Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Γ. Παπανδρέου: Δεν παραιτούμαι!!! [ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ]

Γαντζωμένος στην καρέκλα του, παρά τις ισχυρές πιέσεις των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος, ο πρώην Πρωθυπουργός, κράτησε κλειστά τα χάρτια του ρίχνοντας πόρτα  ιδιαίτερα στον Ευάγγελο Βενιζέλο, που ονειρεύεται να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας!

Ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πίεσε τον Παπανδρέου να ανοίξει τον δρόμο ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου στις 15 Ιανουαρίου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, αν και άκουσε τα κορυφαία στελέχη του να του ζητούν άμεση εκκίνηση των εσωκομματικών διεργασιών, κράτησε τελικώς κλειστά τα χαρτιά του και φαίνεται πως θα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του στις 4 Ιανουαρίου, όταν και θα συγκληθεί εκ νέου το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

 Ευ. Βενιζέλος: «Οι λύσεις για το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να δοθούν τώρα» «Κάποιοι προτείνουν να μπούμε σε μία εσωστρέφεια διάρκειας δυόμισι ή τριών μηνών και να αποσαφηνιστούν τα πράγματα που αφορούν το ΠΑΣΟΚ λίγο πριν τις εκλογές. Αυτό θα υπονομεύσει και την παράταξη και την Κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να έχουμε την προσοχή μας στραμμένη σε δύο μέτωπα. Το μέτωπο είναι ένα: το εθνικό συμφέρον και η επιτυχία της Κυβέρνησης. Αν εμείς διχάσουμε τις προτεραιότητες και την προσοχή μας ,θα δώσουμε άλλοθι στη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, θα γίνουμε πρόβλημα για την Κυβέρνηση που εμείς θέλαμε κι εμείς στηρίζουμε. Άρα, οι λύσεις για το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δοθούν τώρα δημοκρατικά, καταστατικά, με σεβασμό στη βάση, αλλά τώρα».


Γ. Παπανδρέου: «Θα είμαι εγγυητής της ενότητας και των διαδικασιών» 

Ο  Γ. Παπανδρέου έκανε μια ανασκόπηση της κυβερνητικής διετίας του κινήματος, ενώ φέρεται να ανέφερε ότι το Πολιτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει και πάλι στην αρχή του νέου έτους, με την κανονική του σύνθεση. «Θα είμαι εγγυητής της ενότητας και των διαδικασιών. Θα κάνω το χρέος μου.» φέρεται να είπε.

Α.Λοβέρδος: Η ασάφεια δεν συμφέρει κανέναν

Ο υπουργός Υγείας έθεσε στην τοποθέτηση του όλα τα εσωκομματικά θέματα και σημείωσε ότι η τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν ξακαθάρισε το τοπίο. «Ποιό από όλα τα καθήκοντα σας; Η εισήγηση σας δεν ξεκαθάρισε. Επικρατεί η ασάφεια που δεν συμφέρει κανέναν» φέρεται να είπε ο Ανδρέας Λοιβέρδος που υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει χώρος για πολιτικές και μακροχρόνιες εσωκομματικές διαδικασίες.

«Η λύση είναι μία : Λιτές και αδάπανες διαδικασίες για ανάδειξη Προέδρου, προ των βουλευτικών εκλογών, τριήμερης διάρκειας. Δηλαδή καμμία περιοδεία, όλοι οι πιθανοί υποψήφιοι είναι γνωστοί στον κόσμο και δεν χρειάζονται συστάσεις, χρήση του αδάπανου Διαδικτύου για την οργάνωση και διεξαγωγή του διαλόγου, οργάνωση των νομαρχιακών συνελεύσεων δίχως την παρουσία των υποψηφίων, εμφάνιση στην T.V. μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες προ των εκλογών από τη βάση. Πιθανός χρόνος αυτού του τριημέρου ο Φεβρουάριος, ή όποτε άλλοτε θεωρηθεί σκοπιμότερο.


Μ. Χρυσοχοϊδης: Άμεση εκλογή με κάλπη

«Η δραματική παραίτηση της κυβέρνησης μας προ διμήνου, τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων που μετρούν την απήχησή μας σε επίπεδα του 15% αλλά και η απλή καθημερινή επαφή με τον κόσμο δείχνουν, αποδεικνύουν πως έχουμε χάσει την «προωθητική μας δύναμη». Κρίνω απαραίτητη τη σύγκλιση εθνικού συμβουλίου. Να προχωρήσουμε συντεταγμένα στον καθορισμό διαδικασιών συζήτησης και τοποθέτησης του κινήματος σε όσα έχουν συμβεί».


Α. Διαμαντοπούλου: Χρειάζεται νέα ηγεσία και πολιτικό πλαίσιο

«Δεν αρκεί απλά η αλλαγή ηγεσίας πόσω μάλλον όταν το σύνολο των στελεχών έχουν συμμετάσχει ο καθένας με τις απόψεις τις ικανότητες και τις επιδόσεις του όλη την προηγούμενη περίοδο. Ο Πρόεδρος πρέπει να εγγυηθεί και να διασφαλίσει το αδιάβλητο κάθε διαδικασίας Νέα ηγεσία – πολιτικό πλαίσιο – σαφείς στόχοι και πολλά νέα πρόσωπα από τις δυνάμεις της κοινωνίας και της παραγωγής μπορούν να δώσουν δύναμη στον πολιτικό φορέα που εξέφραζε και πρέπει να εκφράζει το δυναμικό Κέντρο και την υπεύθυνη Αριστερά. Αυτό μπορεί να σημαίνει αυτοδιάλυση και επανίδρυση, ευρύτερες συμμαχίες, σε καμία περίπτωση όμως αυτό που ζούμε σήμερα».


Γ. Μίχας: « Το επόμενο βήμα είναι η έναρξη των διαδικασιών για εκλογή νέου προέδρου»

Στην τοποθέτηση του στο πολιτικό συμβούλιο ο Γιάννης Μίχας φέρεται να είπε ότι «πρέπει να προβληματιστούμε τι φταίει και το κίνημα έπαψε ουσιαστικά να λειτουργεί αμέσως μετά την εκλογική νίκη. Γιατί κάναμε το ίδιο λάθος ενώ είχαμε την εμπειρία των προυγούμενων ετών;».

«Το επόμενο βήμα εκτός από τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου πρέπει να είναι η έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή νέου προέδρου, του τακτικού μας συνεδρίου με εκλογή νέων οργάνων και κυρίως η επαναχάραξη της ταυτότητας του Κινήματός μας» υπογράμμισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Μίχας.

Μ. Καρχιμάκης: Ναι στην αυτοκριτική, όχι στο αυτομαστίγωμα

«O απολογισμός της πορείας μας, πρέπει να είναι ρεαλιστικός και ψύχραιμος. Στην πολιτική ζυγαριά δεν μπορούν να μπαίνουν μόνο αυτά που δεν πετύχαμε αλλά και αυτά που πετύχαμε. Αν μπούμε στη λογική του διαγωνισμού για το ποιος θα κάνει το καλύτερο αυτομαστίγωμα, τότε πολύ φοβάμαι ότι θα χάσουμε την ουσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου