Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Πρόκληση για τον Αντώνη Σαμαρά οι εκλογές της 6ης Μαΐου

Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει, θα παραλάβει μια χώρα, ένα κράτος και μια κοινωνία διαλυμένη 
Ορίστηκαν επιτέλους οι εκλογές για τις 6 Μαΐου μετά από μεγάλη δυστοκία και αφού εξάντλησαν την υπομονή του Ελληνικού λαού. 
Η σημερινή κυβέρνηση παρ’ ότι ειδικού σκοπού και προσωρινή παρέμεινε στην εξουσία περίπου έξι μήνες. 
Το έργο της κυβέρνησης, περίπου, ολοκληρώθηκε, γιατί το PSI και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών παραμένουν ακόμη σε εκκρεμότητα.
Οι εκλογές ανοίγουν διάπλατα το δρόμο για τον Α. Σαμαρά μιας κι’ όλα δείχνουν ότι η Ν.Δ. είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά από το δεύτερο και δικαίως διεκδικεί την αυτοδυναμία.
Ωστόσο, το ζητούμενο είναι η επόμενη ημέρα των εκλογών. Από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα το τοπίο ήταν γνωστό. 
Μια αυτοδύναμη κυβέρνηση με γνωστό πρόγραμμα και μέσα στο γνωστό πελατειακό πλαίσιο κυβερνούσε πραγματοποιώντας λίγα απ’ αυτά που προγραμμάτιζε και πολύ περισσότερα απ’ αυτά που προέκυπταν στην πορεία. 
Έτσι οδηγηθήκαμε στο σημερινό απόλυτα οικονομικό αδιέξοδο και στην απόλυτη εξαθλίωση της κοινωνίας.
Αβεβαιότητα
Σήμερα, το τοπίο είναι τελείως διαφορετικό. Η κατάσταση είναι τραγική και αβέβαιη, ασταθής και απρόβλεπτη και χωρίς αύριο. Ο ελληνικός λαός βρίσκεται στα όρια της απελπισίας. 
Είναι θυμωμένος, αγανακτισμένος και εξοργισμένος κατά του σημερινού πολιτικού συστήματος και δικαίως με όσο έχουν γίνει σε βάρος του. Οι αυτοκτονίες με ή χωρίς πολιτικό περιεχόμενο από ανθρώπους οικονομικά εξαθλιωμένους αυξάνονται ραγδαία από ημέρα σε ημέρα.
Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει την 6η Μαΐου, θα παραλάβει μια χώρα, ένα κράτος και μια κοινωνία διαλυμένη από την εγκληματική πολιτική των δυόμισι χρόνων διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ των κ. Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου, που οδήγησαν την Ελλάδα στο ΔΝΤ με όλες τις γνωστές παραπλανητικές και δόλιες πολιτικές αυξάνοντας τα spreads σε πρώτη φάση από τις 130 μονάδες βάσης στις 1050 με το διασυρμό, την κατασυκοφάντηση και την απαξίωση της Ελλάδος και «φούσκωσαν» τα δημόσια ελλείμματα το Φεβρουάριο του 2010 στο 15,4%.
Τι θα παραλάβει
Η νέα κυβέρνηση θα παραλάβει δύο μνημόνια, δύο δανειακές συμβάσεις, δύο δάνεια των 110 και 130 δις ευρώ που μετατρέπουν τα ομολογιακά δάνεια των «επενδυτών» σε ενυπόθηκα δάνεια από τους λαούς των κρατών-μελών της ΕΕ., με την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, της ασυλίας των πρωταιτίων και αυτών που θα εκχωρούν δημόσια περιουσία.
Η νέα κυβέρνηση θα παραλάβει την οικονομία με το δημόσιο χρέος στα 370 δις ευρώ ή 160% του ΑΕΠ, την ύφεση στο -7%, την ανεργία στο 21,8%, δηλαδή 1.200.000 ανέργους με επίσημα στοιχεία, γιατί ανεπίσημα φθάνει το 30% ή το 1,5 εκατ., τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22%, τα λουκέτα σε εκατοντάδες χιλιάδες μικρό- μεσαίων επιχειρήσεων, τις στρατιές νεό-πτωχων, νέο-αστέγων και εξαθλιωμένων υποσιτιζόμενων.
Ακόμη, θα βρει την κατανάλωση συρρικνωμένη στο ελάχιστο, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση της ενεργούς ζήτησης των όποιων παρεχομένων προϊόντων.
Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Θα πρέπει να λειτουργήσει πυροσβεστικά για την άμεση και αποφασιστική λύση των καθημερινών προβλημάτων και να οργανώσει την κοινωνία και πάνω απ’ όλα να δώσει κουράγιο και ελπίδα στον Ελληνικό λαό.
 Να φροντίσει ιδιαίτερα τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα, να δώσει προτεραιότητα στο αίτημα για «κούρεμα» των δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και να βρεθεί λύση για τους μικρό-ομολογιούχους που τους «κούρεψαν» τα ομόλογά τους.
Ο Α. Σαμαράς έχει όραμα για το μέλλον της Ελλάδος. Μπορεί να φέρει τη ρήξη με το παλιό και με το κατεστημένο σύστημα και να διαμορφώσει ένα πλατύ κοινωνικό κυβερνητικό μέτωπο αλλά και να θεραπεύσει τα τραύματα του Ελληνικού λαού που δημιούργησε δυόμισι χρόνια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην ασφάλεια των πολιτών και τον έλεγχο της εγκληματικότητας που είναι το υπ’ αριθμόν ένα κοινωνικό πρόβλημα.
Με εμπιστοσύνη 
Το στοίχημα για τον Α. Σαμαρά είναι τόσο στην προεκλογική περίοδο όσο και μετά ως Πρωθυπουργός να κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού που έχει κλονιστεί μετά τη στήριξη του δευτέρου μνημονίου που κρίθηκε αναγκαίο για τη σωτηρία της πατρίδας μας.
Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να ανορθώσει την οικονομία, να ανασυγκροτήσει το κράτος, να μεταρρυθμίσει τους θεσμούς και να δώσει στην Ελλάδα προοπτική για το αύριο με ρήξεις και ριζικές αλλαγές και όχι με μερεμέτια και εξωραϊσμούς.
Η οικονομία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, μέσα στο πλαίσιο του κοινωνικού φιλελευθερισμού και με ριζοσπαστικά μέτρα με προτεραιότητα στην ανάπτυξη, με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, κινητής και ακίνητης, με την αποκρατικοποίηση των δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων, την αναζήτηση κεφαλαίων για επενδύσεις από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, του προγράμματος Invest in Greece, Jeremie κλπ.
Η ανασυγκρότηση του κράτους θα πρέπει να ξεκινήσει από τη δημόσια διοίκηση, τον μηχανισμό φόρο-εισπράξεων και εισφοροδιαφυγής, το κλείσιμο των περιττών και αχρήστων οργανισμών, αλλά και τη θέσπιση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
Διάκριση εξουσιών
Οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να ξεκινήσουν από τη διάκριση της νομοθετικής και της εκτελεστικής εξουσίας (Βουλευτές να νομοθετούν και όχι να κυβερνούν), την αναθεώρηση του Συντάγματος, του εκλογικού συστήματος, τη μείωση του αριθμού των Βουλευτών, τη μείωσης της θητείας των Βουλευτών, την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, τον ορισμό μονίμων Υφυπουργών Προϋπολογισμού και εξωτερικών κ.α.
Η κυβέρνηση για να είναι αποτελεσματική και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του Ελληνικού λαού θα πρέπει να είναι ολιγομελής, όπως άλλωστε έχει προτείνει ο κ. Σαμαράς και να συνδυάζει την πολιτική και την τεχνοκρατική αντίληψη και υποδομή.
Του Γιάννη Θ. Μητσιόπουλου
Εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου