Σάββατο 28 Απριλίου 2012

(«Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση»)

Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση»)

Έχουμε κατά καιρούς γράψει για το τέλος της Μεταπολίτευσης και την προσπάθεια τουλάχιστον για μια νέα αρχή για την Ελλάδα. Μια νέα περίοδο όπου τα συστήματα, οι οικογένειες, οι βαρόνοι, τα λαμόγια, οι νταβατζήδες και κάθε είδους δυνάστες αυτής της χώρας θα κάνουν πέρα προκειμένου το λόγο να λάβει ο λαός και οι άριστοι.
Ναι καλά, μην φάτε, το βράδυ θα έχουμε γλαρόσουπα.
Δυστυχώς, μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές, τα μηνύματα είναι εξαιρετικά ανησυχητικά. Ο λαϊκισμός, η αδυναμία από ορισμένους να αρθρώσουν πολιτικό λόγο και πρόγραμμα, οι ακροαριστερές κραυγές και οι ακροδεξιοί τσαμπουκάδες, επικρατούν της σοβαρότητας και της ελπίδας.
Πολύ φοβούμαστε ότι όλα αυτά θα είναι η αρχή μιας πολύ πολύ σοβαρής πολιτικής και κοινωνικής κρίσης. Κι έτσι όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι σε μια κλωστή κρεμασμένη.
Φανταστείτε μόνο το πολιτικό και κοινωνικό μπάχαλο που θα επικρατήσει αν επιβεβαιωθούν οι
δημοσκοπήσεις και μετά τις εκλο΄γες της 6ης Μαΐου θα έχουμε μια  νέα Βουλή με 8-10 κόμματα, μεταξύ αυτών ο Καμμένος, η Χρυσή Αυγή και κάνα δύο άλλοι συν τους γνωστούς υπόλοιπους.
Πρώτη ημέρα στη Βουλή, λοιπόν, και πάει ο Αρχιεπίσκοπος να τους ορκίσει. Η Χρυσή Αυγή μπαίνει στη Βουλή με το βήμα της χήνας, χαιρετά ναζιστικά.Το βλέπουν αυτό οι υπόλοιποι και γίνεται χαμός. Το ΚΚΕ ορμάει στους Χρυσαυγίτες, αναλαμβάνουν τα ΚΝΑΤ και παίζουν ξύλο με τα νεοφασιστάκια σαν τον Μιχαλολιάκο και τον Παναγιώταρο, κάποιοι βγάζουν και μερικά σφυροδρέπανα, ο Τσίπρας και οι δικοί του πλακώνονται με τους «εχθρούς», ο Καμμένος φωνάζει για τους Ελοχίμ και για διεθνή συνωμοσία,  Νεοδημοκράτες και Πασόκοι, πιο συγκρατημένοι, … πετάνε τα ντοσιέ τους και καμιά καρέκλα στους υπόλοιπους, ή κρύβονται κάτω από τα έδρανα.Και στη μέση ο Αρχιεπίσκοπος παθαίνει παράκρουση και ψέλνει το «Σώσον Κύριε τον Λαόν Σου».
Δεν είναι εικόνα επιστημονικής φαντασίας, μπορεί να γίνει εύκολα την πρώτη ημέρα της νέας Βουλής και να επαναλαμβάνεται τις άλλες ημέρες. Αυτό θέλουμε, μια Βουλή που να μοιάζει με την Κορέα που το ξύλο το έχουν σα να κάνουν προσευχή;
Πρέπει λοιπόν όλοι να αναρωτηθούμε: Θέλουμε τέτοια Νέα Μεταπολίτευση;
Δεν ξέρω τι απαντάτε εσείς αλλά εμείς εδώ, πιστοί οπαδοί της ρήξης, θυμόμαστε τον Μεγάλο Τιμονιέρη που έλεγε: «Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση»
Από το χάος αναδύεται τάξη
Εκτός όμως από το Μάο υπάρχει και ο Prigogine που λέει ότι από το χάος αναδύεται τάξη! (“Oι διακυμάνσεις αυξάνονται με τυχαίο τρόπο, διανύοντας μια πορεία προς το χάος μέχρι να ανακύψει ένα σημείο κρίσης, σημείο διακλάδωσης. Tότε μία από τις πολλές εξωτερικές διακυμάνσεις ενισχύεται σε τέτοιο βαθμό, ώστε το σύστημα επιλέγει να εγκαταλείψει οριστικά την αρχική σταθερή κατάσταση και να εξελιχθεί προς κάποια άλλη: από το χάος αναδύεται τάξη! Δηλαδή, το χάος μακριά από την ισορροπία εμπεριέχει τη δυνατότητα αυτοοργάνωσης….”)
Δεν κάνω πλάκα, σε αυτά τα θεωρήματα και άλλα ποντάρουν διάφοροι συστημικοί εγκέφαλοι (ή ανεγκέφαλοι, πάρτε το όπως θέλετε). Οι οποίοι θεωρούν ότι το βράδυ της Κυριακής  6 Μαΐου μαζί με την πλήρη ισοπέδωση του σημερινού πολιτικού συστήματος θα αρχίσει ταυτόχρονα και η πλήρης αποκατάστασή του.
Επειδή, εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση το ίδιο το «σύστημα» θέλει τον κόσμο, τους ψηφοφόρους, να εκτονωθούν με μια ψήφο τιμωρίας, ή διαμαρτυρίας ή ακόμα και αδιαφορίας προς τους πολιτικούς.
Έτσι από την Δευτέρα 7 Μαΐου και… μέχρι κάποια Δευτέρα στο αόρατο μέλλον, η Βουλή θα επιχειρεί – ματαίως – να οργανωθεί σε σώμα, κυβέρνηση δεν θα σχηματίζεται, ή αν σχηματίζεται θα πέφτει την επομένη, στο μεταξύ το κράτος θα αποσυντίθεται, στους δρόμους θα γίνεται της …κυρίας Πόπης,δεν θα πληρώνεται κανένας, ούτε θα δουλεύει, και κάποια μαγική στιγμή ο υπερήφανος λαός  θα κουραστεί. Και θα αρχίσει να ζητάει σταθερότητα.
Τότε οι Πραίτορες που θα τα παρακολουθούν όλα αυτά με ένα απεριτίφ στο χέρι στις βιλάρες τους στην Εκάλη θα βγάλουν διάγγελμα και θα πουν: ΟΚ μπόυς, εκτονωθήκατε με την ψήφο τιμωρίας στις εκλογές, πάμε τώρα να βγάλουμε μια σοβαρή και ισχυρή κυβέρνηση για να φάτε….
Έτσι η θεωρία του χάους επιβεβαιώνεται, ξαναγίνονται εκλογές, από το χάρος θα αναδυθεί και η «Χρυσή Αυγή» με τους Καμμένους, δύοντας, θα μας προσφέρουν ένα ονειρεμένο ηλιοβασίλεμα. Και ο κ. Παπαδήμος, ή ένας κ. Παπαδήμος τέλος πάντων, θα προβάλει από την γωνία χαμογελαστός…το βλέπετε άλλωστε. Συνεχίζει το … έργο του.
Αξίζει όμως να φτάσουμε ως εκεί; Να περάσουμε μια τέτοια δοκιμασία;  Γιατί, μια φορά έστω, να μην είμαστε προνοητικοί και να παρακάμψουμε το χρονοδιάστημα της θεωρίας του χάους, έτσι ώστε να είμαστε εμείς εκείνοι που θα ορίσουμε το μέλλον μας;
 Factor X, Αντικοινοβουλευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου