Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Η Φιλανδία “καίει” τον Βενιζέλο για τις εγγυήσεις



Τελικά αυτός ο Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ δε θα σταματούν μέχρι τις εκλογές να δέχονται απανωτές σφαλιάρες. Τόσες πολλές ούτε ο Βέγγος στις ελληνικές ταινίες.
Δεν τους έφτανε που κορυφαίοι υπουργοί διαφοροποιήθηκαν για την προεκλογική εκστρατεία, δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι του Νίκου Παπανδρέου που είπε πως όταν το ΔΝΤ έστελνε οικονομολόγους εμείς απαντούσαμε με δικηγόρους (εννοώντας τον κ. Βενιζέλο), νέα βόμβα έσκασε από το εξωτερικό.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι ελληνικές τράπεζες κατέβαλαν 300 εκατ. ευρώ στην Φινλανδία ως εγγύηση για την συνεισφορά της χώρας στο ελληνικό πακέτο διάσωσης.
Νωρίτερα, η Φινλανδή υπουργός Οικονομικών Γιούτα Ουρπιλάινεν φέρεται να δήλωσε ότι καταβλήθηκαν τα χρήματα που αποτελούν μέρος της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τις ελληνικές τράπεζες για παροχή εγγυήσεων συνολικού ύψους 880 εκατ. ευρώ.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας είναι απόρρητες, αν και η φινλανδική κυβέρνηση έχει πει ότι...
...ίσως να δημοσιεύσει κάποια μέρη. Πηγή δήλωσε νωρίτερα στο Reuters ότι η καταβολή των εγγυήσεων έγινε μέσω της Εθνικής της Alpha, της Eurobank και της Πειραιώς.

Να θυμίσουμε μόνο ότι τόσο ο Βενιζέλος όσο και ο Σαχινίδης δήλωναν εξοργισμένοι όταν τους κατηγορούσαν ότι δόθηκαν εγγυήσεις στη Φινλανδία. Ακόμη και μέσα στη Βουλή διαβεβαίωναν ότι δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο κι ότι είναι συκοφάντες όσοι τα λένε αυτά. Διαβάστε τι έλεγε ο Φ. Σαχινίδης απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή: «Δεν υπάρχει καμία σύμβαση του ελληνικού δημοσίου με τη Φιλανδία. Ψεύτης δεν είμαι εγώ. Συκοφάντης είστε εσείς. Και με τις ασχήμιες σας δεν τιμάτε αλλά υποβαθμίζετε το κοινοβούλιο»
Να θυμίσουμε επίσης ότι πριν από ένα μήνα υπήρχαν συνεχή δημοσιεύματα στον φινλανδικό τύπο που έλεγαν ότι το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών είναι αυτό που ζητά να μείνει απόρρητη η συμφωνία Ελλάδας – Φινλανδίας για τις εγγυήσεις.
Η αποκάλυψη αυτή είναι κόλαφος για το ΠΑΣΟΚ και δείχνει τη μυστική διπλωματία αλλά και την ανικανότητα της προηγούμενης κυβέρνησης να διαπραγματευτεί.

iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου