Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Κάποιος επιτέλους να τους κλείσει το στόμα… Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που βγαίνουν στο εξωτερικό να δυσφημούν τη χώρα

 
Τα όσα έγιναν με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, στην Κωνσταντινούπολη είναι η κορυφή του παγόβουνου. Ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε τεμπέληδες όλους τους Έλληνες προσφέροντας τροφή για δυσμενή σχόλια κατά της χώρας, όχι μόνο στους Τούρκους, άλλα στην παγκόσμια κοινότητα.

 Κι εμεί δεν μπαίνουμε στο τι ακριβώς είπε ο κ. Πάγκαλος στην ομιλία του στην Πόλη. Ακόμη κι εάν δεχθούμε αυτά που ο ίδιος ισχυρίζεται είναι αρκετά. Ότι δηλαδή η φράση του ήταν «για τεμπέλικο σύστημα» και ότι δεν αποκάλεσε τεμπέληδες τους Έλληνες. 

Ακόμη, λοιπόν και να είμαστε καλόπιστοι και να δεχθούμε τους ισχυρισμούς Πάγκαλου και πάλι προκλήθηκε ζημιά για τη χώρα. Ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, όπου η Ελλάδα δέχεται την μία επίθεση πίσω από την άλλη. Την ώρα που οι δανειστές μας ισχυρίζονται πως οι Έλληνες απολαμβάνουν τα αγαθά της Ε.Ε., λησμονώντας όλες τις ευρωπαϊκές μελέτες πως οι Έλληνες είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ε.Ε. με τις μικρότερες απολαβές.

Κι όμως ο κ. Πάγκαλος και οι άλλοι κυβερνητικοί φωστήρες, αντί να στηρίξουν τους Έλληνες και τι θυσίες που κάνουν, βγαίνουν στο εξωτερικό και ξεστομίζουν όποια αρλούμπα τους έρθει στο κεφάλι. Και οι συνέπειες είναι τραγικές για τη χώρα.

Ανάλογες δηλώσεις έχει κάνει και ο κ. Παπανδρέου, όταν είχε πει το αλησμόνητο «διοικώ την πιο διεφθαρμένη χώρα», με συνέπεια να πληρώσει πολύ ακριβά η Ελλάδα αυτές τις δηλώσεις. Και τις πληρώνει με την εντολή της τρόικας για απίστευτες περικοπές στους μισθούς, που δεν έχουν τολμήσει να κάνουν ούτε τυραννικά καθεστώτα τύπου Αμίν Νταντά στην Ουγκάντα.

Πως να μας πάρουν σοβαρά οι ξένοι επενδυτές, όταν διαβάζουν κι ακούν τους ισχυρούς της κυβέρνησης να ομιλούν για διεφθαρμένη χώρα, για τεμπέλη λαό, για φακελάκια, για λαδώματα, για τριτοκοσμικές συνθήκες; 
Όταν έρθουν να επενδύσουν κι εάν φυσικά με τέτοια δυσφήμηση αποφασίσουν να επενδύσουν, έχουν στο μυαλό τους, πως με πλάγιο τρόπο θα κάνουν τη δουλειά τους, θα δώσουν μισθούς πείνας στους τριτοκοσμικούς Έλληνες και θα κάνουν ότι θέλουν με την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης.

Αυτή η δυσφήμηση της χώρας που γίνεται από το ΠΑΣΟΚ είναι πρωτοφανές φαινόμενο. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν, από καμία κυβέρνηση, από κανένα πολιτικό σχηματισμό, ούτε και από τον πιο ορκισμένο εχθρό της χώρας.
 Κι όμως ο Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του πέτυχαν το ακατόρθωτο.
 Να ισοπεδώνουν τη χώρα που κυβερνούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Σε αυτή την δύσκολη περίοδο, που η χώρα βρίσκεται σε περιδίνηση, που η χρεοκοπία είναι στην εξώπορτα μας, που οι Έλληνες δεν μπορούν να γιορτάσουν το Πάσχα, που οι γονείς δεν έχουν την δυνατότητα να κάνουν ένα δώρο στο παιδί τους, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του αντί να επιλύουν τα προβλήματα οδηγούν τη χώρα ακόμη πιο βαθιά στο βούρκο.

Και ο βούρκος δεν είναι η οικονομική κρίση, αλλά η διεθνής απαξίωση της χώρας και των πολιτών. Οι δανειστές μας, οι εταίροι μας στην Ε.Ε., οι σύμμαχοι μας στο ΝΑΤΟ και τους άλλους διεθνείς οργανισμούς μας αντιμετωπίζουν πλέον ως υποδεέστερους, ως παρακατιανούς, ως μιάσματα και η συμπεριφορά τους είναι ανάλογη. 
Δηλαδή έχουν τον τουπέ του κατόχου σε μία χώρα που βρίσκεται υποδουλωμένη. Αυτή την συμπεριφορά δεν την δείχνουν ούτε στους Ιρλανδούς, ούτε και στους Πορτογάλους, οι οποίοι βρίσκονται και αυτοί εντός του Μηχανισμού Στήριξης.

Μόνο που σε Δουβλίνο και Λισαβόνα οι κρατούντες δεν ομιλούν για διεφθαρμένες χώρες με τεμπέληδες πολίτες. Αλλά προσπαθούν να σώσουν τις χώρες τους, να κρατήσουν ψηλά το εθνικό τους φρόνημα και να περάσουν το μήνυμα, πως οι λαοί τους είναι δουλευταράδες και ενδιαφέρονται για την πρόοδο.

Αντίθετα οι δικοί μας κυβερνήτες, μας δυσφημούν, μας περιγελούν και μας εξευτελίζουν. Η μόνη λύση είναι επιτέλους κάποιος να τους κλείσει το στόμα. Καλύτερα να μασάνε παρά να μιλάνε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου