Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Η Ν.Δ. «αδειάζει» από την κάλπη τον Βενιζέλο!



Το γαϊτανάκι με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και τον χρόνο διεξαγωγής εκλογών καλά κρατεί και αν το μεν πρώτο δεν προκαλεί πονοκέφαλο στη Νέα Δημοκρατία, το δεύτερο δημιουργεί θυμό, μια και στη Συγγρού πιστεύουν ότι οι δηλώσεις και οι διαρροές που γίνονται έχουν στόχο να πλήξουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εμφανίζοντάς το συνεχώς να υποχωρεί από την αρχική του θέση.

Οι διαρροές που έγιναν για εκλογές μετά το Πάσχα απέκτησαν «ταυτότητα», μια και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο, αναφέρθηκε στο θέμα ανοίγοντας το ημερολόγιό του στις 29 Απριλίου.

Επισήμως από τη Νέα Δημοκρατία δεν υπήρξε αντίδραση σε όσα ισχυρίστηκε ο κ. Βενιζέλος, αλλά παρέμειναν στη δημόσια τοποθέτηση που είχε κάνει ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης ότι «κανείς δεν μιλά για εκλογές μετά το Πάσχα» και ότι «η όποια αλλαγή της προκαθορισμένης ημερομηνίας, της 19ης Φεβρουαρίου, εξαρτάται από την πορεία του PSI».

Για το θέμα του ανασχηματισμού η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι είναι θέμα του Λουκά Παπαδήμου αν θα προχωρήσει ή όχι σε αλλαγές και όχι δικό της, αλλά αφήνει ανοιχτό το θέμα της διατήρησης στο κυβερνητικό σχήμα των ίδιων ανθρώπων και στα ίδια χαρτοφυλάκια. Εκείνο που μας ενδιαφέρει, τόνιζαν συνεργάτες του κ. Σαμαρά, είναι να τελειώσει το συντομότερο το έργο της, ώστε να πάμε στις εκλογές και να υπάρξει μια ισχυρή κυβέρνηση που θα κληθεί να διαπραγματευτεί με την τρόικα.

Χθες, στο θέμα του ανασχηματισμού και των εκλογών αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, ο οποίος, μιλώντας στην εκπομπή του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη (ΑΝΤ1), τόνισε ότι «το έργο της κυβέρνησης είναι συγκεκριμένο, είναι η δανειακή σύμβαση, είναι το PSI.
Χρονικά δεν προσδιορίζεται απολύτως, αλλά είναι φανερό ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις θα κρατήσουν οπωσδήποτε μέχρι τον Μάρτιο. Μπορεί να προλάβουμε να γίνουν νωρίτερα από το Πάσχα. Από τα τέλη Μαρτίου είμαστε σε περίοδο εκλογών».

Για το θέμα του ανασχηματισμού ο κ. Καψής υποστήριξε ότι «ανασχηματισμός δεν ξέρω αν θα γίνει. Το σίγουρο είναι ότι όλοι οι υπουργοί κρινόμαστε ανά πάσα στιγμή».

Οσο για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, κινήθηκε στα γνωστά... πατήματα του «λαγού» λέγοντας ότι «οι εκλογές πρέπει να πάνε πίσω, δεν μας βιάζει κανείς. Να πάμε στον λαό χωρίς ασφυκτικά και εκβιαστικά διλήμματα. Να “κτίσουμε” πρώτα».


Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου