Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ποια Κρίση; Οι Γερμανοί δίνουν 113 εκατ. για πυροτεχνήματα

Ποια Κρίση; Οι Γερμανοί δίνουν 113 εκατ. για πυροτεχνήματα
Στην Γερμανία δεν υπάρχει κρίση. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως φέτος θα ξοδέψουν περίπου 113 εκατ. Ευρώ για πυροτεχνήματα.Η αγορά και η ρίψη πυροτεχνημάτων για τους εορτασμούς της έλευσης του νέου έτους γίνεται τόσο με τοπικούς, όσο και χρονικούς πειρασμούς.
Πιο συγκεκριμένα, απαγορεύεται η πώληση σε άτομα κάτω των 18 ετών, ενώ η χρήση τους θα πρέπει να γίνεται μόνο μεταξύ 31 Δεκεμβρίου-1 Ιανουαρίου. Οι Γερμανοί που θέλουν να ξεδώσουν
κάνοντας θόρυβο δεν επιτρέπεται να πετούν τα πυροτεχνήματα κοντά σε εκκλησίες, νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς και γηροκομεία.
Μάλιστα Ορισμένοι δήμαρχοι έχουν απαγορεύσει τη ρίψη πυροτεχνημάτων στο παλιό τμήμα των πόλεών τους.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανίας Πυροτεχνημάτων υπολογίζει ότι και φέτος θα κάνει τζίρο γύρω στα 113 εκατ. ευρώ και μάλιστα ίσως να τον ξεπεράσει, δεδομένου ότι φέτος επιτρέπεται για πρώτη φορά η κυκλοφορία πυροτεχνημάτων με πιο ισχυρούς μηχανισμούς πυροδότησης.
Οι γερμανικές αρχές από την πλευρά τους έχουν εκφράσει φόβους ότι λόγω αυτής της αναβαθμισμένης εκρηκτικής δύναμης των πυροτεχνημάτων θα σημειωθούν περισσότερα ατυχήματα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς από ότι τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου