Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Κατάρρευση του Εθνικού μας Συστήματος Έρευνας

Από τον Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, για μια ακόμη φορά,  ενεργεί με προχειρότητα και σκοπιμότητες προκειμένου να προβεί στην αναδιάρθρωση του Εθνικού Συστήματος Έρευνας. Πιο συγκεκριμένα, απαιτεί από τους Διευθυντές των Ερευνητικών Κέντρων της χώρας να εισηγηθούν, εντός τεσσάρων  ημερών -υποσχόμενη την εξαίρεσή τους από την εργασιακή εφεδρεία- συγχωνεύσεις των Ινστιτούτων των Ευρωπαϊκών Κέντρων  τους, έτσι ώστε ο συνολικός αριθμός τους να μειωθεί σε τριάντα, από πενήντα πέντε που είναι σήμερα.

Η μεθόδευση με την οποία φαίνεται να προωθείται η αναδιάρθρωση αυτή δεν πρόκειται να οδηγήσει, ούτε στην αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Έρευνας, ούτε φυσικά και σε οικονομίες κλίμακας. Καλούμε την Υπουργό να σταματήσει αμέσως τις μεθοδεύσεις που επέλεξε και να ενεργήσει με βάση διεθνή πρότυπα, όπως είναι η αξιολόγηση, η αριστεία και οι εθνικές προτεραιότητες στο χώρο της έρευνας.
Σε διαφορετική περίπτωση, θα είναι υπεύθυνη σε ολόκληρη την ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα, και προπάντων στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, για την κατάρρευση του Εθνικού μας Συστήματος Έρευνας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου