Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Επαναστατική ανακάλυψη για τον καρκίνο του μαστού

«Εξαιρετικής σημασίας» χαρακτήρισε η ομογενής επιστήμονας, Δρ Χέλεν Ζορμπά, (φωτο) μια νέα έρευνα για τον καρκίνο του μαστού.
Η Δρ Ζορμπά που είναι επικεφαλής του οργανισμού Cancer Australia υποστηρίζει ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής είναι πολύ πιθανόν να βελτιώσουν θεαματική την θεραπεία του καρκίνου του μαστού.
Σύμφωνα με την έρευνα ο καρκίνος του μαστoύ μπορεί ενδεχομένως να αποτελεί ανακριβή όρο-‘ομπρέλα’ για 10 διαφορετικές νόσους.
Οι ερευνητές εστίασαν στον καρκίνο μαστού σε 2.000 γυναίκες από τη Βρετανία και τον Καναδά και συνειδητοποίησαν ότι οι καρκίνοι, ενώ βρίσκονται κάτω από ένα ενοποιημένο είδος νόσου έχουν διαφορετικούς υπότυπους. Επειδή τα νοσοκομεία συχνά διενεργούν ευρύ δίκτυο εξετάσεων και δεν διασπούν περαιτέρω το είδος του καρκίνου του μαστού από τις ευρύτερες κατηγοριοποιήσεις του, οι αγωγές θα μπορούσαν να μην είναι τόσο εξειδικευμένες όσο θα έπρεπε, δήλωσαν οι ερευνητές.
Η έρευνα αυτή, σύμφωνα με την Δρ Ζορμπά θα αλλάξει τον τρόπο που εστιάζουμε στον καρκίνο μαστού και θα έχει τεράστια σημασία στα επόμενα χρόνια στη διάγνωση και αγωγή του καρκίνου του μαστού.
Ο ερευνητής Carlos Caldas, του πανεπιστημίου του Cambridge, δήλωσε ότι...
με βάση τα αποτελέσματα ανακατηγοριοποίησε τον καρκίνο του μαστού σε 10 είδη-κάνοντας τον καρκίνο μαστού όρο-ομπρέλα’ για ακόμα μεγαλύτερο αριθμό νόσων. Πρόσθεσε ότι «προχωρήσαμε από τη γνώση του με τι μοιάζει ο καρκίνος μαστού στο μικροσκόπιο στο να εντοπίσουμε τη μοριακή του ανατομία και τελικά θα γνωρίζουμε σε ποια φάρμακα θα ανταποκριθεί».
Η Δρ Ζορμπά είπε  ότι στο μέλλον οι ασθενείς θα λαμβάνουν θεραπεία που θα στοχεύει στο γενετικό αποτύπωμα του όγκου.

(neoskosmos.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου