Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Χαράτσι μέσα, ξύλο και χημικά έξω

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Χαράτσι μέσα, ξύλο και χημικά έξω

Ενταση επικράτησε για άλλη μια φορά αργά χθες το βράδυ στο Σύνταγμα, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί εκεί διαμαρτυρόμενοι για το χαράτσι στα ακίνητα, που ψηφίστηκε τελικά χθες το απόγευμα στη Βουλή.
 
Παρά την απεργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, τουλάχιστον πέντε χιλιάδες πολίτες, πιο εξοργισμένοι από ποτέ, συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα έξω από τη Βουλή, χωρίς να λείψουν τα επεισόδια. Η παρουσία ωστόσο εκεί των ειδικών φρουρών, που διαμαρτύρονταν για το ψαλίδισμα στους μισθούς τους, χώρισε τον κόσμο στα δύο, καθώς η πλειονότητα των διαδηλωτών έσπευσε να τους αποδοκιμάσει.
Αμεση ήταν η επέμβαση των ΜΑΤ, που προκειμένου να προστατεύσουν τους φρουρούς μπήκαν μπροστά τους δημιουργώντας ασπίδα.
Λίγο αργότερα, όταν περίπου 10 ειδικοί φρουροί θέλησαν να περάσουν μέσα από τους διαδηλωτές, τα ΜΑΤ χρειάστηκε να κάνουν χρήση χημικών προκειμένου να απωθήσουν τον κόσμο.
Οσο η ώρα περνούσε, ολοένα και περισσότερος κόσμος έφτανε, ενώ πολίτες με μεγάφωνα ξεσήκωναν τον κόσμο φωνάζοντας, μεταξύ άλλων, «βρωμοπάγκαλε ναζί, δεν τα φάγαμε μαζί».
Γύρω στις 21.00, οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τον κόσμο από την Αμαλίας, σπρώχνοντάς τον και κυνηγώντας τον μέσα και γύρω από την πλατεία. Την ίδια στιγμή έφτανε στο Σύνταγμα και μεγάλη μοτοπορία που είχε ξεκινήσει από το Φάληρο.
Δολοφονική χαρακτηρίστηκε η ενέργεια των ανδρών των ΜΑΤ να απωθήσουν πολίτες από την οδό Γεωργίου Α' προς τη Σταδίου, αφού ήταν ανοιχτή και περνούσαν αυτοκίνητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου