Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Το τετρασέλιδο της ΔΑΚΕ Δ.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

love4
H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ
ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
· 40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ. ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ
· ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
· ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ
· ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
· ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ
· ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
· ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΤΡΙΕΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ
· ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ
· ΣΕ ΔΙΩΓΜΟ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
· ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ-ΜΑΝΑΤΖΕΡ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΩΡΑ

15o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
ΨΗΦΙΣΕ Δ.Α.Κ.Ε Δ.Ε
ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
Ενάμισι χρόνο από την ανάληψη της κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, οι καθηγητές βλέπουν το βιοτικό τους επίπεδο να υποβαθμίζεται και τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα να γκρεμίζονται. Είναι γενικά αποδεκτό, ότι άλλα υπόσχονταν προεκλογικά και άλλα εφαρμόζουν μετεκλογικά. Είναι φανερό ότι μας εξαπάτησαν. ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΑΤΑ.
Α.ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΨΕΜΑ: «Υπεύθυνη για την κακή κατάσταση της οικονομίας είναι η χρεοκοπημένη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας…ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ». ΓΕΩΓΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009, ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)
ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο σημερινός πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας λίγες μέρες νωρίτερα(8 Σεπτεμβρίου 2009). Επίσης από την προηγούμενη άνοιξη είχε λεπτομερώς ενημερωθεί από το οικονομικό επιτελείο του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας(S.P.D) για τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι αδύνατες χώρες της Ευρωζώνης (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία).
ΨΕΜΑ: Είναι εύκολο να μειώσουμε μισθούς και συντάξεις, για να ικανοποιήσουμε προσωρινώς τις αντιλήψεις της διεθνούς οικονομικής ελίτ, που θεωρεί ότι εκεί είναι καμιά φορά το πρόβλημα.
Όμως δεν είναι εκεί το μεγάλο μας πρόβλημα. Θα αποδείξουμε στην πράξη πως λεφτά υπάρχουν.(ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Συνέντευξη Ζαππείου, 14-12-2009)
ΑΛΗΘΕΙΑ: Ανακοινώνονται από την κυβέρνηση πάγωμα των μισθών στο δημόσιο τομέα και περικοπή των επιδομάτων κατά 12% (2-2-2010). Τον Μάρτιο του ιδίου έτους αποφασίζεται η περαιτέρω περικοπή των επιδομάτων (8%), καθώς και περικοπές στα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας
ΨΕΜΑ: Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική στήριξη ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε από το Δ.Ν.Τ(Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, 5-3-2010)
ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο Στρος Καν αποκάλυψε σε γαλλική εφημερίδα ότι ο πρωθυπουργός διαπραγματευόταν μυστικά την προσφυγή της χώρας στο Δ.Ν.Τ από τον Δεκέμβριο του 2009.
ΨΕΜΑ: «Απορρίπτουμε τη λογική των αυξήσεων των ορίων ηλικίας, των αυξήσεων των εισφορών και της μείωσης των συντάξεων.»(Ανδρέας Λοβέρδος, 8-12-2009)
ΑΛΗΘΕΙΑ: Ανακοινώνονται από την κυβέρνηση η αύξηση των ορίων ηλικίας και η αλλαγή υπολογισμού(μείωση) των συντάξεων (2-2-2010). Οι αλλαγές αυτές ψηφίζονται από την ελληνική Βουλή τον Ιούνιο του 2010
ΨΕΜΑ: Η προσφυγή στο Δ.Ν.Τ ήταν μονόδρομος, προκειμένου η χώρα να μην οδηγηθεί σε πτώχευση.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Όταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, η Ελλάδα δανειζόταν από τις διεθνείς αγορές με επιτόκιο 4,5%, 1,5% ακριβότερα από τη Γερμανία(3%). Η κυβέρνηση μπορούσε το Νοέμβριο του 2009 να καλύψει τις δανειακές ανάγκες της χώρας για το 2010 και να λάβει ηπιότερα οικονομικά μέτρα. Ακόμα και τον Ιανουάριο του2010 η Ελλάδα θα μπορούσε να δανειστεί 53 δις ευρώ, με επιτόκιο 6,2%, που της πρόσφερε η αγορά, αλλά περιορίστηκε μόνο σε 5,6 δις!!!(Ελευθεροτυπία, 31-3-2010). Μετά την προσφυγή μας στο Δ.Ν.Τ τα επιτόκια δανεισμού ξεπέρασαν το 10%, καθιστώντας τον δανεισμό της χώρας απαγορευτικό.
Μετά την υπογραφή του μνημονίου και παρά τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν, το Δημόσιο χρέος αυξάνεται, αποδεικνύοντας το αδιέξοδο της πολιτικής που ακολουθείται.
ΨΕΜΑ: Ακολουθώντας την οικονομική πολιτική, που μας επιβάλλει το Δ.Ν.Τ η Ελλάδα θα ξεφύγει από την χρεοκοπία και θα οδηγηθεί στην ανάκαμψη από το 2014 και εξής.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Όσες χώρες έκαναν το λάθος να ζητήσουν βοήθεια από το Δ.Ν.Τ γνώρισαν χρόνια ύφεση στην οικονομία τους. Η μεσαία τάξη καταστράφηκε και μεγάλο μέρος του λαού τους εξαθλιώθηκε.
ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
Β. Στην εκπαίδευση.
ΨΕΜΑ: Πρώτα ο μαθητής
ΑΛΗΘΕΙΑ: Το Υπουργείο Παιδείας προχωρεί σε συγχωνεύσεις-καταργησεις σχολείων, δημιουργώντας πολυπληθή τμήματα των 28 μαθητών. Εκατοντάδες μαθητές υποχρεώνονται να διανύουν καθημερινά μεγάλες αποστάσεις, για να φτάσουν στο νέο τους σχολείο. Η δημιουργία μεγάλων σχολικών κέντρων ευνοεί την νεανική παραβατικότητα και τη μαθητική διαρροή. Παράλληλα μειώνονται οι επιχορηγήσεις προς τις σχολικές επιτροπές κατά 50%, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στη προμήθεια πετρελαίου, καθώς και αναλώσιμων υλικών.
ΨΕΜΑ: Το Υπουργείο Παιδείας ενδιαφέρεται για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Το Υπουργείο Παιδείας σταμάτησε τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών στους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακές σπουδές. Ταυτόχρονα προχωρεί στη θεσμοθέτηση αμφιβόλου ποιότητας επιμόρφωση, στην οποία διοχετεύει το σύνολο των ευρωπαϊκών κονδυλίων, για τον σκοπό αυτό. Επιπροσθέτως, η Εισαγωγική Επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε τα Σαββατοκύριακα και χωρίς αποζημίωση για τη μετακίνηση των αναμορφούμενων εκπαιδευτικών
ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΓΙΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ, ΜΕ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ, ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ.
ΨΕΜΑ: Το Υπουργείο Παιδείας βαδίζει στη νέα εποχή με το «ψηφιακό σχολείο»
ΑΛΗΘΕΙΑ: Το «ψηφιακό σχολείο» είναι το μέσο για να εφαρμοστεί το «φτηνό» σχολείο, που επιτάσσει το Δ.Ν.Τ και η τρόικα. Με το ηλεκτρονικό βιβλίο, τα βιντεομαθήματα (ηλεκτρονικό φροντιστήριο) και τις ψηφιακές βιβλιοθήκες επιτυγχάνεται η δραστική περιστολή των δαπανών για την εκπαίδευση. Η φυσική παρουσία του καθηγητή δε θεωρείται απαραίτητη. Η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη καταργείται. Οι σχολικές βιβλιοθήκες εγκαταλείπονται, γιατί κοστίζουν. Ο Οργανισμός Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων καταργείται. Στο μέλλον δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα διανέμονται σχολικά εγχειρίδια σε έντυπη μορφή.
ΨΕΜΑ: Το Υπουργείο Παιδείας σέβεται τους εκπαιδευτικούς και εκτιμά το έργο τους.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Το Υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί για τους εκπαιδευτικούς και το έργο τους. Συγκεκριμένα:
· Εξαπάτησε τους καθηγητές στο ζήτημα της αποζημίωσης τους για τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του έτους 2010.
· Δεν καταβάλλει τα δεδουλευμένα από υπερωρίες, Π.Δ.Σ μετακινήσεις, διαθέσεις, οδοιπορικά, και συμμετοχή σε επιμορφωτικά σεμινάρια.
· Εξέδωσε εγκύκλιο, με την οποία καλούσε τους Περιφερειακούς Διευθυντές Αττικής, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Κεντρικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου να αναφέρουν τους τυχόν υπεράριθμους συναδέλφους σε 14 ειδικότητες (θεολόγοι, φιλόλογοι, μαθηματικοί, γυμναστές, γαλλικής, πληροφορικής κ.α), προκειμένου να τοποθετηθούν σε κενά στις παραμεθόριες περιοχές (27-1-2011). Η εγκύκλιος ανεκλήθη, ύστερα από σφοδρή αντίδραση της ΟΛΜΕ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΡΗΤΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ, ότι η ανάκληση γίνεται διότι το σχολικό έτος βρισκόταν στο μέσο του.
· Επίκειται η αύξηση του διδακτικού ωραρίου των καθηγητών.
ΨΕΜΑ: Η Ελλάδα έχει μια από τις καλύτερες αναλογίες μαθητών ανά καθηγητή στην Ευρώπη.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Παραγνωρίζει το Υπουργείο Παιδείας την ιδιομορφία του ελληνικού κράτους με τα εκατοντάδες μικρά νησιά. Εκεί η αναλογία μαθητών ανά καθηγητή είναι αναγκαστικά μικρή.
ΨΕΜΑ: Για πρώτη φορά έγιναν αντικειμενικές κρίσεις στελεχών της εκπαίδευσης και κυριάρχησε η αξιοκρατία και η διαφάνεια.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Η Διοίκηση με «χειρουργική» ακρίβεια επενέβη στη διαδικασία της συνέντευξης, προκειμένου να «καρατομηθούν» οι μη αρεστοί κομματικά και να επιλεγούν τα «δικά τους παιδιά». Η μεγάλη πλειοψηφία των επιλεγέντων Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανήκουν πολιτικά στην κυβερνητική παράταξη.
ΨΕΜΑ: Δεν υπάρχει προσπάθεια κομματικού ελέγχου της διοίκησης και υπάρχει πνεύμα ισονομίας.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Οι προηγούμενοι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αντικαταστάθηκαν πριν τη λήξη της θητείας τους. Οι Προϊστάμενοι Γραφείων αντικαταστάθηκαν στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ) από τους δύο αρχαιότερους καθηγητές της περιοχής. Όταν διαπιστώθηκε ότι ούτε έτσι επιτύγχαναν την πολυπόθητη πλειοψηφία στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, άλλαξαν το σχετικό εδάφιο του νόμου για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα. Έτσι ο Περιφερειακός Διευθυντής μπορεί να επιλέξει για τα ΠΥΣΔΕ δύο από τους δεκαπέντε(15) αρχαιότερους εκπαιδευτικούς στην περιοχή. Οι διορισμένοι εκπρόσωποι της Υπουργού Παιδείας έκαναν όργια στα Υπηρεσιακά, τοποθετώντας και διαθέτοντας τους συναδέλφους κατά το δοκούν,
ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!!
ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ
Στην έκθεση-σοκ των 129 σελίδων, που συνέταξαν οι ελεγκτές του Δ.Ν.Τ, και η οποία συνοδεύει την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του δανείου ύψους 4,1 δις ευρώ, περιλαμβάνεται ο αναλυτικός κατάλογος των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και του Δ.Ν.Τ. Από το συνολικό πακέτο των νέων μέτρων αναμένεται να εξοικονομηθούν πόροι ύψους 11,5% του ΑΕΠ, για τη τριετία 2012-2014!!!. Η συνολική επιβάρυνση του ελληνικού λαού για τη επόμενη διετία θα φτάσει τα 26,4 δις ευρώ!!!
Η νέα επίθεση της κυβέρνησης στους εργαζομένους περιλαμβάνει:
· Μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο ύψους 2% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος(Α.Ε.Π). Στόχος είναι η εξοικονόμηση 4,6 δις ευρώ στην επόμενη τριετία.
· Αύξηση του χρόνου υπηρεσίας που απαιτείται για τη μετάβαση του υπαλλήλου στο επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο.
· Μείωση των επιδομάτων τριτέκτων και πολυτέκνων.
· Περιορισμός των επιδοτήσεων των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το κοινό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι π.χ η τιμή των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών θα αυξηθεί, αφού οι αστικές συγκοινωνίες επιδοτούνται από το κράτος.
· Μετάταξη μεγάλου αριθμού προϊόντων και υπηρεσιών από τον υπερμειωμένο και το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ (6,5% και 13% αντίστοιχα) στον υψηλό συντελεστή 23%. Κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ που εφαρμόζεται στα ελληνικά νησιά.
· Περικοπή των αφορολογήτων ορίων που ισχύουν για τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων, για τη γονική παροχή, κληρονομιά, ή την αγορά πρώτης κατοικίας.
· Περικοπές δαπανών στην Υγεία ύψους 1% του ΑΕΠ.
Και ενώ οι εργαζόμενοι θα υφίστανται τις συνέπειες της πρωτοφανούς λιτότητας, το Δημόσιο χρέος θα εκτοξευτεί το 2014 στο 160% του ΑΕΠ.
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ
ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ
ΑΠΑΝΤΗΣΕ
ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΩΡΑ
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
ΨΗΦΙΣΕ Δ.Α.Κ.Ε Δ.Ε
ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου