Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Καταιγιστική κατάθεση της κ.Γεωργαντά για το έλλειμμα του 2009

Καταιγιστική ήταν στην 6ωρη κατάθεσή της ενώπιον των δικαστικών αρχών η Ζωή Γεωργαντά, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος της επιτροπής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Η κ. Γεωργαντά εξετάστηκε από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου, παρόντος του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγ.Πεπόνη και σύμφωνα με πληροφορίες μας , παρουσίασε έγγραφα και αποδείξεις σχετικά με την σκόπιμη διόγκωση του ελλείμματος του 2009 στο 15,4% προς τη Eurostat, με σκοπό τη λήψη υπερβολικών δημοσιονομικών μέτρων από το οικονομικό επιτελείο.
Στην κατάθεση της η καθηγήτρια και με τα στοιχεία που παρέδωσε ενίσχυσε τον ισχυρισμό της ότι το έλλειμμα έγινε τόσο μεγάλο λόγω του γεγονότος ότι μπήκαν όχι με φυσιολογικό τρόπο στη «γενική κυβέρνηση» (σ.σ. στενός δημόσιος τομέας και πλευρές του ευρύτερου) ένας αριθμός ΔΕΚΟ. Η μάρτυρας φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι η μέθοδος αυτή αντίκειται στα οριζόμενα από την ίδια την Eurostat , καθώς δεν είχαν προηγηθεί οι απαραίτητες μελέτες και στατιστικές μετρήσεις στις επίμαχες ΔΕΚΟ.

«Ήταν μια πολύ σοβαρή και εμπεριστατωμένη κατάθεση με έγγραφα και στοιχεία . Απλώς τώρα πρέπει όλα αυτά να διασταυρωθούν», έλεγε κορυφαία εισαγγελική πηγή.

Η προκαταρκτική έρευνα θα συνεχιστεί με ταχείς ρυθμούς και αναμένεται ότι θα κληθούν να περάσουν σύντομα το κατώφλι της Εισαγγελίας και οι επόμενοι μάρτυρες , που θα είναι πρώην αλλά και νυν στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ καθώς και υπάλληλοι της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι καταγγελίες για το έλλειμμα του 2009, έχει κάνει μέσω υπομνήματος του στην Εισαγγελία και ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Αρχής, Νίκος Λογοθέτης , ο οποίος αναμένεται να κληθεί να καταθέσει στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου