Πάμε λοιπόν να κρίνουμε τα αποτελέσματα της πολιτικής σας.
1. Αντικειμενικά η κρίση χρέους που αντιμετώπιζε η Ελληνική Οικονομία δεν ήταν της κλίμακας και του μεγέθους που καθιστούσε υποχρεωτική και εξαναγκαστική την προσφυγή στο ΔΝΤ.  
Αποτέλεσμα: Η έρευνα απέδειξε ότι το συνολικό Ελληνικό Χρέος το 2009, ως ποσοστό του ΑΕΠ ήταν...

μικρότερο από το αντίστοιχο χρέος όλων σχεδόν των δανειστών μας.
2. Μετατρέψατε την κρίση χρέους που αντιμετώπιζε η Ελληνική Οικονομία σε κρίση δανεισμού με τις ανοησίες για τα πιστόλια πάνω στο τραπέζι που θα εξολόθρευαν τους κερδοσκόπους.  
Αποτέλεσμα: Οι κερδοσκόποι συνετρίβησαν και καταστράφηκαν ολοσχερώς. Σήμερα 27 Δεκεμβρίου 2011 περίπου 20 μήνες από την αποφράδα ημέρα που η χώρα εντάχθηκε υπό την επιτήρηση του ΔΝΤ, το spread των Ελληνικών Ομολόγων ήταν στις 3.237 μβ και το CDS στις 9.376 μβ, ήτοι σε απλά ελληνικά πιθανότητα χρεοκοπίας 95%.
3. Υιοθετήσατε άκριτα και χωρίς αντίλογο τις επιλογές και τις συνταγές τύπου Τρίτου Κόσμου, που έφερε μαζί του το ΔΝΤ.  
Αποτέλεσμα: Σήμερα η Ελληνική Οικονομία έχει βυθισθεί σε μία άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση και το σπιράλ του θανάτου «ανεργία-ύφεση» θριαμβεύει.
4. Υποσχεθήκατε στον Ελληνικό Λαό έξοδο στις αγορές στο τέλος του 2011 ή στις αρχές του 2012 και τερματισμό των μνημονίων και στην διεθνή επενδυτική κοινότητα πλήρη εξόφληση του χρέους. 
Αποτέλεσμα: Στα τέλη του 2011 και στις αρχές του 2012 είστε έτοιμοι να υιοθετήσετε τα πλέον ανάλγητα και αντικοινωνικά εισπρακτικά μέτρα προκειμένου να συνεχισθεί ο επαχθής μνημονιακός δανεισμός, ενώ αγωνίζεστε ασθμαίνοντας να υλοποιήσετε ένα θνησιγενές πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων-PSI, δηλαδή να κουρέψετε το παλαιό χρέος που έχει στα χέρια της η διεθνή επενδυτική κοινότητα. Πετύχατε χωρίς ακόμα να έχετε κουρέψει το χρέος (κάτι το οποίο έπρεπε να κάνετε τότε που η οικονομία ήταν ακόμα ισχυρή και είχε δικούς της πόρους να ανακάμψει) η χώρα να θεωρείται αφερέγγυα και να κινδυνεύει να αποβληθεί από τις διεθνείς αγορές.
5. Υποσχεθήκατε να περιφρουρήσετε και να προστατέψετε την περιουσία του Ελληνικού Λαού.  
Αποτέλεσμα: Απαξιώσατε πλήρως όλες τις εισηγμένες κρατικές επιχειρήσεις και μάλιστα σε μία χρονική περίοδο που στις διεθνείς χρηματαγορές υπήρξε άνοδος ή σταθερότητα, αλλά σίγουρα όχι κατακλυσμιαία πτώση όπως έγινε στην Ελλάδα. Δεν αποτελεί για εμάς δικαιολογία ότι η ένταξη της χώρας υπό την εποπτεία του ΔΝΤ οδήγησε στην πτώση το Χρηματιστήριο διότι σε όλες σχεδόν τις αντίστοιχες διεθνείς περιπτώσεις υπήρξε πρωτοφανής κούρσα ανόδου.
6. Υποσχεθήκατε δημοκρατική αναγέννηση σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής.  
Αποτέλεσμα: Σήμερα τη χώρα την κυβερνάει μία κυβέρνηση-οπερέτα που τιτλοφορείται κυβέρνηση Εθνικής συνεννόησης-συμφιλίωσης κ.λ.π. η οποία ουσιαστικά είναι εντολοδόχος των δανειστών, δεν στηρίζεται στην ψήφο του Ελληνικού Λαού και στην οποία συμμετέχει η χουντική ακροδεξιά.
Θα μπορούσα για πολύ ώρα ακόμα να γράφω για τα ολέθρια αποτελέσματα της παρουσίας του Γιώργου Παπανδρέου στα κοινά της χώρας. 
Έψαξα παρά πολύ να βρω ένα καλό αποτέλεσμα για να το γράψω. 
Δυστυχώς εάν εφαρμόσω τον πανάρχαιο κανόνα δεν βρίσκω κανένα. 
Διότι όπως προείπαμε: Σύντροφοι, δυστυχώς η πολιτική κρίνεται εκ του αποτελέσματος!
Γράφει ο Δευκαλίων
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου