Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΔΡΙΜΥΤΕΡΟΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ Συγχνωνεύσεις : Ο κύβος ερρίφθη…


Μυστήριο και σύγχυση έχει προκαλέσει η απόφαση- για ορισμένους το σχέδιο της οριστικής απόφασης του υπουργείου Παιδείας- σχετικά με τις συγχωνεύσεις των σχολείων του νομού Καβάλας.
Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα αν η απόφαση που αφορούσε σε όλες τις συγχωνεύσεις των σχολείων της Ελλάδας ήταν η οριστική ή αν θα επακολουθήσουν βελτιώσεις, με το δεύτερο σενάριο να αφήνουν να εννοηθεί πολλοί από τους εμπλεκόμενους φορείς. Όμως το θέμα φαίνεται πως έχει κριθεί, αυτή είναι τουλάχιστον η ερμηνεία που δίνει ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας…

Η ερμηνεία του Γεωργιάδη
Να σημειωθεί μια σημαντική λεπτομέρεια, την οποία μας μετέφερε χθες αργά το βράδυ ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Νίκος Γεωργιάδης. Στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης, πρωτοκολλημένο απεστάλη σε ηλεκτρονική μορφή από τον ίδιο φορέα που αποστέλλονται οι αποφάσεις και εγκύκλιοι του υπουργείου Παιδείας έγγραφο το οποίο ζητούσε από τη διεύθυνση τον αριθμό των κενών με βάση τις επισυναπτόμενες συγχωνεύσεις και ακολουθούσε το «επίμαχο» πολυσέλιδο έγγραφο των συγχωνεύσεων σε όλη την Ελλάδα. «Εγώ δεν μπορώ να μιλώ με σεναριολογίες μια εικοτολογίες. Όπως κάθε φορά λαμβάνω από το συγκεκριμένο γραφείο και την συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση τις αποφάσεις του υπουργείου, έτσι έλαβα και το έγγραφο για τον αριθμό των κενών. Συνομίλησα με συναδέλφους μου, αλλά και την περιφερειακή διεύθυνση και καταλήξαμε ότι πρόκειται για την οριστική απόφαση του υπουργείου. Σήμερα θα συνεδριάσει το Υπηρεσιακό Συμβούλιο το οποίο και με βάση τον πίνακα των συγχωνεύσεων θα προβεί σε εκτίμηση των κενών ,ώστε να τα λάβει υπόψη του το υπουργείο προκειμένου για τις μεταθέσεις της επόμενης σχολικής χρονιάς «, δήλωσε στη «ΝΕ» ο κ. Γεωργιάδης.

Ανασυντάσσονται οι γονείς
Οι σύλλογοι γονέων ωστόσο διατηρούν τις ελπίδες ότι μπορεί να αναθεωρήσει το υπουργείο τη θέση του και σε κάθε περίπτωση θα επανέλθουν δριμύτεροι μετά τις διακοπές του Πάσχα με κινητοποιήσεις εκτός απροόπτου μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς ,ενώ αιφνιδιασμένος δηλώνει ο δήμαρχος Παγγαίου για την αιφνιδιαστική εξέλιξη αυτή.

Βασίλης Ξουλόγης, δήμαρχος Παγγαίου
«Άλλα μας είπαν και άλλα έκαναν»
«Από εσάς το ακούω. Εμάς άλλα μας είπαν και άλλα έκαναν. Μας είπαν ότι θα δουν θετικά το αίτημα του Μυρτοφύτου και όχι μόνον για το σχολείο του Μυρτόφυτου. Εμείς είχαμε τρείς περιπτώσεις συγχωνεύσεων. Μας είπαν ότι ο δήμος μας δεν είχε πολλές αλλαγές. Θα μιλήσω με τους βουλευτές, να δούμε τι θα κάνουμε, τι συμβαίνει».

Κατερίνα Χατζηδημητρίου
πρόεδρος του Σ.Γ.Κ. Γονέων του σχολείου Λυδίας
«Ακόμη και τώρα μπορούμε να αλλάξουμε την απόφαση»
«Ο κ. Σιμιτσής και οι βουλευτές του νομού, κατέβηκαν στην Αθήνα θέλοντας να προτείνουν στους φορείς του αρμόδιου Υπουργείου ένα εναλλακτικό σχέδιο, για να αποφευχθεί η συγχώνευση του σχολείου μας κι αυτό έγινε χωρίς να ενημερωθούμε. Αυτό το εναλλακτικό σχέδιο που πρότεινε ο κ. Σιμιτσής, έλεγε να μετακινηθεί το σχολείο μας στο σχολείο των Κρηνίδων. Κι ενώ το Υπουργείο διαβεβαίωσε ότι δε θα βγει τίποτα στον αέρα, αν δεν υπάρξει νέα συνάντηση των τριών βουλευτών και του δημάρχου, χθες ο κ. Γεωργιάδης είχε στα χέρια του φαξ, σύμφωνα με το οποίο εμείς θα πρέπει να μετακινηθούμε στο πάνω σχολείο των Κρηνίδων. Αυτό δεν είναι η απόφαση που περιμέναμε. Αυτή τη στιγμή το σχολείο μας είναι τετραθέσιο, έχει δυναμική και είναι καθαρά πολιτική βούληση να παραμείνει ως έχει, έστω και ως τριθέσιο. Ακόμα και τώρα, υπάρχει χρόνος ν’ αλλάξουμε τα πράγματα. Παράλληλα θέλω να επισημάνω ότι όταν ήρθαν ο δήμαρχος και οι βουλευτές από Αθήνα ή μας απέκρυψαν πράγματα ή δεν κατάλαβαν καλά τι έγινε και απαξιώνονται μέσα από αυτήν τη διαδικασία, κάτι που είναι άκρως προσβλητικό, όταν η ίδια η πολιτεία συμπεριφέρεται έτσι στους πρώτους πολίτες του νομού μας. Αν οι ίδιοι φανούν πιο διεκδικητικοί και απαιτητικοί, πιστεύω ότι θα ‘χουμε αποτέλεσμα, διότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα κοινωνικό και όχι μόνο εκπαιδευτικό πρόβλημα».
Παράλληλα είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου συνάντηση των γονέων του Δημοτικού σχολείου Λυδίας με τους βουλευτές του νομού και τον δήμαρχο Καβάλας, ωστόσο, πέραν του βουλευτή Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Παναγιωτόπουλου δεν προσήλθε κανείς, με τους γονείς να είναι αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους μετά τις διακοπές του Πάσχα, μη στέλνοντας σε πρώτη φάση τα παιδιά τους για μάθημα, μέχρι να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη.

Δημήτρης Μοσχόπουλος, εκπρόσωπος του Σ.Γ.Κ. του Δημοτικού σχολείου Πολύστυλου
«Θα συνεχίσουμε τις πιέσεις»
«Μετά τη συνάντηση των Αθηνών, είχαμε κάποιες ελπίδες. Τελικά η εντύπωση που δίνεται είναι ότι απλά κερδίζουμε χρόνο και άλλη μια απόδειξη γι’ αυτό, είναι η χρονική στιγμή που “πέταξαν” την πρόταση, μια μέρα πριν κλείσουμε για τις διακοπές του Πάσχα. Εμείς θα συνεχίσουμε, θα κάνουμε ό, τι επαφές μπορούμε και με βουλευτές και με τον δήμαρχο Καβάλας και θα ασκήσουμε πίεση, γιατί υποτίθεται ότι αυτή η πρόταση δεν είναι η τελική. Παίζουμε με τα λόγια. Άκουσα προηγουμένως ότι αυτή η πρόταση δεν έχει φύγει από το υπουργείο… Και πώς έφτασε τότε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση; Πρέπει να σας πω ότι οι περισσότεροι γονείς είναι διατεθειμένοι να μπουν στη διαδικασία της προσωπικής μεταφοράς των παιδιών τους σε κάποιο σχολείο που θα βρίσκεται κοντά και ένα οικείο πρόσωπο για να φυλάει τα παιδιά και είναι δεδομένο ότι το σχολείο που ονειρεύονται επάνω, τζάμπα το ονειρεύονται».
Της Σίσσυς Ακοκαλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου