Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Γιώργος Καλαντζής για το ΙΚΑ Λιμεναρίων Θάσου : "Γιατί περίμεναν να λάβουν την απόφαση αναστολής της προηγούμενης δικής τους απόφασης μόλις δέκα μέρες πριν από τις εκλογές; "

Αναφορικά με την απόφαση της διοίκησης του ΙΚΑ να αναστείλει ‘’μέχρι νεοτέρας’’ το κλείσιμο του ΙΚΑ Λιμεναρίων ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Καβάλας Γιώργος Καλαντζής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δέκα μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές και η διοίκηση του ΙΚΑ πείστηκε για το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Θάσου και αναστέλλει την απόφασή της για το κλείσιμο του παραρτήματος του ΙΚΑ στα Λιμενάρια Θάσου. Γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα, όταν από τον Ιανουάριο του 2012, οι τοπικοί φορείς και η κοινωνία του νησιού ζητούσαν το αυτονόητο, η διοίκηση του ΙΚΑ δεν αντιδρούσε; Γιατί περίμεναν να λάβουν την απόφαση αναστολής της προηγούμενης δικής τους απόφασης μόλις δέκα μέρες πριν από τις εκλογές;  Σε παρέμβασή μου τον περασμένο Ιανουάριο είχα τονίσει πως δεν είναι δυνατόν το 2012 να αποδεχθούμε τέτοια συμπεριφορά από τους διοικούντες ενός Ιδρύματος που έχει σαφώς κοινωφελή σκοπό και πρωτίστως πρέπει να εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους του είτε αυτοί είναι εργαζόμενοι είτε συνταξιούχοι. Φαντάζομαι και ελπίζω πως και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του Νομού Καβάλας είχαν κάνει παρόμοιες παρεμβάσεις…. Δυστυχώς έπρεπε να προκηρυχθούν οι εκλογές για να ανασταλεί η άδικη απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ…. Δυστυχώς επιμένουμε στην εποχή που οι πολιτικοί και η πολιτική δέχονται τη μεγαλύτερη αμφισβήτηση, να ενεργούν κάποιοι με τέτοιο τρόπο που να ενισχύουν στον ελληνικό λαό το αίσθημα αμφισβήτησης.
‘’Μέχρι νεοτέρας’’ η διοίκηση του ΙΚΑ ανέστειλε τη διακοπή λειτουργίας του ΙΚΑ Λιμεναρίων. Τους ενημερώνω ότι για την επόμενη απόφαση δεν θα έχουν ούτε λόγο, ούτε αρμοδιότητα.
Οφείλουμε να είμαστε κοντά στα προβλήματα των πολιτών όλες τις ημέρες του χρόνου και όχι μόνο αυτές που προηγούνται των εκλογών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου