Το θέμα απασχολεί ιδιαίτερα την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινή γνώμη, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Θεσσαλονίκης να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις Γυμνασίων και Λυκείων στην Καλαμαριά. Αντιδράσεις που οξύνθηκαν μετά τη δήλωση της Υφυπουργού κ. Δόμνας Μιχαηλίδου. Η ΟΛΜΕ θα συζητήσει το θέμα αυτό σε συνεδρίαση του Δ.Σ, ενώ με τον Υπουργό η συνεργασία είναι σε καλό και θετικό επίπεδο.
Δεν συμφωνούμε με τις συγχωνεύσεις, ούτε και με τα 28μελή τμήματα. Έχουμε προτείνει τη λύση των 20μελών τμημάτων. Αυτό απαιτεί σημαντικό αριθμό μόνιμων διορισμών. Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας οι αναπληρωτές ήταν 10.000 περίπου, ενώ πλέον συχνά υπερβαίνουν τις 45.000, έναντι των μονίμων 145.000 (νηπιαγωγών- δασκάλων- καθηγητών) των οποίων ο αριθμός έχει μειωθεί.
Μολονότι έχουμε εξέλθει από τα μνημόνια εδώ και πέντε έτη, κατάλοιπα τους υφίστανται, ακόμη στην Εκπαίδευση. Συγκεκριμένα όταν ο κ. Αρβανιτόπουλος αύξησε το ωράριό μας είχε δηλώσει πως αυτό είναι ένα μνημονιακό μέτρο, το οποίο θα καταργηθεί με την έξοδό μας.Δυστυχώς το αυξημένο αυτό ωράριο παραμένει και η ΟΛΜΕ διεκδικεί την επαναφορά του στα προ του 2013 επίπεδα.
Θ. Τσούχλος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου