Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" : "Ο λαός θα δώσει την αυτοδυναμία στον Αντώνη Σαμαρά"

Ο πρόεδρος της ΝΔ είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας λέει ο πρώην και επιτυχημένος (επί κυβερνήσεων Κ.Καραμανλή) υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γιώργος Καλαντζής, υποψήφιος στην Καβάλα.

ΣΙΓΟΥΡΟΣ για τη νίκη της ΝΔ και κατά συνέπεια την ανάληψη της πρωθυπουργίας της χώρας από τον Αντώνη Σαμαρά εμφανίζεται ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο νομό Καβάλας Γιώργος Καλαντζής, μιλώντας στην "Κυριακάτικη Δημοκρατία".Ο κ. Καλαντζής επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι "ο λαός θα δώσει στη ΝΔ τη ζητούμενη αυτοδυναμία για να μπορέσει ο Σαμαράς να εφαρμόσει μια πολιτική πιο αποτελεσματική. Να πείσει τους εταίρους μας για τις αλλαγές που απαιτούνται. Οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ποιος τους κορόιδεψε και ποιος τους έδωσε υποσχέσεις που δεν τήρησε".

- Η ΝΔ σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις έρχεται πρώτο κόμμα, επιδιώκoντας την αυτοδυναμία. Θα καταφέρει όμως να φτάσει τα ποσοστά που θα της δώσουν ισχυρή αυτοδυναμία για να κυβερνήσει;
«O Αντώνης Σαμαράς είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας. Πεποίθησή μου είναι ότι ο λαός θα δώσει στη ΝΔ την ζητούμενη αυτοδυναμία για να μπορέσει ο Σαμαράς να εφαρμόσει  μια πολιτική πιο αποτελεσματική. Να πείσει τους εταίρους μας για τις αλλαγές που απαιτούνται. Οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ποιος τους κορόιδεψε και ποιος τους έδωσε υποσχέσεις που δεν τήρησε. Αναζητούν εναγωνίως να βγουν από το αδιέξοδο που τους οδήγησαν οι λανθασμένοι χειρισμοί και οι πειραματισμοί της κυβέρνησης Παπανδρέου. Η ώρα της κάπλης είναι έφτασε. Δεν μπορούν άλλο να παίξουν στις πλάτες του λαού. Και βέβαια χωρίς αυτοδυναμία δεν μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος και κυρίως δεν μπορούν να αλλάξουν όλα όσα πρέπει να αλλάξουν στη χώρα. Ο λαός πρέπει να αισθανθεί ξανά ασφαλής στον τόπο του, σταθερά μέλος της Ευρώπης. Μόνο ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να το κάνει».
- Πως θα έρθει στη χώρα η ανάπτυξη μετά από πέντε χρόνια ύφεσης που βιώνει η χώρα και τις πιέσεις της Ευρώπης και των στελεχών του ΔΝΤ;
«Όλοι μιλούν για ανάπτυξη. Πότε θα έρθει όμως; Σήμερα βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο για την ελληνική οικονομία. Και για να πετύχουμε τους στόχους χρειαζόμαστε ανάκαμψη,  χρειαζόμαστε άμεσα μέτρα ανάπτυξης, μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας, με ενίσχυση της ρευστότητας που θα ανακουφίσουν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που στενάζουν στην ύφεση και θα μειώσουν την ανεργία. Χωρίς δίκαιο φορολογικό σύστημα, χωρίς μείωση των φορολογικών συντελεστών, χωρίς αποτελεσματικούς εισπρακτικούς μηχανισμούς, δεν υπάρχει ελπίδα.
Η εξουσία έχει νόημα αν σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις πέντε πράγματα που πιστεύεις. Και βοηθάει πολύ αν προηγουμένως έχεις δουλέψει για να τα πιστέψει και να τα στηρίξει η κοινωνία. Για να αναφερθώ και στο Νομό Καβάλας, ο επιχειρηματικός κόσμος της Καβάλας βρίσκεται για άλλη μία φορά δέσμιος των κούφιων υποσχέσεων των πολιτικών εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ που δεν έχουν την τόλμη να απαιτήσουν αυτό που δικαιούται ο νομός μας για τα κίνητρα που ισχύουν στη Θράκη. Αυτά τα πετύχαμε με σκληρή προσπάθεια, όταν ήταν κυβέρνηση η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Και χάθηκαν στα 2,5 χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Η αποφασιστικότητα και η τόλμη είναι που χαρακτηρίζουν έναν πολιτικό που νοιάζεται για τον τόπο του. Οι πολιτικοί κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Και γνωρίζουν καλά τι πετύχαμε επί κυβερνήσεως ΝΔ στην Καβάλα. Ευτυχώς όμως για τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους που επανερχόμαστε».
- Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας βλέπετε να υπάρξει συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ;

«Την συγκυβέρνηση την θέλει πρώτο το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Την στηρίζουν όλα εκείνα τα συμφέροντα και οι συντεχνίες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα. Την προτιμούν εξάλλου κι όσοι εντός και εκτός χώρας θέλουν την αυριανή κυβέρνηση αδύναμη και ελεγχόμενη. Είμαστε το μόνο κόμμα που το κατηγορούν γιατί είχε δίκαιο μέχρι τώρα. Ο Σαμαράς όμως απέδειξε με τη στάση του μέχρι και σήμερα ότι είναι παλικάρι. Δε δίστασε να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Να δείξει το δρόμο για την έξοδο από την κρίση και να ζητήσει την εντολή του λαού. Πώς θα προχωρήσουμε για τις μεγάλες αλλαγές συνεργαζόμενοι με εκείνους που κατέστρεψαν τη χώρα; Πώς θα συνεργαστούμε με εκείνους που απέκρυψαν την αλήθεια από τον ελληνικό λαό και τον εξαπάτησαν; Πώς θα ξεχάσουμε το «λεφτά υπάρχουν» και πως θα σβήσουμε την οκτάμηνη ολιγωρία του ΠΑΣΟΚ στη λήψη των αναγκαίων τότε μέτρων;».

«Οι πολίτες δεν θα ξανακάνουν το ίδιο λάθος»
- Πως εκλαμβάνετε την οργή του κόσμου για τα κόμματα εξουσίας;
«Ο λαός είναι θυμωμένος, είναι οργισμένος. Ξέρει καλά όμως ποιος του έταξε λαγούς με πετραχήλια, ποιος του χάιδεψε τα αυτιά και μετά του γύρισε την πλάτη. Δεν θα ξανακάνει το ίδιο λάθος. Θα πράξει σοφά. Στις 6 Μαΐου θα αποφασίσει ο Ελληνικός λαός. Αν θέλει να τα αλλάξουμε όλα ή να μείνουμε κολλημένοι στο παρελθόν. Αν θέλει να γυρίσουμε σελίδα και να θεμελιώσουμε μια νέα Μεταπολίτευση.
Κι αυτό θα αποφασίσει. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ευθύνη μας είναι να δώσουμε Ανάπτυξη σε μιαν Οικονομία που βουλιάζει, να δώσουμε Σταθερότητα σε μια δημοκρατία που κλυδωνίζεται, να δώσουμε Ελπίδα σε ένα λαό που οργίζεται για το σήμερα και αγωνιά για το αύριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου