Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΡΕΠΠΑ». ΘΥΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ




Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με την αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων και την αναδιοργάνωση του Δημοσίου.

«Οι χθεσινές δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, ανοίγουν την πόρτα μαζικών απολύσεων και επιτείνουν περαιτέρω την αγωνία και την ανασφάλεια χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με αδιαφανείς μεθοδεύσεις αξιολόγησης, χωρίς προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια», αναφέρει σε δήλωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Χρήστος Ζώης, χαρακτηρίζοντας επικοινωνιακό ευφυολόγημα «το δήθεν "σχέδιο" του κ. Ρέππα και των προκατόχων του για τη "Λευκή Βίβλο"». «Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, μέσω γαλλικής ιδιωτικής εταιρίας, έρχεται να ισοπεδώσει τον δημόσιο τομέα και το κοινωνικό κράτος και να στείλει άλλους 150.000 μόνιμους υπαλλήλους στη φτώχεια και την ανεργία», αναφέρει ο Συνασπισμός.

«Το δόγμα "σοκ και δέος", με στόχο τη διάλυση της κοινωνίας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την ταυτόχρονη εξόντωση των δημοσίων υπαλλήλων, εφαρμόζεται αταλάντευτα», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, όπου διαμηνύεται ότι «μόνο ο ενωτικός και κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μπορεί να ανακόψει τα μνημονιακά σχέδια και να στηρίξει την ανασυγκρότηση του δημοσίου σε νέες βάσεις ανάπτυξης και εξυπηρέτησης των κοινωνικών αναγκών».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Ρέππα για το λεγόμενο «επιτελικό κράτος», μετά την υπογραφή Μνημονίου με το αντίστοιχο γαλλικό υπουργείο, η διαδικασία αξιολόγησης των δημόσιων υπηρεσιών και του προσωπικού με στόχο την πλήρη αναδιοργάνωση του κράτους ξεκινά από τις αρχές του νέους έτους.

Όπως ανακοινώθηκε, σε πρώτη φάση η αξιολόγηση στο Δημόσιο θα γίνει και με την συνδρομή ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ και θα αφορά τη βαθμολογική και ιεραρχική εξέλιξη των υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου