Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Κόντρα ΗΠΑ-Τουρκίας για τη γενοκτονία των Αρμενίων. Με την Ποντιακή τι γίνεται;


Η Τουρκία επέκρινε τις δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος για τη συμπλήρωση 96 ετών από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, μολονότι ο Μπαράκ Ομπάμα απέφυγε να χρησιμοποιήσει τον όρο γενοκτονία.  «Οι δηλώσεις διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα. Γι' αυτό κρίνουμε ότι δημιουργούν πρόβλημα και εκφράζουμε τη λύπη μας γι' αυτές», ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Στην ανακοίνωση του ανέφερε ακόμη ότι η Άγκυρα αναμένει από τις ΗΠΑ «να... διευκολύνουν την εξομάλυνση της διαδικασίας μεταξύ της Τουρκίας και της Αρμενίας, όχι να την περιπλέξουν»...
 Ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε, το Σάββατο, από την Άγκυρα να αναγνωρίσει «πλήρως» τις σφαγές αυτές και καταδίκασε «τα τρομερά αυτά γεγονότα», αλλά απέφυγε να χαρακτηρίσει γενοκτονία τις σφαγές των Αρμενίων. «Μια πλήρης και ειλικρινής αναγνώριση είναι προς το συμφέρον όλων μας», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Η αμφισβήτηση της ιστορίας αποσταθεροποιεί το παρόν και αμαυρώνει τη μνήμη όσων χάθηκαν, ενώ το να λαμβάνει κανείς υπόψη του το παρελθόν βοηθάει να τεθούν οι στέρες βάσεις για ένα κοινό, ειρηνικό μέλλον με ευημερία», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου