Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Σαμαράς: Μεταμφιεσμένος Τσίπρας είναι ο Καμμένος!



Από τις Σέρρες, τη γενέτειρα του καραμανλισμού, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς κατήγγειλε, σε υψηλούς μάλιστα τόνους, το συνοικέσιο του κόμματος του κ. Καμμένου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Σαμαράς, σε μια αποστροφή της ομιλίας του, χαρακτήρισε τον κ. Καμμένο «μεταμφιεσμένο Τσίπρα».

Είπε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ν.Δ.: «Υπάρχουν άλλα κόμματα που παριστάνουν τους κεντροδεξιούς. Και στην πραγματικότητα ψάχνουν συνεργασία με την Αριστερά. Προσπαθούν να τα βρουν με την Αριστερά... Ιδιαίτερα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φαίνεται να ανταποκρίνεται στα αισθήματά τους. Τους εύχομαι... η ώρα η καλή! Και στον Τσίπρα και στον μεταμφιεσμένο Τσίπρα! Είναι ένας αρμονικός πολιτικός γάμος. Αλλά έχουν πάρει διαζύγιο από τη σοβαρότητα».

Ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα αγροτικά θέματα, τονίζοντας ότι το χάος
στις τιμές από το χωράφι στο ράφι θα σταματήσει και ότι οι εκβιασμοί από τους μεσάζοντες θα πάψουν.

Αναφερόμενος ο πρόεδρος της Ν.Δ. στις δεσμεύσεις του απέναντι στον αγροτικό κόσμο, επεσήμανε μεταξύ άλλων:
- Ο,τι ρευστότητα εξασφαλίσουμε για τους μικρομεσαίους θα φροντίσουμε να φτάσει και στους αγρότες.
- Θα αποδοθεί η εξισωτική στους κτηνοτρόφους.
- Θα υπάρξει πρόνοια για το αγροτικό πετρέλαιο και για τη θέρμανση των ορεινών περιοχών.
- Θα αλλάξουμε το σύστημα της αγροτικής ασφάλισης.

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. υπάρχει η αξιοποίηση 13 γεωθερμικών πεδίων, που θα δώσουν κι αυτές ώθηση στον πρωτογενή τομέα.
Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. έστειλε σαφές μήνυμα τόσο για την ΑΟΖ όσο και την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας.

Ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε το μεσημέρι την Καβάλα και μετέβη στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου του κοιτάσματος Πρίνου - Θάσου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε μεταξύ άλλων:

«Το 1976, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, στην Καβάλα, είχε πει ότι, για να γνωρίζουμε το μέλλον ενός τόπου, πρέπει να γνωρίσουμε τον πλούτο του.Η παρουσία μου, σήμερα, εδώ συμβολίζει την απόφασή μου να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να γίνουν οι σωστές εξορύξεις, η άντληση πετρελαίου και φυσικού αερίου σε όλες τις ελληνικές θάλασσες και σε όλα τα ελληνικά πελάγη».

Τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στην περιήγησή του στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου συνόδευε ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και ειδικός σε θέματα εξόρυξης και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων Ηλίας Κονοφάγος.

Ο πρόεδρος της Καβάλα Oil Α.Ε. Βασίλης Παππάς παρέδωσε στον κ. Σαμαρά ολοκληρωμένη μελέτη εκμετάλλευσης κοιτασμάτων.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε τα γραφεία της εταιρίας Καβάλα Oil Α.Ε. και ενημερώθηκε για την πορεία της παραγωγής των κοιτασμάτων.

Σήμερα θα κάνει περιοδεία στον Αλμυρό και τον Βόλο (επισκεπτόμενος το εργατικό κέντρο και εργοστάσιο της περιοχής), ενώ το βράδυ θα μιλήσει στην κεντρική εκδήλωση, στο κλειστό γυμναστήριο της Λάρισας.


Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου