Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Σαμαράς: Το ΥΠΕΞ είναι η ατμομηχανή της επόμενης κυβέρνησης



Τον νέο ρόλο που σχεδιάζει να έχει το υπουργείο Εξωτερικών στην επόμενη κυβέρνηση σκιαγράφησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, στη συνάντηση που είχε χθες με τον υπουργό Σταύρο Δήμα, ζητώντας παράλληλα εδώ και τώρα αύξηση της χρηματοδότησης του ΥΠ.ΕΞ.

Το τρίπτυχο με τα τρία «Ε» Επενδύσεις-Εικόνα της χώρας-Εξαγωγές σηματοδοτεί την αλλαγή πορείας ενός υπουργείου που πρέπει να επενδύσει στην εξωστρέφεια και ιδιαίτερα στην εποχή κρίσης που βιώνει η Ελλάδα να αποτελέσει εκείνον τον πυλώνα που θα δώσει αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα.

Γι' αυτό και ο κ. Σαμαράς στις δηλώσεις του στάθηκε ιδιαίτερα στο τεράστιο θέμα που έχει δημιουργήσει η υποχρηματοδότηση του υπουργείου Εξωτερικών, την ώρα μάλιστα που οι βασικοί μας «αντίπαλοι» ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ για να παίζουν τα διπλωματικά τους παιχνίδια.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ν.Δ. στις δηλώσεις του επισήμανε μεταξύ άλλων: «Με απασχολεί πάρα πολύ το τεράστιο πρόβλημα του προϋπολογισμού του υπουργείου, ο οποίος έχει φτάσει στο απίστευτο ποσοστό του 0,17% του συνολικού Προϋπολογισμού της χώρας. Θεωρώ ότι σε ένα υπουργείο τέτοιας καταλυτικής σημασίας, πολυσήμαντης για τα ζητήματα του έθνους, του ελληνισμού, της πατρίδας μας, αυτό το 0,17% πρέπει να ανατραπεί τώρα. Και είναι πάνω από λιτότητες και πέρα από την αναγκαστικά δύσκολη, δεινή θέση στην οποία βρίσκονται σήμερα η Ελλάδα και η οικονομία της. Μιλάμε για ελάχιστα χρήματα, τα οποία δεν θα ρίξουν έξω κανέναν προϋπολογισμό αλλά μπορούν να ρίξουν έξω βασικές επιδιώξεις που έχει η χώρα μας».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έριξε ιδιαίτερο βάρος στις εξελίξεις που καταγράφονται στην Κύπρο με τα κοιτάσματα που διασφαλίζουν ενεργειακά τη Λευκωσία για 210 χρόνια και παράλληλα αυξάνουν τη δύναμή της στον ενεργειακό πόλεμο. Γι' αυτό και επέμεινε στην πρότασή του για κήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ, που μπορεί να αποτελέσει το ισχυρό χαρτί και για την έξοδο από την οικονομική κρίση.

Τέλος ο κ. Σαμαράς κάλυψε πλήρως τους χειρισμούς του υπουργείου στο θέμα των δηλώσεων του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, ενώ ενημερώθηκε για όλα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.


Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου