Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Συμμαχία Λο.Ρ.Δι.-Μπένι για «να τελειώνουν» με τον Γιώργο



Ρεβεγιόν με τα μαχαίρια στο χέρι κάνουν στο ΠΑΣΟΚ και όλα δείχνουν ότι στις 4 Ιανουαρίου οι ομάδες που το αποτελούν θέλουν «αίμα» για να τελειώνουν το μαρτύριο της σταγόνας στο οποίο τους έχει επιβάλει ο πρώην πρωθυπουργός.

Οι πληροφορίες μάλιστα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου επιλέγει μακρόσυρτες διαδικασίες, επιχειρώντας να παραμείνει στο τιμόνι του κόμματος, μεταθέτοντας το Συνέδριο για μετά τις εκλογές, το φέρνουν ένα ακόμη βήμα κοντά στη διάλυση, καθώς ήδη στελέχη του ΠΑΣΟΚ απειλούν με αποχωρήσεις ή και... αντισυγκεντρώσεις.

Το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ κατέγραψε ανάγλυφα η επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος στον μόνο δελφίνο που έχει εκδηλώσει δημόσια το ενδιαφέρον του να είναι αρχηγός, τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, χαρακτηρίζοντάς τον «μη σοβαρό». Ο λόγος της επίθεσης είναι η επίθεση που είχε κάνει ο κ. Χρυσοχοΐδης στον Παπανδρέου για τα δύο χρόνια κυβέρνησής του, που οδήγησαν τη χώρα στον γκρεμό.

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπερθεμάτιζε και στήριζε τις αποφάσεις. Αν εκ των υστέρων λέει αυτά που λέει, αυτά και τον χαρακτηρίζουν» ανέφερε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Καστοριάς (Αntennes FM 93,6) ο κ. Πετσάλνικος.

Ηδη, πολλά μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου απειλούν με καταψήφιση της εισήγησης του Γ. Παπανδρέου την Τετάρτη, εφόσον δεν είναι καθαρή ως προς τη δρομολόγηση της διαδοχής. Χθες, μάλιστα, υπήρξαν κατά πληροφορίες τηλεφωνικές επαφές μεταξύ κορυφαίων στελεχών (Ευ. Βενιζέλου, Αν. Λοβέρδου, Αννας Διαμαντοπούλου κ.ά.), προκειμένου να συντονιστούν για την εκκαθάριση του κ. Παπανδρέου. Την ίδια στιγμή, την άμεση σύγκληση της Κ.Ο. (με δικαίωμα τοποθέτησης των βουλευτών) ζητά με επιστολή του προς τον Γ. Παπανδρέου ο Οδ. Βουδούρης.

Σε πρώτη φάση, αν ο Γ. Παπανδρέου επιλέξει να διατηρήσει θολωμένα τα νερά την Τετάρτη, μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, με πρώτη και καλύτερη την Τόνια Αντωνίου, δηλώνουν ότι «αν μείνει ο Γ. Παπανδρέου, εγώ θα πάω σπίτι μου». Δεδομένου ότι η κυρία Αντωνίου συντονίζεται με τους Π. Κουκουλόπουλο, Ν. Σαλαγιάννη, Ν. Ανδρουλάκη, ενώ αλλαγές επιθυμούν πια και οι Γ. Παναγιωτακόπουλος, Κ. Ασκούνης, Γ. Μίχας κ.ά., αποδεικνύεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει απολέσει τον έλεγχο στο Πολιτικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου