Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

 


 https://dide-peiraia.att.sch.gr/index.php/menu-directorate/menu-directorate-announcements/185-cat-directorate-announcements-sos/11325-didaktikh-fysikwn-episthmwn-2122024-anak

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, σε συνεργασία με τους Συμβούλους Εκπαίδευσης κλ. ΠΕ04 του 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, κο Παναγιώτη Πεφάνη και κο Αθανάσιο Ιωάννου και την Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne D’ Arc, διοργάνωσε Ημερίδα με τίτλο: «Διδακτική στις Φυσικές Επιστήμες, Νέα Προγράμματα Σπουδών – Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης - Workshops», το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά, κος Διονύσιος Αναστασόπουλος, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη να εξεταστεί κριτικά η ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο Αναπληρωτής Οργανωτικός Συντονιστής του 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, κος Παναγιώτης Πεφάνης, και ο Διευθυντής του Λυκείου της Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne D’ Arc, κος Δημοσθένης Καρυοφύλλης.

Την εκδήλωση παρουσίασε και επιμελήθηκε, σε συνεργασία με το Γραφείο Επιμόρφωσης της Διεύθυνσης Δ.Ε. Πειραιά, ο κος Σωκράτης Στουραΐτης, εκπαιδευτικός του Ιδιωτικού Λυκείου. Τις κεντρικές ομιλίες εκφώνησαν ο κος Krikor Maroukian, Senior Cloud Solution Architect και ο κος Κωνσταντίνος Σκορδούλης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Διδακτικής και Επιστημολογίας Φυσικών Επιστημών και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας στο Ε.Κ.Π.Α.

Με μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον από δεκάδες εκπαιδευτικούς διεξήχθησαν τα τρία εργαστήρια της Ημερίδας. Το εργαστήριο Φυσικής πλαισίωσαν με τις εισηγήσεις τους ο κος Παναγιώτης Χαρατζόπουλος, ο κος Σωτήρης Ματακιάς, ο κος Σαράντος Οικονομίδης, ο κος Θάνος Ιωάννου, ο κος Παναγιώτης Πεφάνης, ο κος Γιώργος Κοϊνάκης και ο κος Ευστράτιος Καρβέλας. Το εργαστήριο Χημείας υποστήριξαν η κα Μαρία Βλάσση, η κα Λιάνα Χαραλαμπάτου, ο κος Ηλίας Γαβρίλης, η κα Σοφία Κουτσούκου και ο κος Σπύρος Πάγκαλος. Τέλος, στο εργαστήριο Βιολογίας συμμετείχαν η κα Μαρία Δοκοπούλου, η κα Δήμητρα Κοντογιώργη και η κα Μαγδαληνή Παπανδρέου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις από όλους, όσοι την παρακολούθησαν, με την πεποίθηση ότι οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης απαιτούν προσεκτική διαχείριση.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος


 


 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου