Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

O Μεγάλος «Μπουρλοτιέρης»!

Ο Τρίτος της Δυναστείας, πιστός (όπως τα μέλη όλων των Δυναστειών) στη λουδοβίκεια ρήση «μετά από μένα η καταστροφή», προτού εγκαταλείψει την πρωθυπουργία φρόντισε να έχει καταστρέψει την Ελλάδα:
Την έθεσε υπό στυγνή κατοχή, υποθήκευσε το μέλλον της και άπλωσε πάνω της έναν νέο Μεσαίωνα!
Μετά ταύτα, – δηλαδή, μετά την καταστροφή της Ελλάδας – αποφάσισε να καταστρέψει και το ΠΑΣΟΚ. Αρνούμενος να δρομολογήσει την «επόμενη μέρα» του Κινήματος, αρνούμενος να ακούσει τις κραυγές αγωνίας των στελεχών του, αρνούμενος να ξεμπλοκάρει τις πολιτικές εξελίξεις, αρνούμενος να αντιληφθεί τις κεντρόφυγες τάσεις που προβληματίζουν και κλονίζουν το Κίνημα.
Και, φυσικά, κανείς δεν πρόκειται να φορέσει μαύρα για την κατάντια του ΠΑΣΟΚ – ούτε καν οι φανατικότεροι οπαδοί του, οι οποίοι αισθάνονται προδομένοι. Αλλωστε, φούσκα ήταν και έσκασε. Απλώς τα σημειώνει όλα αυτά η στήλη, για να σκιαγραφήσει τον άνδρα και πώς εννοεί τον «πατριωτισμό».
Τι είπε ο κ. Γ. Παπανδρέου; Οτι «θα πράξει το καθήκον του»! Και τι πρότεινε; Πρώτα Συνέδριο και ύστερα εκλογή Αρχηγού από τη βάση! Γιατί πρότεινε μια τακτική η οποία θα διασπάσει το ΠΑΣΟΚ;
Αλλοι λένε ότι αυτή την εντολή έχει. Αλλοι λένε ότι πιστεύει πως θα παραμείνει πρόεδρος του Κινήματος – κωλυσιεργώντας και ιντριγκάροντας. Αλλοι διατείνονται ότι θέλει χρόνο, να καταγγείλει τους συνεργάτες του, να ντοπάρει τον Λαό και να ξαναβγεί πανηγυρικά. Και οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι το τελευταίο που τον ενδιαφέρει τον ΓΑΠ είναι η χώρα και το μέλλον της.
Σ’ αυτό, εξάλλου, αποδίδουν και το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέρριψε και τις πέντε προτάσεις που έθεσαν στο τραπέζι κορυφαία στελέχη του. Δηλαδή, απέρριψε:
* Να γίνει τώρα εκλογή προέδρου από τη βάση με κάλπες.
* Να γίνει εκλογή νέου προέδρου από Συνέδριο.
* Να συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και να καθορίσει τις διαδικασίες.
* Να εκλεγεί νέος πρόεδρος ώς τις 15 Ιανουαρίου από τη βάση. Και,
* Να εκλεγεί νέος Αρχηγός μέσα σ’ ένα τριήμερο πριν από τις βουλευτικές εκλογές.
Κατά το ρεπορτάζ, ο Τρίτος της Δυναστείας, έναντι όλων αυτών, θέλει πρώτα Συνέδριο και ύστερα εκλογές από τη βάση, – χωρίς να ορίζει χρόνο ούτε για το ένα, ούτε και για το άλλο. Τους χρόνους και τις λεπτομέρειες τις συζητεί μόνο με τους «κηπουρούς» του και όχι με τους κορυφαίους συνεργάτες του.
Δηλαδή, «πάει σόι το βασίλειο». Κατά παππού και κατά πατέρα.
Και επειδή ο Παπανδρεϊσμός σίγουρα θα δώσει τα ρέστα του, ο Λαός – οπαδοί και μη του Κινήματος – αν ζητηθεί η ψήφος του, θα έχει την ευκαιρία να τον καταψηφίσει και να τον στείλει από εκεί που ήρθε. Και, εν συνεχεία, να δει τι θα κάνει με τα λείψανα του Παπανδρεϊσμού. Ας απαλλαγεί μια και καλή, από όλα!
adesmeytos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου