Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Σαμαράς: επαναληπτικές εκλογές αν προκύψει ακυβερνησία

«Ανάμεσα σε επαναληπτικές εκλογές και αστάθεια ή ακυβερνησία διαλέγω επαναληπτικές εκλογές», δηλώνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξή του στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και προσθέτει: «Θέλω ισχυρή εντολή για να αποφευχθούν όλα αυτά».
Ο κ. Σαμαράς βεβαιώνει ότι «μπορώ να γυρίσω τα πράγματα πολύ γρήγορα και μέσα σε δύο χρόνια στην Ελλάδα να έχει επανέλθει η προσδοκία και η ελπίδα». Αμφισβητεί τα δημοσκοπικά ποσοστά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μιλά για «φούσκωμα και ξεφούσκωμα» και εκτιμά ότι «ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας δεν θα τους ακολουθήσει και δεν θα γίνει νεροκουβαλητής του ΠΑΣΟΚ».

Σε συνέντευξή του εξάλλου στον «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» απαντά ως εξής στο ερώτημα αν θα δεχόταν κυβέρνηση συνεργασίας, ή άλλο πρόσωπο για την ανάληψη της πρωθυπουργίας:
 Η χώρα χρειάζεται βιώσιμη κυβέρνηση και εκλεγμένο πρωθυπουργό. Ετοιμόρροπες συγκυβερνήσεις σημαίνουν αβεβαιότητα και αστάθεια. Τέτοια εύθραυστα σχήματα παράγουν στασιμότητα, μια που κανείς δεν τολμά να κάνει τίποτε, μήπως ανατρέψει τις λεπτές ισορροπίες πάνω στις οποίες στηρίζονται…

Μ’ άλλα λόγια χρειαζόμαστε τη σταθερότητα μιας κυβέρνησης με ισχυρή λαϊκή εντολή. Όχι την αστάθεια και τη στασιμότητα μιας ετοιμόρροπης συγκυβέρνησης.  
Τέτοια εύθραυστα κυβερνητικά σχήματα δεν μπορούν αποτελεσματικά να διαπραγματευτούν, ούτε γρήγορα να αποφασίζουν.
Με δεδομένη τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας είναι τουλάχιστον περίεργη η συζήτηση για το πρόσωπο του επόμενου πρωθυπουργού.
Έχω αποδείξει ότι βάζω το συμφέρον της χώρας μου, αλλά και τον έλεγχο της συνείδησής μου, πάνω από αξιώματα. Δεν αλλάζω θέσεις κάθε τόσο, ούτε κάνω «ο,τιδήποτε» για την εξουσία. Μπορεί κάποιοι να μη με θέλουν για Πρωθυπουργό, αλλά στο θέμα αυτό ο λαός αποφασίζει. Κανείς άλλος….”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου