Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΝΔ: αναγκαία και εφικτή η αναθεώρηση του Μνημονίου

Στην ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου επιμένει η ΝΔ, τονίζοντας ότι η αναθεώρηση των όρων του είναι και αναγκαία και εφικτή. 

    «Εμάς στόχος μας είναι η δραστική αλλαγή των όρων του μνημονίου», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο έχει ζητήσει πολλές φορές ο Αντώνης Σαμαράς. 

    Ανέφερε μάλιστα ότι ο Ιρλανδός Πρωθυπουργός, ύστερα από διαπραγματεύσεις, κατάφερε να ανατρέψει δύο δυσμενείς όρους του μνημονίου που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση. Επιπλέον σημείωσε ότι και ο κοινοτικός επίτροπος Όλι Ρεν αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου. «Η ανατροπή αυτή απαντά έμπρακτα σε όσους εδώ στη χώρα μας θεωρούν το μνημόνιο ταμπού. Δείχνει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν διαπραγματεύτηκε όταν έπρεπε και δεν τολμά ούτε σήμερα να διαπραγματευτεί όπως πρέπει», τόνισε και πρόσθεσε αναφερόμενος στην Ιρλανδία και τον Ρεν:  “Με μια φράση, οι εξελίξεις αυτές αποδεικνύουν, όχι μόνο ότι είναι αναγκαία, αλλά και εφικτή  η αναθεώρηση όρων του Μνημονίου. Δείχνουν, τελικά, πως όποιος ξέρει και θέλει να διαπραγματεύεται, κερδίζει και για τη χώρα και για ολόκληρη την κοινωνία…

Σε άλλο σημείο της ενημέρωσης είπε ότι είναι λάθος όλο το μείγμα της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση έχει πρόβλημα αποτελεσματικότητας. Είναι αναποτελεσματική, η χώρα βουλιάζει όλο και βαθύτερα στην ύφεση».

«Η αναδιάρθρωση δεν είναι επιλογή»


Σε ότι αφορά το θέμα της αναδιάρθρωσης ο κ. Μιχελάκης δήλωσε ότι «σε μια κρίσιμη στιγμή για την οικονομία της χώρας αυτά τα σενάρια καταστροφολογίας δεν βοηθούν», ενώ απέναντι στο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που παρουσίασε η κυβέρνηση, υπενθύμισε ότι όλες οι ιδιωτικοποιήσεις που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση σταμάτησαν. Από εκεί και πέρα, είπε, θα υπάρξει επικαιροποίηση των θέσεων της ΝΔ στο “Ζάππειο 2″.
Σε συνέντευξή του εξάλλου στο Βήμα FM ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ Χρ Σταϊκούρας δήλωσε πως «η αναδιάρθρωση δεν είναι επιλογή, ούτε για την Ελλάδα ούτε για την Ευρώπη. Και τέτοιες συζητήσεις δεν βοηθούν τη χώρα. Τα σενάρια μπορεί να επιμένουν, αλλά θεωρώ ότι το συμφέρον της χώρας είναι να δει ποιά θα είναι η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική για να βγούμε στις αγορές και όχι εμείς, που είμαστε σε δύσκολη θέση, να μιλούμε για αναδιάρθρωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου