Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ παίζει Ντόρα για να κόψει την αυτοδυναμία Σαμαρά


 Είναι το ΠΑΣΟΚ πανούργο; Είναι αδίστακτο; Η απάντηση είναι αυτονόητη πια.
Τα τελευταία 30 χρόνια το ΠΑΣΟΚ έχει εξελιχθεί σε έναν μηχανισμό εξουσίας με την αγαστή συνεργασία/χρηματοδότηση οργανωμένων και μη συμφερόντων και με άμεση αναφορά στα ΜΜΕ για να ελέγχει την κατάσταση και να μένει η κυρίαρχη δύναμη.
Μετά όμως την αυτοκαταστροφική διετία Γ. Παπανδρέου και την ηθελημένη από τον πρώην πρωθυπουργό υπαγωγή της χώρας μας στο καθεστώς ΔΝΤ και το Μνημόνιο, τα πράγματα άλλαξαν. Το ΠΑΣΟΚ καταρρέει. Κινδυνεύει να κατατροπωθεί από τη ΝΔ του Σαμαρά ο οποίος θα κληθεί όπως όλα δείχνουν σύντομα να κυβερνήσει. Μπορεί η ΝΔ να έχει ακόμα στις τάξεις της ένα τμήμα από το ξεπεσμένο στελεχιακό δυναμικό του χθες αλλά έχει και νέους, άφθαρτους ανθρώπους για να κυβερνήσει αύριο με τον έλεγχο μιας – όπως φαίνεται – σοβαρής ηγεσίας Σαμαρά και πιστεύω ότι θα αναδειχθούν και πολλοί περισσότεροι απ’ όσοι υπάρχουν σήμερα, ιδίως μετά τις εκλογές.

Για όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ ψάχνει τρόπο να ανακόψει την ορμή του Σαμαρά. Καταστρώνει σχέδια και ένα από αυτά που ετοιμάζει το καρχιμακικό ΠΑΣΟΚ για να πλήξει τη ΝΔ και την αυτοδυναμία Σαμαρά έχει μοχλό το μητσοτακέικο και συγκεκριμένα το κόμμα της Μπακογίαννη, το ΔΗΣΥ.
Το σχέδιο είναι εν ολίγοις:
Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ παραγγέλλει μυστική δημοσκόπηση με αυξημένο δείγμα για να είναι όσο περισσότερο αξιόπιστη γίνεται, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές οι οποίες απ’ ό,τι φαίνεται θα γίνουν περί τέλος Μαρτίου με αρχές Απριλίου. Έτσι θα έχει την κατά το δυνατόν καλύτερη πρόβλεψη για τα ποσοστά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και για τα ποσοστά Καρατζαφέρη-ΛΑΟΣ και Μπακογιάννη -ΔΗΣΥ τα κόμματα δηλαδή που εν δυνάμει μπορούν να πλήξουν την εκλογική δύναμη της ΝΔ.
Αν επιβεβαιωθεί από την τελική αυτή δημοσκόπηση ότι ο Σαμαράς μπορεί να πάρει την αυτοδυναμία αλλά οριακά, δηλαδή με ένα ποσοστό της τάξης του 36% και ότι η Μπακογιάννη – ΔΗΣΥ παρά την σκανδαλώδη αβάντα που τις κάνουν διάφορα ΜΜΕ (με προεξάρχοντα τον Αλαφούζο-ΣΚΑΪ και δευτερευόντως το ΜΕΓΚΑ) παίρνει γύρω στο 2%, με τον ακραίο λαϊκιστή ΛΑΟΣ – επίσης σκανδαλωδώς ευνοούμενο από διάφορα ΜΜΕ – να σταθεροποιείται σε ένα ποσοστό περί το 4% τότε το ΠΑΣΟΚ θα δρομολογήσει μέσω των κομματικών του μηχανισμών την ψήφιση του ΔΗΣΥ από κατάλληλο αριθμό εγκάθετων ή ελεγχόμενων από αυτό πολιτών.
Τούτο θα γίνει όπου το ΠΑΣΟΚ έχει την μεγαλύτερη άνεση ποσοστών ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στην τυχόν εκλογή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όπως για παράδειγμα στις εκλογικές περιφέρειες της Κρήτης.
Στόχος είναι με αυτήν την κίνηση να δώσει στη Μπακογιάννη – ΔΗΣΥ ένα ποσοστό 1% το οποίο, προστιθέμενο στο αληθινό της ποσοστό (2%), να την βάλει στη βουλή και να ανακόψει την αυτοδυναμία Σαμαρά – ΝΔ με την ελπίδα ταυτόχρονα να αυτομολήσουν μερικοί παλαιοκομματικοί βουλευτές και παλιά στελέχη της ΝΔ και να πάνε στο ΔΗΣΥ (που πλέον θα είναι πιο ελκυστικό αφού μέλλει να μπει στη βουλή).
Από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα πέσει στην καλύτερη περίπτωση στο 25% δεν χάλασε κι ο κόσμος, δεν θα αλλάξει κάτι ουσιαστικό για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα το να πέσει ακόμα 1% από τη στιγμή μάλιστα που με αυτόν τον τρόπο μπορεί να προξενήσει ίσως και καίριο χτύπημα στην προσπάθεια Σαμαρά-ΝΔ για αυτοδυναμία.
Ότι το παραπάνω υπάρχει ως σχέδιο πιθανόν να το ξέρει ήδη η ΝΔ ή να το φαντάζεται. Καλό είναι να το επισημαίνουμε και οι συμμετέχοντες εδώ που δεν είμαστε οργανωμένοι στο κόμμα της ΝΔ ή σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα.
Το φαύλο σύστημα ΠΑΣΟΚ έτσι παίζει, το ξέρουμε, ας δούμε τι θα κάνουμε. Προτείνω να το βγάλουμε στη φόρα και στους χώρους δουλειάς για να αποδυναμώσουμε όσο μπορούμε ένα τέτοιο σενάριο.
Καλή χρονιά και χρόνια πολλά.
Μανώλης Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου