Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Συνέντευξη Γιώργου Καλαντζή στην Εφημερίδα "Η ΑΠΟΨΗ"

«Η Νέα Δημοκρατία έχει καθημερινά συνεχή ανοδική τάση. Εκείνο που διαφαίνεται στον κόσμο είναι πως το τοπίο ξεκαθαρίζει για την πρόθεση ψήφου των εκλογέων και θα δώσουν την καθαρή εντολή διακυβέρνησης στη ΝΔ.» σημειώνει ο πρώην υπουργός Γ. Καλαντζής μιλώντας στην «Α». Όπως τονίζει μετά τις εκλογές θα πρέπει «να αισθανθεί ξανά ο Έλληνας ασφαλής στον τόπο του, σταθερά μέλος της Ευρώπης και υπεύθυνος για την τύχη του».  

Κύριε Καλαντζή, ποιος είναι ο χαρακτήρας αυτών των εκλογών; Εσείς τι περιμένετε;

«Το σημαντικό για μένα σε αυτές τις πολύ κρίσιμες εκλογές για τη χώρα μας, είναι να αισθανθεί ξανά ο Έλληνας ασφαλής στον τόπο του, σταθερά μέλος της Ευρώπης και υπεύθυνος για την τύχη του. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι ο Ελληνικός λαός θα νικήσει. Θα δώσει στη Νέα Δημοκρατία τη δύναμη που έχει ανάγκη για να μπορέσει να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο που την οδήγησε η κυβέρνηση Παπανδρέου – Βενιζέλου. Είμαι αισιόδοξος».

Τα όσα εξήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο ακούστηκαν ως ένα βαθμό ευχάριστα. Εκείνο που δεν αποσαφηνίστηκε είναι αν είναι και δυνατά ...

«Αμέσως μετά τις εκλογές, η ΝΔ, όπως τόνισε ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς, θα παρουσιάσει τέσσερα σημαντικά νομοσχέδια. Βασική στόχευση η ανάπτυξη. Το πρώτο θα αφορά στις κοινωνικές μεταβιβάσεις, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα επιδόματα. Το δεύτερο στο φορολογικό νομοσχέδιο για να αποκτήσουμε πια απλό, δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα. Το τρίτο στην περικοπή των δαπανών που θα περιλαμβάνει μέτρα για την περιστολή της δημόσιας σπατάλης που παραμένει τεράστια. Και το τέταρτο είναι το πολυνομοσχέδιο για την Ανάπτυξη με αναπτυξιακές προτεραιότητες και θεσμικές παρεμβάσεις απαραίτητες για να ξεκολλήσει η Οικονομία από το τέλμα της γραφειοκρατίας και της θεσμοθετημένης διαφθοράς. Το σχέδιό μας προβλέπει ανάκαμψη το ταχύτερο δυνατό. Και να διορθωθούν ορισμένες ακραίες αδικίες, χαμηλές συντάξεις, επιδόματα πολυτέκνων, για να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή. Όσο για τα χρήματα που απαιτούνται, αυτά θα βρεθούν από την επιπλέον φορολόγηση των τυχερών παιγνίων του ΟΠΑΠ, την άμεση περικοπή δαπανών των ΔΕΚΟ (ΟΣΕ – Συγκοινωνίες), περικοπή λειτουργικών δαπανών του δημοσίου, τα οποία έχουμε επεξεργαστεί κωδικό-κωδικό. Αυτά που λέμε δεν απαιτούν λεφτά που δεν υπάρχουν, απαιτούν ευθύνη και αποφασιστικότητα».

Μπορεί το κόμμα σας να θέτει ζήτημα αυτοδυναμίας αλλά αυτό μάλλον είναι αδύνατο. Τι θα γίνει στις 7 Μαΐου; 

«Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που ζητάει αυτοδυναμία και ισχυρή λαϊκή εντολή από τον Ελληνικό λαό για να μπορέσει να κυβερνήσει με λυμένα τα χέρια. Τα δεδομένα μέρα με τη μέρα αλλάζουν. Η Νέα Δημοκρατία έχει καθημερινά συνεχή ανοδική τάση. Εκείνο που διαφαίνεται στον κόσμο είναι πως το τοπίο ξεκαθαρίζει για την πρόθεση ψήφου των εκλογέων και θα δώσουν την καθαρή εντολή διακυβέρνησης στη ΝΔ. Ο Σαμαράς θέλει την αυτοδυναμία, όχι για να εκβιάσει αλλά για να αποφύγει την ακυβερνησία και τον μετεκλογικό εκβιασμό. Την συγκυβέρνηση την θέλει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Την στηρίζουν όλα εκείνα τα συμφέροντα και οι συντεχνίες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα. Την προτιμούν εξάλλου κι όσοι εντός και εκτός χώρας θέλουν την αυριανή κυβέρνηση αδύναμη και ελεγχόμενη. Είμαστε το μόνο κόμμα που το κατηγορούν γιατί είχε δίκαιο μέχρι τώρα. Ο Σαμαράς όμως απέδειξε με τη στάση του μέχρι και σήμερα ότι είναι παλικάρι. Δε δίστασε να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Να δείξει το δρόμο για την έξοδο από την κρίση και να ζητήσει την εντολή του λαού».  

Συμμετείχατε ως κόμμα παρόλα αυτά στην συγκυβέρνηση Παπαδήμου και εκ των πραγμάτων είστε συνυπεύθυνοι για αρκετά από τα μέτρα που λήφθησαν το τελευταίο διάστημα. Γιατί θα πρέπει να περιμένουμε κάτι διαφορετικό από μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας;

«Υπήρξε μια κυβέρνηση ανάγκης, που κλήθηκε από τους δανειστές να υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση, που συνοδεύτηκε από κούρεμα χρέους. Μια οικονομία διαλυμένη, μια κοινωνία στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Αν δεν είναι πατριωτική στάση αυτή του Αντώνη Σαμαρά, να αναλαμβάνεις την διαχείριση του χάους που προκάλεσε ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με τον συντάκτη του Μνημονίου Ευάγγελο Βενιζέλο τα τελευταία δυο χρόνια, με όποιο πολιτικό και προσωπικό κόστος, με σκοπό να σταθεροποιήσεις την χώρα ώστε να μπορείς να την βγάλεις από το αδιέξοδο, τότε ποια είναι; Ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε το δρόμο της ευθύνης για την πατρίδα, και αυτήν υπηρετεί πιστά. H χώρα πρέπει να κυβερνηθεί άμεσα, συγκροτημένα και αποτελεσματικά. Καλό είναι να το έχουμε όλοι υπόψη μας αυτό. Κι εμείς σκεφτόμαστε και πράττουμε διαφορετικά. Από την πρώτη στιγμή μιλούσαμε για μέτρα Ανάπτυξης. Και δεν θα μπορέσουμε να μπούμε στο δρόμο της Ανάπτυξης, αν δεν ανακτήσουμε τη χαμένη ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας».

Για πρώτη φορά βλέπουμε ένα πραγματικά ακραίο κόμμα να «απειλεί» να μπει στην Βουλή. Σας φοβίζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

«Ακραίες ομάδες με αντίστοιχες συμπεριφορές και ομάδες που δεν πιστεύουν σε τίποτε και ασκούν μόνο βία και άλλες που χαιρετίζουν χιτλερικά και τρομοκρατούν τον κόσμο διεκδικούν την ψήφο του λαού. Η βία δεν είναι δικαίωμα. Είναι έγκλημα. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Κάθε ψήφος όμως σε τέτοιο κόμμα είναι ψήφος πολιτικής ασυλίας και φιλί της ζωής στο ΠΑΣΟΚ».

Συνέντευξη στον Θεοδόση Παπανδρέου
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΑΠΟΨΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου