Σάββατο 16 Απριλίου 2011

- Ο.Λ.Μ.Ε.: Θέσεις για την Ίδρυση Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων, Προτύπων Πειραματικών Σχολείων και λοιπές διατάξεις

    Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338
e-mail: olme@otenet.gr                                                        Αθήνα, 15/4/11
                                                                                                             Α.Π.:2194

                                                                        ΠΡΟΣ:
                                                                                 την Υπουργό Παιδείας
                                                                                 κ Α. Διαμαντοπούλου
                                                                                - Κοινοβουλευτικές
                                                                                 Ομάδες των Κομμάτων
                                                                                                               
Σας διαβιβάζουμε τις θέσεις της ΟΛΜΕ για τα ζητήματα που αφορούν το υπό συζήτηση Νομοσχέδιο στη Βουλή για την Ίδρυση Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων, Προτύπων Πειραματικών Σχολείων και λοιπές διατάξεις, με τις εξής επισημάνσεις:

·         Οι θέσεις της Ομοσπονδίας για τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έχουν κατατεθεί προφορικά και γραπτά από τους εκπροσώπους μας στο Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης (ΣΠΔΕ), ενώ οι θέσεις μας για το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων, έχουν κατατεθεί προφορικά. Συνεπώς είναι αναληθής ο ισχυρισμός της κ. Υπουργού ότι η Ομοσπονδία μας δεν έχει καταθέσει τις θέσεις της. Εάν η συμμετοχή μας στο ΕΣΥΠ είναι μια ανούσια διαδικασία, καλούμε την κ. Υπουργό να μας το δηλώσει.
·         Καλέσατε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων την ΕΛΜΕ Προτύπων, για να καταθέσει τις θέσεις της για τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία. Η ΕΛΜΕ Προτύπων είναι πρωτοβάθμια συνδικαλιστικό όργανο που εκφράζει μόνο δύο Πειραματικά Σχολεία της χώρας (Βαρβάκειο και Πειραματικό Πανεπιστημίου Αθηνών). Λυπούμαστε αλλά με αυτή τη διαδικασία δεν κατατέθηκε η άποψη του Κλάδου, αφού αυτή θεσμοθετημένα εκφράζεται από την ΟΛΜΕ, αλλά  η γνώμη μιας μικρής μειοψηφίας. Και φυσικά δεν εκφράστηκαν οι συνάδελφοι των υπολοίπων Πειραματικών Σχολείων της χώρας, που δεν ανήκουν στην ΕΛΜΕ Προτύπων και έχουν διαφορετική άποψη με αυτήν.
·         Επισημαίνουμε ότι το σχέδιο νόμου με την τελική του μορφή δεν μας δόθηκε ποτέ. Δημοσιεύτηκε μόνο με την κατάθεσή του στη Βουλή την Παρασκευή, 8/4/2011.
·         Όσον αφορά τις διατάξεις που αφορούν το Ειδικό Υπ. Συμβούλιο για την Ελληνόγλωσση Εκπ/ση στην Ο.Δ. Γερμανίας, σας καταθέτουμε υπόμνημα των Αιρετών ΕΠΥΣΔΕ και ΕΠΥΣΠΕ με την υποσημείωση ότι συμφωνούμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου