Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Δ.Α.Κ.Ε. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ: Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

 

Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Με δεδομένατο  ότιαπό την μία ο ν. 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) διέλυσε κυριολεκτικά τον προγραμματισμό χιλιάδων Δημοσίων υπαλλήλων με τις ανατροπές που επέφερε στο Ασφαλιστικό-Συνταξιοδοτικό  αλλά και από την άλλη ο ν. 4670/20 (νόμος Βρούτση)-με τις ελάχιστες θετικές παρεμβάσεις του -δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των Δημοσίων υπαλλήλων, η ανασφάλεια ωθεί χιλιάδες εργαζόμενουςστον ΔημόσιοΤομέα  σε εξ ανάγκης συνταξιοδότηση και σε αναγνώριση (στις περισσότερες περιπτώσεις) πλασματικών ετών, με ένα καθόλου  ευκαταφρόνητο χρηματικό ποσό.

Για τους άνδρες δε Δημοσίους υπαλλήλους , ο χρόνος στρατιωτικής θητείας είναι ο μόνος πλασματικός χρόνος που μπορεί να ληφθεί υπόψη και να συνυπολογισθεί σε οποιαδήποτε κατηγορία συνταξιοδότησης .

Λόγω της υποχρεωτικής φύσης της στράτευσης στην Ελλάδα,ως ΔΑΚΕ καθηγητών ν.Λάρισας,θεωρούμε πως  είναι δίκαιη και επιτακτική η αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας ως συντάξιμου χρόνου πραγματικής κι όχι πλασματικής ασφάλισης.

 Σε μία μακρά περίοδο κατά την οποία οι πολίτες έχουν κάνει θυσίες, υπομονή και υπέρβαση, η Πολιτεία οφείλει να ανταποδώσει τουλάχιστον τα αυτονόητα  και να δημιουργήσει ευνοϊκότερες συνθήκεςμε πολιτικές δικαίου και ισονομίας.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές παρατάξεις, τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ να αναδείξουν - επιτέλους -το φλέγον αυτό ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς,ώστε να δοθεί άμεσα λύση.

Λάρισα,14/12/2023

Τοπική Επιτροπή Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών ν. Λάρισας

 

 

· Ιστότοπος Τ.Ε. ΔΑΚΕ καθηγητών ν.Λάρισας:  https://dakedelarisas.blogspot.com/?m=1

 

·        Ιστότοπος ΔΑΚΕ Δ.Ε.:  http://dakedek.blogspot.com/?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου