Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Οριστικές πλέον οι συγχωνεύσεις των σχολείων...


Ο επίλογος του "σίριαλ" με τις συμπτύξεις σχολικών μονάδων στο Νομό Καβάλας και στη χώρα "γράφτηκε" χθες, με την αποστολή της απόφασης της υπουργού Παιδείας στις Διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θα εφαρμοστούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Ο επίλογος του "σίριαλ" με τις συμπτύξεις σχολικών μονάδων στο Νομό Καβάλας και στη χώρα "γράφτηκε" χθες, με την αποστολή της απόφασης της υπουργού Παιδείας στις Διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι συμπτύξεις που περιλαμβάνονται στην απόφαση της υπουργού, θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική περίοδο, δηλαδή από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Τα σχολεία που συμπτύσσονται στο Νομό Καβάλας
Σύμφωνα με πληροφορίες στο Νομό Καβάλας θα γίνουν οι ακόλουθες συμπτύξεις σχολικών μονάδων. Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, η απόφαση της υπουργού Παιδείας προβλέπει τη σύμπτυξη του 1ου και του 7ου δημοτικού σχολείου Καβάλας και τη μεταφορά των μαθητών του 1ου στο κτίριο που στεγάζεται το 7ο δημοτικό σχολείο στο φάρο της Παναγίας. Επίσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες του δημοτικού σχολείου Λυδίας, θα μεταφερθούν στο 1ο δημοτικό σχολείο των Κρηνίδων, ενώ στο δημοτικό σχολείο Φιλίππων, θα μεταφερθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες του δημοτικού σχολείου Πολύστυλου και του νηπιαγωγείου Δάτου. Στο Δήμο Παγγαίου, επίσης, το δημοτικό σχολείο Μυρτοφύτου θα συμπτυχθεί με το δημοτικό σχολείο Ελαιοχωρίου και οι μαθητές του πρώτου θα μεταφερθούν στο δεύτερο. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που φοιτούν στο δημοτικό σχολείο Μεσορόπης, από την επόμενη σχολική περίοδο θα φοιτήσουν στο δημοτικό σχολείο Μελισσοκομείου. Τέλος, στο Δήμο Νέστου οι μαθητές και οι μαθήτριες του δημοτικού σχολείου Ξεριά, θα φοιτούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο 4ο δημοτικό σχολείο Χρυσούπολης. Όσον αφορά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η μοναδική σύμπτυξη που θα γίνει, θα είναι εκείνη του 1ου και του 4ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, τα οποία συστεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα της Χωράφας.

Δεν είχε να πει κάτι νεότερο ο δήμαρχος Καβάλας
Για τις συμπτύξεις των σχολικών μονάδων, αλλά μόνο στο Δήμο Καβάλας, ρωτήθηκε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος, Κωστής Σιμιτσής. Την ερώτηση υπέβαλε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θόδωρος Καλλιοντζής, στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση. Η απάντηση του δημάρχου Καβάλας ήταν λακωνική. "Για τις συγχωνεύσεις σχολείων δεν έχω να πω κάτι νεότερο", είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου