Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Δόμνα Μιχαηλίδου: Ποιοι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί θα μονιμοποιηθούν την τρέχουσα σχολική

 

Δ. Μιχαηλίδου: Για όσους αρνούνται την αξιολόγηση ο χρόνος της δόκιμης θητείας παρατείνεται μέχρι να ολοκληρωθεί με επιτυχία η αξιολόγησή τους. 

H Υφυπουργός Παιδείας , προχώρησε σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή ΠΑΣΟΚ και κοινοβουλευτικά υπεύθυνου για θέματα Παιδείας Στέφανου Παραστατίδη. 

Η εκτίμησή μας είναι ότι όσοι έχουν διοριστεί το 2020 και μέρος των διορισμένων του 2021 θα μονιμοποιηθούν μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά, είπε η κα Μιχαηλίδου. 

Αναλυτικά όσα είπε η Υφυπουργός Παιδείας κ Δ. Μιχαηλίδου 

Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος έχει καθυστερήσει σημαντικά. Από το 1982 το εκπαιδευτικό μας σύστημα δεν έχει αξιολογηθεί με κανέναν τρόπο και σε κανένα επίπεδο. Η αξιολόγηση δεν είναι εύκολη, πολεμήθηκε συστηματικά από δυναμικές μειοψηφίες που μιλούν για κρυφή ατζέντα του Υπουργείου Παιδείας. Η αξιολόγηση προχωρά. 

 Μετά την αξιολόγηση των σχολείων έχει ξεκινήσει απο τα μέσα Οκτωβρίου και η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών από τους Σχολικούς Συμβούλους. Η εκτίμησή μας είναι ότι όσοι έχουν διοριστεί το 2020 και μέρος των διορισμένων του 2021 θα μονιμοποιηθούν μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά. Όσοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε άδεια ανατροφής τέκνου θα αξιολογηθούν με την επιστροφή τους στο σχολείο. Όσοι είναι αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες θα αξιολογηθούν για το διοικητικό τους έργο και με την επιστροφή τους στην οργανική τους θέση θα αξιολογηθούν και στο γνωστικό και παιδαγωγικό πεδίο. Η μονιμοποίηση του εκπαιδευτικού, όποτε και αυτή να συμβεί θα έχει αναδρομική ισχύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου