Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Πάμε κατά διαόλου. Ένα αισιόδοξο άρθρο.


Τα έσοδα καταρρέουν. Τα μέτρα δεν αποδίδουν και λαμβάνονται νέα μέτρα για νέα ελλείμματα που ούτε και αυτά αποδίδουν. Και μετά ξανά τα ίδια. Επενδύσεις 0. 0 εις το πηλήκιο που είπε και ο Γιωργάκης. Έχουν εγκλωβιστεί στον λαϊκισμό τους. Δεν μπορούν να πάρουν πίσω τα όσα απίθανα έχουν πει κατά καιρούς και όταν πάνε να εφαρμόσουν μέτρα που εκ πρώτης όψεως φαίνονται σωστά, τα κάνουν θάλασσα με κάποιο τρόπο.

Ο Παπακωνσταντίνου είπε προχθές ότι κουράστηκε... ναι σωστά ακούσατε... ότι κουράστηκε να λέει τα ίδια και τα ίδια. Σας θυμίζει κάτι; Μήπως την φράση του Καραμανλή, την οποία ακόμα και σήμερα τα ΠΑΣΟΚια έχουν το θράσος να επαναλαμβάνουν; Όμως όταν το λέει ο Παπακωνσταντίνου, "ο ένας από τους δέκα της κυβέρνησης που πιστεύουν και εργάζονται για το καλό μας" σύμφωνα με τα ΠΑΣΟΚικά ΜΜΕξαπάτησης, δεν τρέχει μία. Έχει και δίκιο!

O προσωρινός κυβερνήτης της χώρας το μόνο που κάνει είναι βαρυσήμαντες δηλώσεις και συνεδριάσεις με υπουργούς για σικ θέματα όπως το διαδίκτυο και η πράσινη ανάπτυξη. Εν τω μεταξύ η χώρα βυθίζεται στην ύφεση, οι νέοι στην ανεργία και όμως αυτός ετοιμάζεται το Πάσχα να κάνει κανό! Τους πείραζε όμως τους ΠΑΣΟΚους που ο Καραμανλής είπε ότι με τα παιδιά του παίζει και Playstation όταν ασχολείται μαζί τους!

Τους τρεις τελευταίους μήνες του 2009, το ΠΑΣΟΚ φόρτωσε τον προϋπολογισμό της χώρας με 10 δις έξοδα, και έκοψε 2 δις εσόδων που μετέφερε στο 2010, μόνο και μόνο για να εμφανίσει μεγαλύτερο έλλειμμα και να ρίξει την ευθύνη στην Νέα Δημοκρατία για ότι θα ακολουθούσε. Την ίδια στιγμή με εντολή τους επέτρεψαν την κερδοσκοπία στα ομόλογα του δημοσίου και οδήγησαν την οικονομία στα τάρταρα. Και όμως τώρα λένε ότι προσπαθούν να τα συμμαζέψουν. Πως; Κόβοντας το δώρο στους συνταξιούχους! Ποιοι; Οι σοσιαλιστές! Οι δε δεξιοί δεν έχουν ακόμα φαίνεται καταλάβει τι έκαναν λάθος. Ότι καθυστέρησαν. Αυτά που ήθελαν να κάνουν ήταν σωστά, αλλά αφού δεν έγιναν, δεν έχει καμία σημασία. Λίγο παρηγορεί ότι δεν έγιναν γιατί δεν ήθελαν τα ΠΑΣΟΚια και τα σκυλιασμένα για εξουσία ΜΜΕξαπάτησης.

Σε όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις το ΠΑΣΟΚ από την δεκαετία του 80 έχει εγκαταστήσει έναν κομματικό συνδικαλιστικό στρατό που αντιδρούσε σε όλες τις αλλαγές και την πρόοδο που πρότειναν οι "κακοί" δεξιοί. Και τώρα έρχεται αντιγράφοντας αυτά που λυσσαλέα πολεμούσε και περιμένει από τον κομματικό στρατό να βγάλει τον σκασμό και να υποκύψει;

Η πρόσφατη "αποκάλυψη " ότι από το 1999 μέχρι το 2009 η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είχε λάβει επιχορηγήσεις αξία 31 εκατομμυρίων ευρώ είναι η αρχή του αγώνα του ΠΑΣΟΚ να απαξιώσει τον μαφιόζικο συνδικαλισμό που αυτό εξέθρεψε. Και οι απάντηση αυτών των μαφιόζων; Εκβιασμοί και αποκαλύψεις για τον ελεγκτή δημόσιας διοίκησης.Σύμφωνα με αυτούς ο Ρακιντζής δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει χορηγία από την ΔΕΗ για την "Ένωση φίλων της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας" και καταγγέλλουν ότι έχει και καμουφλαρισμένη κεραία κινητής στο σπίτι του για την οποία εισπράττει 15000 ευρώ το χρόνο τα οποία και δηλώνει όπως λέει ο ίδιος!

Αλήθεια, με τέτοιο δημόσιο που ο ένας έχει άπλυτα για τον άλλο και κανείς δεν υποχωρεί πως θα αλλάξει οτιδήποτε; Οποιοσδήποτε εκβιάζει σε αυτή τη χώρα από θέση ισχύος, κερδίζει. Αυτό το γνωρίζουν όλοι. Από τον αλληλέγγυο της Υπατείας μέχρι τον τελευταίο κάτοικο της Κερατέας και τον δήμαρχο του δήμου Φυλής. Δεν θα το γνωρίζουν τα κομματόσκυλα;

Από τις κινήσεις που γίνονται, το 90% αφορά επικοινωνιακά παιχνίδια. Από το opengov.gr που έχει απαξιωθεί τελείως με τις διαβουλεύσεις να λειτουργούν απλά ως πρόφαση δημοκρατικού διαλόγου μέχρι τις εξαγγελίες για "αξιοποίηση" δημόσιας περιουσίας.

Από την άλλη έχουμε και την ηθική απαξίωση. Διαβάζω ότι ο Δήμος Αθηναίων θα πάρει υπό την αιγίδα του το Gay Pride Parade! Δηλαδή θα γίνει χορηγός μιας καθαρά ρατσιστικής εκδήλωσης! Και την παρουσιάζουν ως το αντίθετο! Μα αφού η διαφορετικότητα είναι κάτι το φυσιολογικό ή έστω εντός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων γιατί αυτή η διαφήμιση; Βγαίνουν straight στον δρόμο να κάνουν παρέλαση για να δείξουν πόσο κομψοί straight είναι; Αν το έκαναν δεν θα ήταν ρατσιστικό; Το άλλο τρελό είναι ότι απαγορεύουν λέει την μετάδοση της λειτουργίας καθ' όλη την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας από τον Αθήνα 9.84. Γιατί; Για να μην "παρεξηγηθούν" λέει οι Μουσουλμάνοι! Μισό. Θα παρεξηγηθούν οι Χριστιανοί αν κάποιος σταθμός μεταδίδει το κήρυγμα Ιμάμη κατά το Ραμαζάνι; Πλάκα μας κάνετε;

Σήμερα, επέτειο της χούντας των συνταγματαρχών, της "επανάστασης" όπως την ονόμαζαν, θα έχουμε τα γνωστά κηρύγματα περί δημοκρατίας από τον πολιτικό κόσμο. Έχουμε όμως δημοκρατία; Πως αφού η εκλεγμένη κυβέρνηση κάνει τα αντίθετα από αυτά που υποσχέθηκε χωρίς να ρωτήσει μάλιστα κανέναν; Χούντα έχουμε και σήμερα.

Δεν έχει καμία σημασία ποιος κυβερνάει αυτό τον ταλαίπωρο τόπο όσο δεν υπάρχει δικαιοσύνη και δημοκρατία. Τα ίδια θα συμβαίνουν, και θα είμαστε κολλημένοι σε έναν φαύλο κύκλο. Ο Χριστός θα σταυρώνεται και θα ξανασταυρώνεται και εμείς το μάθημά μας δεν θα το έχουμε πάρει.

Καλό Πάσχα. Καλή Ανάσταση. Και στον πολιτικό κόσμο: Καλά μυαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου