Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Θλιβερή αυλαία για την πιό σκοτεινή περίοδο της χώρας μας

Ο μοιραίος άνθρωπος που αναγκάσθηκε να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ετερμάτισε την πολιτική του σταδιοδρομία, κατά τον χειρότερο τρόπο. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου, θλιβερός αχθοφόρος ενός μεγάλου ονόματος, έφυγε εν μέσω ερειπίων, τα οποία ο ίδιος και το κόμμα του προκάλεσαν.
Σημίτης και Παπανδρέου, ήσαν οι χειρότεροι πρωθυπουργοί που εγνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος, από τότε που έγινε κράτος. 
Ήσαν χειρότεροι και από τους τρεις κατοχικούς πρωθυπουργούς, Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλο και Ράλλη. Εκείνοι τουλάχιστον, δεν έφεραν την Κατοχή...
Την βρήκαν, και προσπάθησαν, εν τω μέτρω του δυνατού κάτω από τις δυσχερείς συνθήκες, να βοηθήσουν τον υπαλληλικό κόσμο, τους αποστράτους και έκαμαν παραστάσεις στην γερμανική διοίκηση να εμποδίσει τις αγριότητες των Βουλγάρων στην Βόρειο Ελλάδα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, έφεραν την Κατοχή στην Πατρίδα μας. Κατέστρεψαν την κοινωνία, έδωσαν την χαριστική βολή στην εργατική και μεσαία τάξη, άφησαν τους αλλοδαπούς ασύδοτους να δημιουργήσουν γκέτο σε γειτονιές της Αθήνας, ενώ οι Έλληνες πολίτες δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν, και η εγκληματικότητα ποτέ άλλοτε δεν είχε φθάσει σε τέτοια ύψη.

Το ΠΑΣΟΚ θα αναγραφεί στην Ιστορία, ως εκφραστής του λαϊκισμού, των σκανδάλων και του ασυστόλου ψεύδους. Με απάτη πρωτοφανή έγινε πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου, διαβεβαιώνοντας τους ψηφοφόρους, ότι «λεφτά υπάρχουν»!

Υπάρχουν για τον ίδιο και την οικογένειά του, ενώ κατεστραμμένοι άνθρωποι, έφταναν στην αυτοκτονία, όταν εκείνος θριαμβολογούσε, ότι «θα μας σώσει»… Το ΠΑΣΟΚ σίγουρα, θα αποτελέσει θέμα μελέτης

Τελικά για ποιόν δουλεύει ο πολιτικός Παπαδήμος;


O κ. Λουκάς Παπαδήμος, στην πρώτη του δήλωση αφ’ ότου διορίστηκε πρωθυπουργός, μας υπενθύμισε ό,τι  δεν είναι πολιτικός.
Προφανώς το θεωρούσε κακό να είναι  πολιτικός για αυτό και προέβη στη διευκρίνιση,  χωρίς μάλιστα να ερωτηθεί περί τούτου.
Δυστυχώς, έκτοτε ο κ. Παπαδήμος έχει βαλθεί να διαψεύδει τον εαυτό του πολιτικολογώντας ασύστολα.
Από που ν’ αρχίσει και που να τελειώσει κανείς;
Από την κυβέρνηση «γίγας» που σχημάτισε;
Από τους ατυχείς ανασχηματισμούς στους οποίους προέβη;
Από την ακατάσχετη φλυαρία των στενών συνεργατών του για παράταση του βίου της κυβέρνησής του;
Από το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα καταφέρει να μας πεί την οριστική ημερομηνία των εκλογών;
Από τα παζάρια που γίνονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών;
Από τη διακριτική στήριξη που παρέχει στο ΠΑΣΟΚ;

Η ΝΔ “στρώνει” το έδαφος για την ΑΟΖ


Mε εκπροσώπους των εταιρειών Delek και Noble Energy,  οι οποίες έχουν αναλάβει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου του Ισραήλ, συναντήθηκαν αυτές τις ημέρες στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Antinews οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών επισήμαναν ότι οι διαδικασίες εξόρυξης θα πρέπει να επισπευσθούν άμεσα. Επεσήμαναν μάλιστα ότι δεν χρειάζεται να διεξαχθούν ιδιαίτερες έρευνες (όπως στην Κύπρο) καθώς γνωρίζουν που ακριβώς βρίσκονται τα κοιτάσματα αέριου της χώρας μας.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι μόνο μία “τρύπα” αερίου στο Αιγαίο μπορεί να αποφέρει ποσό  τριπλάσιο ή τετραπλάσιο του ελληνικού χρέους!
  Όπως αναφέρουν μελέτες που έχουμε δημοσιεύει σε άλλη ανάρτηση (βλ. “Ανατολική Μεσόγειος: Ένα ενεργειακό καζάνι που βράζει“) οι γεωλογικές έρευνες έδειξαν ότι όντως υπάρχει πετρέλαιο (22 δισ. βαρέλια) στο Ιόνιο Πέλαγος, και στο Βόρειο Αιγαίο (4 δισ. βαρέλια). Μέχρι στιγμής δεν

Ρε τον "κλέφτη" τον Καραμανλή!!!! Στην 21η θέση, μεταξύ 72 χωρών, ήταν οι μισθοί στην Ελλάδα το 2009

Μόλις κάτω από την Ισπανία αλλά πάνω από χώρες όπως η Νέα Ζηλανδία, το Ισραήλ, η Χιλή, η Τουρκία και οι χώρες της ανατολής Ευρώπης βρισκόταν το 2009 ο μισθός, σε όρους αγοραστικής δύναμης, στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έρευνα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO).

Τα στοιχεία της έρευνας, της πρώτης αυτού του τύπου, αφορούν μόνο τους μισθωτούς και είναι προσαρμοσμένα στο κόστος ζωής κάθε χώρας.

Η ILO έχει παραλείψει χώρες με ανεπαρκή στατιστικά όπως και χώρες με πολύ μεγάλο αριθμό αυτοαπασχολούμενων, δύο κατηγορίες που πολλές φορές ταυτίζονται.

Για να νικήσουμε τους Γερμανούς πρέπει να γίνουμε Πρώσοι

Επανέρχομαι στις ελληνογερμανικές σχέσεις εφόσον το προηγούμενο άρθρο μου «Η άλλη πλευρά του λόφου» κίνησε ζωηρό ενδιαφέρον και πολλά σχόλια. Έχουν δε δίκιο αναγνώστες που παρατήρησαν πως ναι μεν οι Γερμανοί ως δανειστές μας μπορεί να αποκομίσουν κέρδη, αλλά αναλαμβάνουν και ρίσκο σε περίπτωση που δεν κατορθώσουμε να αποπληρώσουμε (στο μέλλον, όπως και στο παρελθόν) τα δάνεια μας.

Πάντως, λόγω των ειδικών ρυθμίσεων του νέου μνημονίου, αυτό το ενδεχόμενο φαίνεται να απομακρύνεται.

Ο τίτλος του άρθρου ανταποκρίνεται στα λεγόμενα πολιτικών μας περί πολέμου. Προσωπικά δεν θεωρώ τους Γερμανούς αντιπάλους, αλλά συμμάχους όσο και αν και  μεταξύ συμμάχων μπορούν να υπάρξουν διαφορετικές απόψεις. Υπενθυμίζω δε πως οι περίοδοι φιλίας μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων είναι πολύ πιο μακροχρόνιες από τις περιόδους αντιπαλότητας (των δυο Παγκόσμιων

Η άλλη πλευρά του λόφου: Ας καταλάβουμε τους Γερμανούς

Δανείζομαι τον τίτλο από το διάσημο στους ειδικούς βιβλίο του Άγγλου στρατιωτικού ιστορικού σερ Μπάζιλ Λίντελ Χαρτ, που λίγο μετά την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, παρουσίασε τον πόλεμο μέσα από τις εμπειρίες των Γερμανών.

Δεδομένου ότι πολλοί πολιτικοί μας, με κύριο τον κ. Βενιζέλο, δεν χάνουν ευκαιρία να μας υπενθυμίσουν ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο (όμως εναντίον ποιών;) και δεδομένου ότι η νικηφόρα έκβαση κάθε πολέμου απαιτεί την γνώση του αντίπαλου, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τις θέσεις και τα επιχειρήματα της γερμανικής πλευράς, όσο γίνεται πιο νηφάλια.

Φυσικά, όπως σε κάθε πόλεμο, η εύκολη λύση είναι η δαιμονοποίηση του αντιπάλου, όπου καταφεύγουν έντυπα λαϊκής κατανάλωσης και χαμηλής στάθμης και από τις δυο πλευρές, αλλά, πιο επικίνδυνο, και ορισμένοι πολιτικοί. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε πως τα σοβαρά γερμανικά ΜΜΕ,

Η «σιωπή των αμνών» στη ΝΔ τελείωσε, όλα από την αρχή


Οι πληροφορίες λένε ότι τελειώνει η «σιωπή των αμνών» από πλευράς ΝΔ.
Από τη Συγγρού διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι οι υποχρεώσεις της «ελάχιστης συναίνεσης» που επέβαλλε η συμμετοχή στην Κυβέρνηση Παπαδήμου κάπου εδώ ολοκληρώνονται. Η ΝΔ συμμετείχε στην Κυβέρνηση για να σώσει τη χώρα, όχι το ΠΑΣΟΚ, ούτε ως κόμμα, ούτε ως σύστημα.
Το γεγονός ότι κάποιοι αντιλαμβάνονται τη συμμετοχή αυτή ως ευκαιρία για να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες και παραλείψεις τους δεν αλλάζει την ουσία. Η δέσμευση για μία και μόνη εξεταστική, για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο, ισχύει στο ακέραιο. Επιτροπή υψηλού κύρους για να διερευνήσει, όχι να κουκουλώσει, τις τεράστιες ευθύνες εκείνων που μας έσυραν ως εδώ. Χωρίς

Η ώρα της …πανστρατιάς

Μετά τους, Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο (Έβρου), Αναστάσιο Καρυπίδη (Σερρών), Μανώλη Κεφαλογιάννη (Ηρακλείου), Θεόφιλο Λεονταρίδη (Σερρών) και Ζήση Τζηκαλάγια (Καστοριάς), οι οποίοι επανεντάχθησαν πρώτοι στη ΝΔ, μετά τη στήριξη των εφαρμοστικών νόμων, ακόμη τέσσερα στελέχη της ΝΔ, επέστρεψαν στο κόμμα τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Το χορό του επαναπατρισμού στα… εδάφη της Συγγρού, έσυρε ο βουλευτής Δράμας, Μαργαρίτης Τζίμας, που ύστερα από μια επιστολή πίστης και συστράτευσης στη ΝΔ, έγινε εκ νέου κομμάτι της Κ.Ο. της ΝΔ με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, την περασμένη Τετάρτη.

Δυο ημέρες αργότερα, την Παρασκευή, με εντολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, οι βουλευτές Κωνσταντίνος Παπασιώζος (Άρτας), Γιώργος Καρασμάνης (Πέλλας) και Γιώργος Βαγιωνάς (Χαλκιδικής), εντάχθηκαν και αυτοί με τη σειρά τους, ξανά, στην Κοινοβουλευτική

Ανοιχτή επιστολή του Σεβ. Μητροπολίτη Σισανίου Παύλου στον Υπουργό Χρυσοχοϊδη

siatistis
Η επιστολή του κ. Παύλου έχει ως εξής:
«Είτε το θέλουν οι τοπικές κοινωνίες είτε όχι, είτε το θέλετε, είτε όχι θα γίνει» είπε ο κ. Χρυσοχοίδης και από τηλεοράσεως, αλλά και στους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών δηλαδή στο Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας, στον Αντιπεριφεριάρχη, στην Δήμαρχο Βοίου, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βοίου τον οποίο απρεπώς διέκοψε και τον χαρακτήρισε σαν λαϊκιστή, «είπε ο γάϊδαρος τον πετεινό κεφάλα» λέει βέβαια ο λαός μας και στους τοπικούς Βουλευτές, σχετικά με την δημιουργία στρατοπέδου συγκεντρώσεως, γιατί περί αυτού πρόκειται, στην Νεάπολη Κοζάνης.
   Αλήθεια κ. Υπουργέ, ποιός είσθε εσείς που μιλάτε με αυτό τον τρόπο;
Ποιός νομίζετε ότι είσθε, για να προκαλείτε βάναυσα τις τοπικές κοινωνίες τις οποίες και εσείς ως μέλος του πολιτικού συστήματος οδηγήσατε στην παρακμή;
Τόσο σπουδαίο φαντάζεσθε τον εαυτό σας; Νοσταλγείτε την εποχή του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν;».
Η περιφρόνηση των τοπικών κοινωνιών είναι δημοκρατική κατάκτηση; Πρέπει να καταλάβετε καλά, ότι δεν σας φοβόμαστε, όσο κι’άν μας απειλείτε !
Κύριε Υπουργέ, το πρώτο που δεν πρέπει να ξεχάσετε, είναι ότι είσθε και εσείς ΕΝΟΧΟΣ για το

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΩΣ ΠΥΛΩΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ


Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου και ο Γραμματέας Προγράμματος Ευριπίδης Στυλιανίδης, παρουσίασαν τις προγραμματικές θέσεις για την οικογένεια, ως  κορμό της κοινωνίας  και πυλώνα κοινωνικής συνοχής.

Είναι δυσάρεστη η διαπίστωση πως η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έχει πλήξει καίρια τον θεσμό της Οικογένειας. Με μια σειρά οικονομικών, αλλά και θεσμικών μέτρων αφαίρεσε, σταδιακά, κάθε κίνητρο των νέων ανθρώπων για δημιουργία Οικογένειας, ενώ, παράλληλα, ‘’τιμώρησε’’ όσες οικογένειες απέκτησαν παιδιά.
Με άλλοθι την κρίση και τις έκτακτες οικονομικές συνθήκες, διόγκωσε το δημογραφικό ζήτημα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με 8 καίρια χτυπήματα και σοβαρότερα:
·         Την επιβάρυνση της μέσης ελληνικής οικογένειας, με έκτακτες εισφορές, τις οποίες σχεδίασε για το διάστημα 2009-2014.
·         Την επιβολή δυσβάστακτων επιβαρύνσεων σε περίπου 2.000.000 νοικοκυριά.
·         Την αύξηση της ανεργίας των νέων και την όξυνση της εργασιακής ανασφάλειας, υπονομεύοντας τη δημιουργία οικογένειας.
Αλλά ο θεσμός της οικογένειας είναι ο πυλώνας του εθνικού μας κορμού, που, εμείς στη Ν.Δ., εκτιμούμε ότι αποτελεί μοναδική ελπίδα για το μέλλον της χώρας.
Ως Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων στηρίζω δέσμη μέτρων, που ενισχύουν τον θεσμό της Οικογένειας. Αναγνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, τα περισσότερα από τα προτεινόμενα μέτρα είναι χαμηλού ή μηδενικού δημοσιονομικού κόστους.
Προτείνουμε θεσμικές Παρεμβάσεις για τη Στήριξη της Οικογένειας:
·         Την τροποποίηση διατάξεων του Οικογενειακού Δικαίου, με στόχο την προσαρμογή του στις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των γυναικών.
·         Τη βελτίωση και συστηματικότερη εφαρμογή του Νόμου για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.
Προτείνουμε 18 μέτρα για όλες τις οικογένειες, μεταξύ των οποίων:
·                     Ενίσχυση και επέκταση του μέτρου της συνυπηρέτησης  στην ίδια πόλη για συζύγους, όταν

ΝΔ: θα τιμωρηθούν όσοι έσυραν την χώρα στο Μνημόνιο – νέα εξεταστική αμέσως μετά τις εκλογές

Συνυπεύθυνος ο Βενιζέλος με Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου
 Επιβεβαιώθηκε τελικά και μέσω του πορίσματος ότι το ΠΑΣΟΚ έστησε μια Εξεταστική-οπερέτα προκειμένου «να βγάλει λάδι…» τους Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για όσα έπραξαν με το έλλειμμα του 2009, οδηγώντας τη χώρα σιδηροδέσμια στο ΔΝΤ και την Tρόικα.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με το πόρισμα της πλειοψηφίας που υπέγραψαν και κατέθεσαν σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής, επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο τις ενστάσεις της Ν.Δ. για τη δημιουργία μιας Εξεταστικής-παρωδίας, προκειμένου μέσα από ένα ελεγχόμενο και προαποφασισμένο πόρισμα να ικανοποιηθούν οι πράσινες προεκλογικές σκοπιμότητες.
Τα μέλη της πλειοψηφίας έκλεισαν τα αφτιά τους σε όσα καταλυτικά στοιχεία τούς κατέθεσαν τα μη πολιτικά πρόσωπα που εξετάσθηκαν και δεν υπάρχει καμία ευθύνη στους Γιώργηδες του ΠΑΣΟΚ, αντίθετα για όλα … έφταιγε η διακυβέρνηση της Ν.Δ.
Έτσι στο «πράσινο» πόρισμα αποδίδονται πολιτικές ευθύνες μόνο στον πρώην υπουργό Οικονομικών της ΝΔ Γιάννη Παπαθανασίου γιατί «δεν προέβη, ως όφειλε, στη λήψη, από την αρχή

Ο Παπαδήμος διέψευσε τον Βενιζέλο για τους μικροκαταθέτες

Ένα από τα μεγαλύτερα ψέματα του Βενιζέλου, κατέρριψε στη Βουλή ο Παπαδήμος ο οποίος επιβεβαίωσε αυτό που όλοι γνωρίζαμε. Ότι οι μικροκαταθέτες που αγόρασαν ελληνικά ομόλογα είναι μεγάλα κορόιδα και ακόμη μεγαλύτερα θύματα.
Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι το κούρεμα ισχύει για όλους, εξισώνοντας έτσι τον κερδοσκοπικό fund και τον κολοσσό από το εξωτερικό με τον κακομοίρη που έκανε το λάθος να αγοράσει ομόλογα και τα ασφαλιστικά ταμεία που κουρεύτηκαν και κινδυνεύουν να καταρρεύσουν.
Θέλοντας μάλιστα να προλάβει το μπαράζ των μηνύσεων που ήδη έχουν αρχίσει να κατατίθενται κατά της Τράπεζας της Ελλάδος, ο Παπαδήμος είπε έτσι απλά ότι ούτε για τα ταμεία είναι νομικά εφικτό να αποζημιωθούν.
Απλά να θυμηθούμε ότι ο Βενιζέλος ήταν αυτός που διέρρεε ότι θα υπάρξει κάποια μέριμνα για

Ισπανία: μέτρα 27 δισ με διατήρηση αυξήσεων στις συντάξεις – πάγωμα μισθών – όχι αύξηση ΦΠΑ

Η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012, ο οποίος προβλέπει μέτρα λιτότητας “πάνω από 27 δισεκατομμυρία ευρώ”, μεταξύ αυτών το πάγωμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και τη μείωση κατά μέσο όρο 16,9% του προϋπολογισμού των υπουργείων.

“Είμαστε αντιμέτωποι με μια οριακή κατάσταση”, παραδέχθηκε η εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου και “πρώτη μας υποχρέωση είναι να επανέλθουμε σε υγιή δημοσιονομικά”.

Η Ισπανία έχει δεσμευθεί να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμά της από το 8,51% που είναι τώρα στο 5,3% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του 2012.

Όμως, όπως σημείωσε η ντε Σανταμαρία, ο στόχος αυτός δεν θα επιτευχθεί “με οποιοδήποτε

Η ΝΔ για το πόρισμα του ελλείμματος του 09: Κείμενο οπερέτα, μιας δήθεν Εξεταστικής

 «Επιτροπή Προστασίας των κυρίων Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου», χαρακτηρίζει την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009 και καλεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο «να απολογηθεί». 

    «Οι βουλευτές του στη, δήθεν, "Εξεταστική", δικαίωσαν τις ενστάσεις που είχε αναπτύξει από την αρχή η ΝΔ και απέδειξαν ότι εκτελούσαν διατεταγμένη κομματική εντολή, κουκουλώματος και διαστρέβλωσης, στην οποία ταιριάζει μια και μόνο λέξη: Ντροπή» αναφέρει, στη δήλωσή του, ο κ. Μιχελάκης. 

    Επί της ουσίας, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας εκτιμά πως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «αγνόησαν το πόρισμα του οικονομικού εισαγγελέα, που ζητούσε να διερευνηθούν

Η Ισπανία «φλέγεται» από την άγρια λιτότητα



Ακόμη και τα σοβαρότατα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια της 24ωρης γενικής απεργίας στην Ισπανία -της πρώτης που διοργανώθηκε στη χώρα από τον Σεπτέμβριο του 2010- δεν ήταν αρκετά για να κρύψουν «κάτω από το χαλί» τη λαϊκή οργή κατά της πολιτικής σκληρής λιτότητας που επιβάλλει η Ευρώπη.

Από νωρίς τα μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν εικόνες από τις συγκρούσεις και τις οδομαχίες που έλαβαν χώρα κυρίως στις συγκεντρώσεις της Μαδρίτης, της Βαρκελώνης και της Βαλένθια, και κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν ελαφρά τουλάχιστον εννέα άνθρωποι, ενώ -σύμφωνα με τις αρχές- προσήχθησαν 58 άτομα. Κάδοι απορριμμάτων που παραδόθηκαν στις φλόγες

Στο ΣτΕ για τις άγριες περικοπές των μισθών!



Και το Μνημόνιο 2 καθώς και η Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ), με την οποία μειώνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, θα απασχολήσουν την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά την προσφυγή που κατέθεσε η ΓΣΕΕ. Σε αυτήν υποστηρίζεται ότι το Μνημόνιο 2 και η ΠΥΣ παραβιάζουν πλειάδα διατάξεων του Συντάγματος, των διεθνών συμβάσεων εργασίας, της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Επιπλέον στην 107σέλιδη προσφυγή επισημαίνεται ότι με το Μνημόνο ΙΙ και την ΠΥΣ «επιχειρείται να εκχερσωθεί πλήρως για τον εργαζόμενο το ισχύον εργασιακό καθεστώς», ενώ επίσης

Ηγούμενος Εφραίμ έγκλειστος στη Μονή Βατοπαιδίου



Χρειάστηκε να περάσουν τρεις μήνες προκειμένου ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ να «κερδίσει» τη μάχη και να έχει ξανά την ελευθερία του, έστω και με αυστηρούς περιοριστικούς όρους. Χθες εκδόθηκε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο έγινε δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει ο γέροντας και διατάχθηκε η αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης που του είχε επιβληθεί, με την καταβολή εγγυοδοσίας 300.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα καθώς και από το Αγιον Ορος και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε τακτά χρονικά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα στις Καρυές της Αθωνικής Πολιτείας.

Η απόφαση για την προφυλάκιση του μοναχού πάρθηκε επίσης από το Συμβούλιο Εφετών, με άλλη

Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ για τους συντελεστές δόμησης στα νησιά



Ενδοπασοκικός πόλεμος με αφορμή διάταξη που αλλάζει τους συντελεστές δόμησης για οργανωμένες τουριστικές εγκαταστάσεις στα νησιά ξέσπασε στη Βουλή.

Πρόκειται για το άρθρο 148, το οποίο ενέταξαν στο νομοσχέδιο για τα ταξί οι Παύλος Γερουλάνος και Γιώργος Νικητιάδης και με βάση το οποίο σε νησιά με επιφάνεια 70-200 τ.χλμ. η διατιθέμενη έκταση για την ανάπτυξη των οργανωμένων τουριστικών εγκαταστάσεων θα μπορεί να φτάνει το 1% της επιφάνειάς τους, την ώρα που στο Εθνικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό το αντίστοιχο ποσοστό είναι από 0,15% έως 0,2% και αφορά νησιά με έκταση 90 τ.χλμ. και πάνω.

«Διαφωνούμε κάθετα με το άρθρο 148, έτσι όπως διατυπώνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου

Βροχή οι προσφυγές για εργασιακές αυθαιρεσίες



Τις επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής στην κοινωνία καταγράφει η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη. Σε αυτήν καταγράφεται η αγωνία των πολιτών, που διαπιστώνουν πως ό,τι είχαν ως δεδομένο ανατρέπεται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Γι’ αυτό και οι πολίτες αμφιβάλλουν για το κατά πόσον το κράτος και η διοίκηση μπορούν να τους στηρίξουν.

Αυτά επισημαίνει η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού, η οποία παρέδωσε τη σχετική ετήσια έκθεσή της στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο. Η έκθεση παρουσιάζει το έργο του Συνηγόρου του Πολίτη μέσα στο 2011 και καταλήγει σε ολοκληρωμένα συμπεράσματα και συγκεκριμένες προτάσεις.

Κατά την παρουσίαση της έκθεσης, η κυρία Καλλιόπη Σπανού τόνισε: «Η ίδια η διοίκηση έχει υποστεί σοβαρά πλήγματα και τα στελέχη της τελούν σε διαρκή αβεβαιότητα την ώρα που καλούνται

«Επεσαν οι μάσκες» για ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ



Υπόσχεση για... αύξηση του φόρου στα χαμηλά εισοδήματα δίνουν, μέσω υπομνήματος για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ. Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε επί της ουσίας σε προεκλογική περίοδο, οι αλλαγές που προωθούνται στις φορολογικές κλίμακες για τη φορολογία εισοδήματος οδηγούν το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ, που παρέμειναν στον σχετικό διάλογο, να τάζουν αυξήσεις αντί για μειώσεις φόρων, ως είθισται. Αν εφαρμοστεί η νέα φορολογική κλίμακα που προωθείται, τότε χαμένοι θα είναι όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα από 10.000 έως 16.000 ευρώ, αφού θα φορολογηθούν με 20%, ενώ έως σήμερα φορολογούνται με 10% (10.000 ευρώ έως 12.000 ευρώ) και με 18% (12.000 ευρώ έως 16.000 ευρώ).

Σύμφωνα με την έως τώρα συμφωνία, τα κλιμάκια φορολόγησης μειώνονται από οκτώ σε πέντε. Αποτέλεσμα είναι να προκύπτει αύξηση φόρου 200 ευρώ για εισόδημα 12.000 ευρώ, 240 ευρώ για

Τρόικα: Απαιτεί κι άλλο αίμα



Περισσότερα και επώδυνα μέτρα περιμένουν την Ελλάδα στο μέλλον, όπως προανήγγειλε χθες με συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung» το στέλεχος της τρόικας (και εκπρόσωπος της Ε.Ε.) Ματίας Μορς. Η κρίση στην Ελλάδα μπορεί να οξυνθεί περισσότερο παρά τη βοήθεια που δέχεται η χώρα, προειδοποιεί το κοινοτικό στέλεχος.

Εκφράζει την ευχή να κερδίσει τις επικείμενες εκλογές είτε το ΠΑΣΟΚ είτε η Νέα Δημοκρατία, ώστε το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων να εξακολουθήσει να εφαρμόζεται. Προβλέπει πάντως ότι η κατάσταση στην Ελλάδα θα μπορούσε και πάλι να τεθεί εκτός ελέγχου, ενώ συνιστά αντοχή στον ελληνικό λαό.

Τονίζει, πάντως, ότι παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, η Ελλάδα δεν έχει ακόμη ξεπεράσει τη

Παπακωνσταντίνου: «Η δημοκρατία θέλει να με κλείσει στη φυλακή!»



Λάδι βγάζει η «πράσινη» εξεταστική της Βουλής τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό «παρωδία» που της είχε αποδώσει η Νέα Δημοκρατία, αλλά και όσους έκαναν λόγο για προαποφασισμένο πόρισμα. Η εξεταστική ρίχνει σήμερα αυλαία με την κατάθεση του πορίσματος στον πρόεδρο της Βουλής, με το ΠΑΣΟΚ όμως να κλείνει τα μάτια στα αδιάσειστα στοιχεία και τις καταθέσεις-φωτιά υπηρεσιακών παραγόντων. Ετσι, αποφάσισε ότι όλα έγιναν καλώς από το ΠΑΣΟΚ, ότι το έλλειμμα του 2009 ούτε μαγειρεύτηκε ούτε φουσκώθηκε από τους κυρίους Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.

Στο ΠΑΣΟΚ πάντως προκλήθηκε ρήγμα όσον αφορά τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θέλησε να επιβάλει την άποψή του να καταλογιστούν ευθύνες στον πρώην

Ψήφισμα-καταπέλτης κατά της Τουρκίας για Κυπριακό - casus belli



Εξω ο τουρκικός στρατός από την Κύπρο, τέλος στην απειλή πολέμου ενάντια στην Ελλάδα και τέρμα στις παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου: Αυτά ζητάει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμα-ράπισμα για την Τουρκία που υιοθέτησε χτες. Με το ψήφισμα που εγκρίθηκε στις Βρυξέλλες η γειτονική μας χώρα καλείται και να αποσύρει την απειλή του casus belli κατά της Ελλάδας και να σταματήσει τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της χώρας μας από τα μαχητικά της αεροσκάφη. Το εν λόγω ψήφισμα καλεί επίσης την Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και να προχωρήσει στις απαραίτητες συνταγματικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις. Την καλεί περαιτέρω να βελτιώσει τις σχέσεις της με τις μειονότητες, και ορίζει ότι μόνον όταν γίνουν όλα αυτά τότε θα υπάρξει πρόοδος στις σχέσεις της με την Ευρώπη.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επίσης εκφράζει την απογοήτευσή του για τη δήλωση της τουρκικής

Ηγετική ομάδα «κηπουρών» με... δέκα πρωτοκλασάτους!



Τους δικούς του «κηπουρούς» ορίζει τώρα ο Ευ. Βενιζέλος, λίγες μέρες μετά την ανάδειξή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και αφού φρόντισε -χωρίς ιδιαίτερο τακτ- να απομακρύνει τους «κηπουρούς» του Γ. Παπανδρέου.

Χθες, λίγο μετά την επίσημη πρώτη της πολυπληθούς Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής, όπου απηύθυνε απλώς μια πανηγυρική ομιλία προτού αναχωρήσει για την Κύπρο, κράτησε στην Ιπποκράτους 10 πρωτοκλασάτους για να συζητήσει μαζί τους τον σχεδιασμό στο εξής, τον συντονισμό με το κυβερνητικό έργο, τα θέματα επικαιρότητας, οικονομίας, ΑΕΙ (μετά το μπάχαλο με τον Γ. Μπαμπινιώτη) και την προεκλογική τακτική του κόμματος. Το γεγονός ότι ολοκληρώνοντας τους ζήτησε να τα... ξαναπούν την επόμενη

Κλινική με τρεις γιατρούς στο Προεδρικό Μέγαρο!



Μπορεί όλο το σύστημα της Υγείας να καταρρέει, οι πολίτες να ψάχνουν με το τουφέκι τους γιατρούς που τρέχουν και δεν φτάνουν στα δημόσια νοσοκομεία, ωστόσο ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας και το προσωπικό του Προεδρικού Μεγάρου θα έχουν «αποκλειστικούς» γιατρούς, οι οποίοι θα τους επισκέπτονται ακόμη και κατ’ οίκον!

Τουλάχιστον γι’ αυτό φρόντισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, με μια φωτογραφική προσθήκη που πέρασε άρον άρον σε άσχετο νομοσχέδιο, μόλις λίγες μέρες προτού η Βουλή κλείσει για τις εκλογές.

Ετσιθελικά, μέσα σε αυτό το κλίμα βιομηχανίας νομοσχεδίων -ό,τι προλάβουμε- που επικρατεί,

Τα νέα F/A-22 στην άσκηση Red Flag (βίντεο)

http://nationalpride.files.wordpress.com/2012/03/f-222bdtn2bnews2bmarch2b182b2011.jpg?w=500&h=500

Quantcast
Λίγο μετά την επίσημη επιχειρησιακή αποδοχή του F/A-22 Raptor από την αμερικανική Αεροπορία με την προσθήκη του λογισμικού Block 3.1 τα αεροσκάφη πήραν μέρος στην άσκηση Red Flag 12-3.
Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που αεροσκάφη εμφανίζονται σε άσκηση Red Flag είναι όμως η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό από τότε που τα αεροσκάφη κηρύχτηκαν πλήρως ετοιμοπόλεμα στα μέσα Μαρτίου.
Τα πρώτα αεροσκάφη με το βελτιωμένο λογισμικό που τους επιτρέπει να πραγματοποιούν και αποστολές αέρος-εδάφους παραδόθηκαν στην 27 Μοίρα της ΑΒ στο Langley στην πολιτεία της Virginia.
Το κόστος πάντως του κάθε F/A-22 μετά και την τελευταία

"τα στερνά τιμούν τα πρώτα"

«Υπηρετείτε» την παράταξη από το 1974… Γεννηθήκαμε μετά το 1970
Αρνείστε τον δεξιό προσανατολισμό της… Είναι τιμή μας που είμαστε δεξιοί
Έχετε ευθύνες για την κατάντια της χώρας...Έχουμε ευθύνη

για τη χώρα που θα αφήσουμε στα παιδιά μας
Ανήκετε στο παρελθόν…
Εσείς, που επιλέγετε να «φύγετε», την ώρα που η παράταξη δίνει την πιο κρίσιμη μάχη για τη Πατρίδα που καταρρέει.
Εσείς, που επιλέγετε να «φύγετε», με επιστολές οχετούς, επικαλούμενοι τον «ήπιο πολιτικό πολιτισμό»
Εσείς, που θεωρείτε μίασμα τη λέξη «δεξιά»
Εσείς, που θεωρείτε την εθνική συνεννόηση συνώνυμο του ενδοτισμού
Καλό ταξίδι να ‘χετε …. "τα στερνά τιμούν τα πρώτα".

Γ. Δελαστίκ: ….Κλέψατε …..Κλέψατε …..Κλέψατε …..Κλέψατε …..

«Βαθύ λαρύγγι» στη ΝΔ, έδωσε στοιχεία για την ΕΛΣΤΑΤ στον Γ. Παπακωνσταντίνου!

Quantcast
«Βαθύ λαρύγγι» στη ΝΔ, έδωσε στοιχεία για την ΕΛΣΤΑΤ στον Γ. Παπακωνσταντίνου!
Μια προσεκτική μελέτη του πολυσέλιδου υπομνήματος που κατέθεσε στην επιτροπή της Βουλής ο Γιάννης Παπαθανασίου, υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή, αποδεικνύει ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, είχε στα χέρια του διαβαθμισμένα υπηρεσιακά σημειώματα!

«Στο σημείο αυτό οφείλω να ευχαριστήσω τον κ. Παπακωνσταντίνου για το υπηρεσιακό σημείωμα της γενικής γραμματείας Επικοινωνίας που κατέθεσε στην Επιτροπή. Στο σημείωμα αυτό καταγράφονται τα αποτελέσματα συνάντησης που είχα με τους γενικούς και ειδικούς γραμματείς όλων των υπουργείων, στην οποία – σύμφωνα με το έγγραφο που κατέθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου και το

Υπάλληλοι ΟΕΔΒ: Η νέα σχολική χρονιά θα είναι χειρότερη με τα βιβλία

Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Ε.Δ.Β.

Ανακοίνωση.

Σε λίγες ώρες ο Ο.Ε.Δ.Β. Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, θα αποτελεί παρελθόν, καταργείται οριστικά.

Μετά από 75 χρόνια η κουκουβάγια της σοφίας και της αρετής «πετάει μακριά», γιατί κάποιοι αποφάσισαν ότι δεν έχει θέση στη σύγχρονη μνημονιακή εκπαίδευση. Η μόρφωση θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά. Το … Μέλλον είναι μόνο το … «ηλεκτρονικό βιβλίο» και οι «διαδραστικοί πίνακες».

Οι εργαζόμενοι στον Ο.Ε.Δ.Β. που όλα αυτά τα χρόνια εξέδωσαν και διένειμαν τρία (3) δισεκατομμύρια βιβλία σε εκατομμύρια μαθητές, αποχωρούν περήφανοι για τη συμβολή τους στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος (μέσο κόστος κάθε βιβλίου 0,70 €), για την απουσία διαφθοράς και διαπλοκής τους, για το ότι κατόρθωσαν να περισώσουν

Τι είπε η υφυπ. Παιδείας Ε. Χριστοφιλοπούλου για τα ΑΕΙ, τον Γ. Μπαμπινιώτη και τις αλλαγές στο Λύκειο και το σύστημα πρόσβασης

Δελτίο Τύπου Υπουργείου παιδείας

Σημεία συνέντευξης της Υφυπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου, στο ΣΚΑΙ, στην εκπομπή «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ».
Για την εφαρμογή του νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση:
«Από την αρχή ήμουν στην πρώτη γραμμή για την ψήφιση του νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση που ψηφίστηκε από το 4/5 της Βουλής, για πρώτη φορά και με τόσο ευρεία συναίνεση. Για να αλλάξουν τα Πανεπιστήμια και να τελειώσει το καθεστώς της ανομίας και των πελατειακών σχέσεων.
Η μεγάλη πλειοψηφία της πανεπιστημιακής κοινότητας θέλει να εφαρμόσει τον νόμο. Βεβαίως για κάθε νόμο που εφαρμόζεται μπορεί στο μέλλον να γίνουν βελτιώσεις, εκεί που θα παρουσιαστούν προβλήματα, αλλά θα πρέπει πρώτα να εφαρμοστεί. Ο νόμος εφαρμόζεται ήδη σε μεγάλο βαθμό. Οι φοιτητές εγγράφονται σε κάθε εξάμηνο και αυτό εφαρμόζεται, οι καθηγητές εκλέγονται με ένα

Συνελήφθησαν ανήλικοι μαθητές που κάπνιζαν χασίς μέσα σε πούλμαν κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής

Συνελήφθησαν ανήλικοι μαθητές που κάπνιζαν χασίς μέσα σε πούλμαν κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής
Απίστευτο κι όμως αληθινό !!!

 Σε τεκέ είχαν μετατρέψει το πούλμαν με το οποίο πήγαιναν σήμερα το πρωϊ σχολική εκδρομή, μαθητές Λυκείου της Μυτιλήνης.

 Σύμφωνα με εγκυρότατες αποκλειστικές πληροφορίες του LesvosNews.gr, η ομάδα δίωξης ναρκωτικών της Αστυνομικής Δέύθυνσης Λέσβου, ύστερα από πληροφορίες που είχε, έκανε σήμερα το πρωί έφοδο σε σχολικό πούλμαν που πραγματοποιούσε σχολική εκδρομή, από τη Μυτιλήνη προς Πέτρα Μόλυβο και συνέλαβε επ’ αυτοφώρω τέσσερεις μαθητές ενώ κάπνιζαν χασίς.

 Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία σε ακόμα τρία άτομα, δύο ενήλικες και έναν ακόμα ανήλικο, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Πρωτοφανές περιστατικό βίας σε γυμνάσιο της Πάφου

Σοκ στην Κύπρο
Πρωτοφανές περιστατικό βίας σε γυμνάσιο της Πάφου
 
Σοκ προκαλούν τα τραύματα στο πρόσωπο που αποκόμισε 14χρονος, ομογενής μαθητής, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια από δυο 15χρονους συμμαθητές του με σιδερογροθιά. Αναμένεται να υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις στο πρόσωπο. Αυξάνονται τα κρούσματα βίας στα σχολεία, δήλωσε ο Επαρχιακός Επιθεωρητής του Υπουργείου Παιδείας στην Πάφο.

Ήταν καλά προετοιμασμένοι γι’ αυτό που επρόκειτο να διαπράξουν, προχθές, λίγο μετά τις 11 π.μ., οι δυο 15χρονοι μαθητές του Γυμνασίου Πολεμίου. Εξοπλισμένοι με σιδερογροθιά, αντάμωσαν στην τάξη με άλλον ομογενή συμμαθητή τους, 14 χρονών, και άρχισαν να λογομαχούν.

Τον βρήκαν σε λίμνη αίματος

Πόσους συμβούλους είχε τελικά η κ. πρωην υπουργός Παιδείας;


Θέλετε να δείτε πόσους συμβούλους είχε η πρώην Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στο Υπουργείο παιδείας; ΝΑΙ στο υπουργείο που άφησε τα σχολεία χωρίς βιβλία και τους μαθητές να διαβάζουν απο φωτοτυπίες...







Η ισοπέδωση αποπροσανατολίζει

Αυτή η συνεχής ρητορική του «όλοι ίδιοι είναι» μας κάνει να βάζουμε ταμπέλες, να είμαστε επιρρεπείς σε κάθε είδους κατευθυνόμενη προπαγάνδα, να ρίχνουμε νερό στο μύλο των μεροκαματιάρηδων της ίντριγκας, της σπέκουλας, της λάσπης, των «αγιογραφιών» και των διάφορων δημοσιευμάτων που γίνονται κατά παραγγελία και φυσικά με το
αζημίωτο.
Με αυτόν τον τρόπο τελευταία επιχειρείται στην πολιτική ζωή του τόπου η προώθηση και η ανύψωση ως ιδανικών, απολιτίκ προσώπων, γενικής τοποθέτησης, άοσμης κατεύθυνσης και απροσδιόριστης ταυτότητος. Όσο πιο θολό το τοπίο, τόσο καλύτερα δηλαδή για τους θιασώτες αυτών των λογικών.

Ο Σαμαράς απορρίπτει το σενάριο συγκυβέρνησης

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρεί την αυτοδυναμία πλήρως ταυτισμένη με την προοπτική εξόδου από την κρίση
Τα σενάρια περί συγκυβέρνησης προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια του να διασωθεί στις εκλογές
Είναι δυνατόν η Νέα Δημοκρατία, η οποία και βάσει των δημοσκοπήσεων θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις προσεχείς εκλογές, να αποκτήσει αυτοδυναμία; Κάτω από ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συνυπάρξουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση συνεργασίας, κάτι που δεν αποκλείει ο Ε. Βενιζέλος, αλλά απορρίπτει ως ιδέα, προερχόμενη μάλιστα «εκ του πονηρού», όπως διατείνεται ο Αντ. Σαμαράς;
Στα ερωτήματα αυτά βεβαίως απαντήσεις ουσιαστικά θα δώσει με την ψήφο του ο ελληνικός λαός, αλλά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θεωρεί ότι το κόμμα του έχει το πλεονέκτημα της μόνης

Αν "εξαφανιζόταν" η ΝΔ !!


Ποιες θα ήταν οι εξελίξεις στον τόπο μας αν με έναν «μαγικό» τρόπο εξαφανιζόταν από το πολιτικό σκηνικό της χώρας η ΝΔ, εκεί γύρω στις αρχές Νοεμβρίου της περασμένης χρονιάς; Ακόμα κι αν δεν επρόκειτο για οφθαλμαπάτη επιπέδου Κόπερφιλντ κι απλά η κατάσταση συνεχιζόταν με τους ίδιους μνημονιακούς ρυθμούς χωρίς τις δημοψηφισματικές αγωνίες του Παπανδρέου και τα προβλήματα συνοχής του ΠΑΣΟΚ ή έστω με μια σχετικά ευρύτερη πιο επίσημη κυβερνητική στήριξη από ΛΑ.ΟΣ και ΔΗ.ΣΥ που επί 1,5 χρόνο ήταν σταθεροί υποστηρικτές της συγκεκριμένης πορείας.
Είτε λοιπόν με ένα συμπαγές σχήμα ΠΑΣΟΚ με τεχνοκρατικές ενέσεις είτε με μια πολυκομματική κυβέρνηση που θα έχαιρε της αποδοχής άνω των 170 βουλευτών, η νέα δανειακή σύμβαση θα είχε ψηφιστεί με άνεση όπως και όλα τα μέτρα που αυτό συνεπάγονταν. Το πόσο ικανής διαπραγμάτευσης θα ήταν κι αν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που

Τι περιμένω από τον ..αυριανό Πρωθυπουργό.


  Το μοτίβο διαγράφεται με γκρίζες πινελιές καθώς , δυστυχώς, κάποιοι άλλοι διαχειρίζονται τη καθημερινότητά μου . Δεν μπορώ να πω πως αυτό μ’ αρέσει, ούτε να πω πως το αποδέχομαι , γιατί τότε θα πάψω να ονειρεύομαι και αυτό ισοδυναμεί με ψυχικό θάνατο.
Ναι , κάποιοι προσπάθησαν να μου διαλύσουν τις ελπίδες για ένα αύριο πιο όμορφο, πιο δημιουργικό. Εξακολουθούν καθημερινά να μου λένε
« ..είναι μάταιο να ελπίζεις , μάταιο να διεκδικείς , μάταιο να
προγραμματίζεις…».
Νομίζουν πως έτσι η ανθρώπινη θέληση μπορεί να τιθασευτεί , να μπει στα καλούπια που κάποιοι ετοίμασαν για μένα χωρίς να με ρωτήσουν. Κάποιοι που μπερδεύουν τους αριθμούς με τον άνθρωπο και τη λογιστική με τη ζωή.
Δεν θα τους κάνω όμως τη χάρη να πάψω να ονειρεύομαι. Ίσως είναι το μόνο που δεν μπορούν να μου στερήσουν. Ίσως αυτό σήμερα θα διαβάζεται κάπως ουτοπικό , όμως για μένα δεν υπάρχει άλλη επιλογή.
Να γιατί καλώ εκείνον που αύριο θα βρεθεί στη θέση να πάρει τις αποφάσεις για μένα , να με

Νέα ανέκδοτα Βενιζέλου: Δεν είμαι Μνημονιακός!...

Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις.

Αυτό προφανώς νομίζει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θεωρεί πλέον... προκλητικό τον διαχωρισμό μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών, για να παίξει τον μεσσία.

Αφού πρώτα πήρε τα πιο σκληρά μέτρα ως υπουργός Οικονομικών, αξιώνει τώρα να μην τον αντιμετωπίζουμε ως «μνημονιακό», γιατί, λέει, το έκανε για να προστατέψει τη χώρα και τις θυσίες του ελληνικού λαού, ώστε να τον οδηγήσει κάποτε στην... «αυτοδύναμη Ελλάδα».

Μιλώντας χθες στην πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε «αστείο» να αυτοπροσδιορίζονται κάποιοι ως φιλοαναπτυξιακοί, θεωρώντας ότι άλλοι είναι οπαδοί της ύφεσης.

«Το θέμα δεν είναι να δηλώνεις αντιμνημονιακός ή μνημονιακός, αλλά να μπορείς να πεις πώς από το Μνημόνιο μπορεί η χώρα να περάσει σε ένα

Γίνεται να είναι τόσο ΗΛΙΘΙΟΙ ;;;

Βάλθηκαν να επιβεβαιώσουν ότι είναι ...
Ο εταιρος τροικανός , ο κ. Ματίας Μορς, σε συνέντευξη που παραχωρεί στη σημερινή έκδοση της γερμανικής εφημερίδας "Sueddeutsche Zeitung" παρεμβαίνει στις εκλογές της χώρας με δηλώσεις του ...
Εκφράζει την ευχή να κερδίσει τις επικείμενες εκλογές είτε το ΠΑΣΟΚ είτε η νέα Δημοκρατία, ώστε το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων να εξακολουθήσει να εφαρμόζεται.
«Η κατάσταση στην Ελλάδα θα μπορούσε και πάλι να τεθεί εκτός ελέγχου», αν το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων δεν εξακολουθήσει να εφαρμόζεται...
Στην ίδια συνέντευξη προβλέπει ότι θα χρειαστούν περισσότερα -και επώδυνα- μέτρα, αλλά και αντοχή προκειμένου η Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να παραμείνει στην Ευρωζώνη.
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα τονίζει, πάντως, ότι παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί,

Για να μην οδηγηθούμε σε λανθασμένα συμπεράσματα και ενέργειες, καλό είναι να γνωρίζουμε πως η ΛΕΥΚΗ ψήφος προσμετράται ως ΑΚΥΡΗ.

  Δεν ξέρω πότε θα γίνουν οι εκλογές αλλά παρακαλώ, δείξτε μεγαθυμία. Αφήστε στους προδότες, τους κλέφτες και τους ηλίθιους να ...φύγουν. Όμως προσέξτε, σχετικά με την ανάρτηση περί λευκών ψηφοδελτίων, η οποία κυκλοφορεί ευρέως στο Διαδίκτυο σε πολλά blog αλλά και σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και αναφέρεται στην «δύναμη του λευκού ψηφοδέλτιου», επιβεβαιώσαμε πως ΔΕΝ ισχύει πια.
Για να μην οδηγηθούμε σε λανθασμένα συμπεράσματα και ενέργειες, καλό είναι να γνωρίζουμε πως η ΛΕΥΚΗ ψήφος προσμετράται ως ΑΚΥΡΗ.
Για λόγους εγκυρότητας παραθέτουμε το τμήμα του ΦΕΚ στο οποίο αναγράφεται ξεκάθαρα. ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΛΑΘΗ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.


 




Aπαλλοτριώσεις-εξπρές ιδιωτικών περιουσιών υπέρ των ξένων δανειστών!

Απαλλοτριώσεις-εξπρές ιδιωτικών περιουσιών προβλέπει νομοσχέδιο της κυβέρνησης Παπαδήμου, το οποίο θέτει πρακτικά υπό την απειλή της κατάσχεσης το σύνολο των ιδιωτικών περιουσιών της χώρας προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του εξωτερικού δανεισμού, με τροποποίηση του κώδικα αναγκαστικών απαλλοτριώσεων μέσω του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, Δημόσιων Έργων και άλλες διατάξεις».
Mόλις δύο ημέρες μετά την έγκριση του νέου Μνημονίου εκχώρησης του ελέγχου της χώρας στην τρόϊκα, όπως είχε αποκαλύψει στις 14/02 το defencenet.gr η κυβέρνηση με υπουργική απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Κ.Σπηλιόπουλου, είχε «βάλει στο πακέτο» των παραχωρήσεων στην τρόϊκα και την ιδιωτική περιουσία!
Με απόφαση λοιπόν της κυβέρνησης το σύνολο της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, κινητής και ακίνητης, τίθεται υπό επίταξη-απαλλοτρίωση, δηλαδή αναγκαστική απαλλοτρίωση με κάποια αποζημίωση (δηλαδή χάνουν οριστικά την κυριότητά τους οι ιδιοκτήτες!) κάνοντας χρήση του λεγόμενου «πλαγιαστικού δικαιώματος»
Αν σε αυτό περιλάβουμε και την πρόβλεψη του νέου Μνημονίου που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ περί περί «σύλληψης και κράτησης» όσων αντιδρούν στην κατάσχεση περιουσιών για την εξυπηρέτηση του δανεισμού τότε έρχεται και «δένει» ιδανικά το νομικό πλαίσιο!
Η διαδικασία θα είναι πολύ απλή: Θα συνεδριάζει η Επιτροπή Απαλλοτριώσεων, θα αποφασίζει ότι το τάδε ακίνητο πρέπει να επιταχθεί και να τεθεί στην κυριότητα του κράτους, έναντι μιας συμβολικής αποζημίωσης. Εν συνεχεία και από την στιγμή που υπάρχουν ανεκπλήρωτες

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ε.Ο.Κ.Α. Έναρξη του Αγώνα την 1η Απριλίου 1955

 
Ε.Ο.Κ.Α.


Έναρξη του Αγώνα την 1η Απριλίου 1955
(Δεν ήταν Πρωταπριλιάτικο ψέμα)


      Στις 15 Ιανουαρίου 1950, η Εθναρχούσα Εκκλησία Κύπρου πραγματοποίησε Δημοψήφισμα, στο οποίο ο Ελληνικός Κυπριακός λαός ψήφισε την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, σε ποσοστό 95,7%. Οι Άγγλοι, όμως, τήρησαν και πάλι αρνητική στάση. Στις 28 Ιουλίου 1954, ο Υφυπουργός Αποικιών, Χένρυ Χόπκινσον, ανέφερε στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι η Κύπρος είναι περιοχή με στρατηγική αξία, και γι' αυτό ουδέποτε θα τύχει αυτοδιάθεσης. Η Ελλάδα, με αίτησή της στον Ο.Η.Ε., το 1954, ζήτησε, από τον Οργανισμό, την «Εφαρμογήν, της αρχής των ίσων δικαιωμάτων και της αυτοδιάθεσης των λαών, στην περίπτωσιν του λαού της Κύπρου». Στις 17 Δεκεμβρίου 1954, η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. απέρριψε την αίτηση της Ελλάδας. Έτσι, την 1η Απριλίου 1955 ξεκίνησε τη δράση της η Ε.Ο.Κ.Α. Όπως προανέφερα, πολιτικός αρχηγός της υπήρξε ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, και Στρατιωτικός ο Γεώργιος Γρίβας, με το ψευδώνυμο Διγενής. Σκοπός της Ε.Ο.Κ.Α. ήταν η απελευθέρωση της Κύπρου και η Ένωσή της με την Ελλάδα. Ο Αγώνας αγκαλιάστηκε απ' όλο το λαό της Κύπρου, κι ανέδειξε αγωνιστές, οι οποίοι με αυταπάρνηση προσέφεραν τη ζωή τους στην πατρίδα, είτε πέφτοντας νεκροί στα πεδία των μαχών, είτε ξεψυχώντας από τα βασανιστήρια, ή δι' απαγχονισμού.
  Ανάλογες αγωνιστικές κινητοποιήσεις κι εκδηλώσεις γινόντουσαν και στην Ελλάδα, αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια του Αγώνα λειτούργησε σχέδιο αποστολής όπλων, στην Κύπρο, με επιβατικά πλοία της γραμμής Πειραιά-Λεμεσού. Άλλα όπλα έφταναν με το ταχυδρομείο της Πάφου, μα κι αλλιώς. Στις 29 Ιανουαρίου 1956, ο οπλισμός της Ε.Ο.Κ.Α. εμπλουτίστηκε με 800 περίπου κυνηγετικά όπλα Ελληνοκυπρίων, τα οποία πήραν, απ' αυτούς, μέλη της Ε.Ο.Κ.Α. Ένας άλλος τρόπος, με τον οποίο βρίσκονταν όπλα, ήταν οι επιθέσεις σε αστυνομικούς σταθμούς και από νεκρούς Άγγλους στρατιώτες. Μερικά όπλα ήταν ντόπιας κατασκευής, φτιαγμένα σε ειδικά εργαστήρια, στα οποία κατασκευάζονταν, επίσης, ωρολογιακές βόμβες, νάρκες και άλλο πολεμικό υλικό. Στις 9/3/1956, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος συνελήφθηκε στο αεροδρόμιο

Η εξεταστική – οπερέτα του ΠΑΣΟΚ έβγαλε λάδι τον Παπακωνσταντίνου

ΝΔ: Νέα εξεταστική αμέσως μετά τις εκλογές

Επιβεβαιώθηκε τελικά και μέσω του πορίσματος ότι το ΠΑΣΟΚ έστησε μια Εξεταστική-οπερέτα προκειμένου «να βγάλει λάδι…» τους Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για όσα έπραξαν με το έλλειμμα του 2009, οδηγώντας τη χώρα σιδηροδέσμια στο ΔΝΤ και την Tρόικα.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με το πόρισμα της πλειοψηφίας που υπέγραψαν και κατέθεσαν σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής, επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο τις ενστάσεις της Ν.Δ. για τη δημιουργία μιας Εξεταστικής-παρωδίας, προκειμένου μέσα από ένα ελεγχόμενο και προαποφασισμένο πόρισμα να ικανοποιηθούν οι πράσινες προεκλογικές σκοπιμότητες.
Τα μέλη της πλειοψηφίας έκλεισαν τα αφτιά τους σε όσα καταλυτικά στοιχεία τούς κατέθεσαν τα μη πολιτικά πρόσωπα που εξετάσθηκαν και δεν υπάρχει καμία ευθύνη στους Γιώργηδες του ΠΑΣΟΚ, αντίθετα για όλα … έφταιγε η διακυβέρνηση της Ν.Δ.

Έτσι στο «πράσινο» πόρισμα αποδίδονται πολιτικές ευθύνες μόνο στον πρώην υπουργό Οικονομικών της ΝΔ Γιάννη Παπαθανασίου γιατί «δεν προέβη, ως όφειλε, στη λήψη, από την αρχή του έτους, διαρθρωτικών και άλλων μέτρων ικανών να μετριάσουν ή και να ανατρέψουν τη δυναμική διόγκωσης του ελλείμματος» και «αποσιώπησε την πραγματική εικόνα της

Ο κ. Παπαδήμος έχει χάσει εντελώς την μπάλλα


Ένα μείζον θέμα για την Ελληνική Δημοκρατία, λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Και μπορεί τους προηγούμενους μήνες να έχουν συμβεί μια σειρά από γεγονότα άκρως περίεργα και αντισυνταγματικά, όμως, κι αυτά που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες, δεν τιμούν τη χώρα.
Ο λόγος είναι για μια σειρά από νόμους που έχουν πάει προς ψήφιση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος καθώς το πολύ Μεγάλη Τετάρτη διαλύεται η Βουλή για να προκηρυχθούν οι εκλογές.
Η κυβέρνηση που έχει την ευθύνη της κατάθεση νομοθετημάτων, έχει φέρει μέσα σε λίγες ημέρες το πολυνομοσχέδιο για την Ανάπτυξη όπου σε εκατοντάδες σελίδες υπάρχουν άπειρα θέματα,

Ποιοί επιδιώκουν αναβολή των εκλογών;


Πριν από λίγες ημέρες γράψαμε ότι η Κομισιόν και οι εγχώριοι ντελίβερι μπόις των media σχεδιάζουν ένα ύπουλο παιχνίδι σε βάρος του ελληνικού λαού και της βούλησής του να αλλάξει σελίδα και να προχωρήσει μέσω των εκλογών. Γράφαμε επίσης για σενάρια αναβολής των εκλογών και σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, προσπάθεια με κάθε τρόπο να ανακοπή η πιθανότητα αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας, να σωθούν οι πιστοί στην τρόικα Πασόκοι και να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας με τον πάντα πρόθυμο κ. Παπαδήμο.
Σήμερα η αγορά βοά ό,τι κάποιο …χοντρό παζάρι γίνεται στο παρασκήνιο με την ανακεφαλαιοποίση των τραπεζών.
Και προφανώς τις αποφάσεις δεν θα τις πάρει ο Σαχινίδης.
Μάλλον ούτε και ο Παπαδήμος.
Μέρες τώρα οι μετοχές των τραπεζών βρίσκονται στο έλεος των κερδοσκόπων.
Γιατί δεν αναστέλλεται η διαπραγμάτευση τους μέχρι να κλείσει η συμφωνία ανακεφαλαιοποίησης;
Εν τω μεταξύ απο χθές κυκλοφορούν και κάποιες άλλες φήμες:

Ήττα Διαμαντοπούλου από Μπαμπινιώτη


Σοβαρή κυβερνητική κρίση, ενώ η βόμβα του οικονομικού κραχ των Πανεπιστημίων που ενεργοποίησε το άγριο κούρεμα των αποθεματικών τους ήταν έτοιμη να εκραγεί στις αυλές των δύο μεγάλων κομμάτων μερικές εβδομάδες προ των εκλογών, απείλησε να προκαλέσει η οξύτατη αντίδραση της υπουργού Ανάπτυξης κ. Α. Διαμαντοπούλου εναντίον της πρωτοβουλίας Μπαμπινιώτη να παγώσει τη θεμελιώδη διάταξη του νόμου των ΑΕΙ.
H εκδήλωση της κρίσης απετράπη χθες, με ηττημένη την κ. Διαμαντοπούλου, η οποία δέχθηκε σφοδρότατη προσωπική επίθεση από το διάδοχό της με σκληρές αιχμές για τον αριθμό των συμβούλων και των κινητών που χρησιμοποιούσε στο υπουργείο Παιδείας, και κερδισμένους τον κ. Μπαμπινιώτη και τους πρυτάνεις που έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον του

Σεΐχηδες για τις ανάγκες της προπαγάνδας


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αν εξαιρέσουμε το PSI – το οποίο, ως γνωστόν απέτυχε, διαφορετικά για ποιο λόγο να μετατραπεί σε υποχρεωτικό και να ενεργοποιηθούν τα cds; - η κυβέρνηση Παπαδήμου καθόταν και μας κοιτούσε ακίνητη εδώ και τέσσερις ολόκληρους μήνες.

Ο ένας έμπαινε, ο άλλος έβγαινε, ανάλογα με τις κομματικές ανάγκες και τις προσωπικές φιλοδοξίες - αρκεί να θυμηθούμε ότι ο κ. Παπουτσής εγκατέλειψε σύξυλο το υπουργείο του για να θέσει μια υποψηφιότητα που… τελικά δεν έθεσε και πέρασαν δέκα μέρες μέχρι να αποφασίσει ο πρωθυπουργός την μεγάλη πρωτοτυπία της αντικατάστασής του από τον κ. Χρυσοχοΐδη.

Μήνας έμπαινε, μήνας έβγαινε και δεν κουνιόταν φύλλο σε κανέναν τομέα.

Και ξαφνικά, ανασκουμπώθηκαν όλοι να τα λύσουν όλα λίγες μέρες πριν από τη διάλυση της

Οι εκλογές κερδίζονται με πρόγραμμα και όραμα!


Καθώς εισερχόμεθα  σε προεκλογική περίοδο σχεδόν κοντεύουμε να ξεχάσουμε ό,τι  έχουν περάσει μόλις δυόμισι χρόνια από τον Οκτώβριο του 2009, όταν ο  «λεφτά υπάρχουν» κέρδισε με 11 μονάδες διαφορά και η ΝΔ υπέστη την δεινότερη ήττα της ιστορίας της. Θυμάμαι ότι ήμουν καθ΄οδόν από τον Έβρο, όπου είχα πάει να ψηφίσω, όταν άκουσα στο ραδιόφωνο τα αποτελέσματα των exit polls.
Το ίδιο βράδυ βρεθήκαμε μερικοί φίλοι για να …αναλύσουμε το αποτέλεσμα. Σε κλίμα μελαγχολίας, καταλήξαμε στην κοινή διαπίστωση ότι «έχουμε  μπροστά μας μια γεμάτη οκταετία ΠΑΣΟΚ». Γνωρίζαμε, βέβαια, ότι τα πράγματα στην οικονομία ήταν δύσκολα, αλλά με μερικές κινήσεις το κλίμα μπορούσε να αλλάξει. Και το ΠΑΣΟΚ είχε τις κοινωνικές εφεδρείες να προωθήσει τις απαιτούμενες αλλαγές, με ελεγχόμενες κοινωνικές αντιδράσεις. Ουδείς φανταζόταν την κατάρρευση της χώρας.
 Η κατάρρευση των μύθων του ΠΑΣΟΚ
Στο διάστημα που μεσολάβησε από τις εκλογές του 2009, εκτός από την κατάρρευση της χώρας, ως αποτέλεσμα του έργου και της αδράνειας των Κυβερνήσεων Παπανδρέου, είχαμε και την πλήρη

Η ΝΔ δεν θα μειώσει μισθούς και συντάξεις τον Ιούνιο


Με αφορμή την επίμονη ειδησεογραφία περί νέων περικοπών στους μισθούς και τις συντάξεις τον Ιούνιο, ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε σήμερα ότι η ΝΔ είναι αντίθετη σε μέτρα που μειώνουν μισθούς και συντάξεις και ότι η κυβέρνησή της θα επιδιώξει περικοπές από σπατάλες στον δημόσιο τομέα και από ισοδύναμα μέτρα, όπως αυτά που είχε προτείνει στο “Ζάππειο ΙΙ”. Επανέλαβε επίσης ότι στόχος της ΝΔ είναι να καταργηθεί το χαράτσι στα ακίνητα και να αντικατασταθεί με έναν ενιαίο, συνολικό φόρο, επί της ακίνητης περιουσία, πιο δίκαιο,  πιο ήπιο και πιο αποτελεσματικό.
Συγκεκριμένα, στη σημερινή συνεδρίαση του Διαγραμματειακού Συντονιστικού Οργάνου του κόμματος, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε:
Για τα μέτρα του Ιουνίου
 Με ρωτάνε: «Εσείς από πού θα κόψετε;» Δυο λέξεις: Περικοπές σπατάλης, όχι οριζόντιες περικοπές. Περικοπές σπατάλης και από ισοδύναμα μέτρα που θα βρούμε. Το πόσο μεγάλη είναι

Δυο τρεις αποχωρήσεις δεινοσαύρων ακόμα και κλείδωσε η αυτοδυναμία Σαμαρά


Δυστυχώς στη Νέα Δημοκρατία, επί μακρόν, ανθούσαν τα … νούμερα.
Ήταν πάντα στον αφρό, εξ αιτίας οικογενειακών δεσμών αίματος, και όλο βολεύονταν κάπου.
Με κάθε αρχηγό.
Χαρακτηριστικό δείγμα ο  γίγαντας της πολιτικής και δεινός οδηγός τρακτέρ, Σωτήρης Χατζηγάκης.
Υπουργός από την πρώτη ημέρα που μπήκε στη Βουλή.
Και από έργο;
Θα μείνει διάσημος στους ανά την επικράτεια καφενέδες τότε που ηγείτο των τρακτέρ του Θεσσαλικού κάμπου δονώντας την ατμόσφαιρα με το γνωστό σύνθημα “όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά”
Άσχετα, αν  πολλά κιλά ήταν ανύπαρκτα!
Στη συνέχεια ο  τιτάνας της πολιτικής, ως υπουργός Γεωργίας μοίρασε από τον κρατικό

Ανυπολόγιστη η καταστροφή της χώρας από το ΠΑΣΟΚ


Πόσο στοίχισε η πολιτική του ΠΑΣΟΚ με την υπογραφή της τρόικας; Ανυπολόγιστη η ζημιά, όμως, στον τομέα της απασχόλησης το κόστος είναι δραματικό. Μέσα σε δύο χρόνια από το τρίτο τρίμηνο 2009 μέχρι το τρίτο τρίμηνο 2011, ημέρες ΠΑΣΟΚ δηλαδή, χάθηκαν 462.000 θέσεις εργασίας.
Πραγματικός Αρμαγεδδών.
Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν, η Ελλάδα βρίσκεται κι επισήμως σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης. Το ποσοστό των Ελλήνων που δεν είναι σε θέση να καλύψουν βασικές διατροφικές τους ανάγκες φτάνει πλέον στο 11,6%, με το μέσο όρο της Ε.Ε. στο 8,1%, ενώ επιδεινώθηκε κατά 2,3% μέσα σε δύο χρόνια. Αντίστοιχη αύξηση σημειώθηκε στο ποσοστό ατόμων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Δηλαδή 1 στους 10 Έλληνες δεν έχει ούτε να φάει σαν άνθρωπος!
Η ανεργία των νέων βρέθηκε σε ιστορικό υψηλό -στο 50% στην Ελλάδα, όπως και στην Ισπανία.

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ > "Οι πόλεις μας έχουν καταληφθεί από λαθρομετανάστες"

Σκληρή γραμμή στο μεταναστευτικό ζήτημα, θα ακολουθήσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Μιλώντας στο διαγραμματειακό του κόμματος, χαρακτήρισε τη λαθρομετανάστευση ως "πρόβλημα που διογκώνεται και κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε" και προανήγγειλε ανακατάληψη των πόλεών μας.
"Οι πόλεις μας έχουν καταληφθεί από παράνομους μετανάστες, εμείς θα τις ανακαταλάβουμε. Επίσης, θα καταργήσουμε τον νόμο Ραγκούση, που μετέτρεψε τη χώρα μας σε μαγνήτη παράνομων μεταναστών. Θα μεταφέρουμε τους λαθρομετανάστες σε κέντρα φιλοξενίας, σε παλιά στρατόπεδα έως ότου να επαναπατριστούν" είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, τόνισε ότι "ένα σοβαρό κράτος πρέπει να δώσει σοβαρή πληροφόρηση στις τοπικές κοινωνίες" και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες πριν πάει στην ΕΕ για να διαπραγματευτεί μαζί με την Ισπανία και την Πορτογαλία μία πολιτική αντιμετώπισης του προβλήματος.
"Δεν θα ανεχθούμε η χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι" πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Το ΦΕΚ 71 Α΄για τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια

1daskala_nipiagogeio_thumb_medium200_150
Το άρθρο 9 παρ. 1 εδάφιο α΄ του ν. 3848/2010 (ΦΕΚ 71 Α΄) για τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση:

Άρθρο 9 [Νόμος 3848/2010]
Μεταβατικές διατάξεις
1. Κατά την περίοδο έως και το σχολικό έτος 2011?2012 οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση γίνονται σε ποσοστό 60% από τους ισχύοντες πίνακες διοριστέων εκπαιδευτικών του Α.Σ.Ε.Π. και σε ποσοστό 40% από τους κατά την παράγραφο 2 ενιαίους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών με πραγματική προϋπηρεσία.
Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μπορεί να παρατείνεται η μεταβατική περίοδος του προηγούμενου εδαφίου έως τη διενέργεια
του πρώτου διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. κατά τις διατάξεις του παρόντος νόμου.
 
όλος ο νόμος 3848/2010 (ΦΕΚ 71 Α΄) εδώ