Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Πανελλαδικά περισσότερα από 400 σχολεία τελούν υπό κατάληψη

Τη διανομή όλων των σχολικών βιβλίων και την πλήρωση όλων των κενών θέσεων από εκπαιδευτικούς ζητούν οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων, που βρίσκονται στη δεύτερη εβδομάδα κινητοποιήσεων.
Χθες στη Θεσσαλονίκη σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές 54 γυμνασίων, λυκείων και ΕΠΑΛ στην ανατολική πλευρά της πόλης, ενώ στη δυτική Θεσσαλονίκη υπό κατάληψη βρίσκονται 37 σχολεία και ένα σχολείο συνεχίζει την αποχή. Στο 2ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, στην οδό Ικτίνου, σύμφωνα με.... καταγγελία της διευθύντριας του σχολείου που έγινε στο ΑΤ Λευκού Πύργου, άγνωστοι έκλεψαν τέσσερις φορητούς υπολογιστές. Πανελλαδικά, οι καταλήψεις σχολείων ξεπερνούν τις 400.
Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα προχωρήσει άμεσα στην ανακοίνωση συγκεκριμένων μέτρων για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών για κάθε σχολείο που τελεί υπό κατάληψη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Προς το παρόν, με σχετική εγκύκλιό του επισημαίνει ότι όπου χρειαστεί θα αναπληρώνονται οι χαμένες διδακτικές ώρες τα Σαββατοκύριακα, τις αργίες, ακόμη και κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων. Για το θέμα έχουν γίνει ήδη συστάσεις σε εκπαιδευτικούς κυρίως από τις διευθύνσεις.

Λιγότερο φροντιστήριο, καλύτερο σχολείο
Σε επίσημη τοποθέτησή της η ΟΛΜΕ αναγνωρίζει το δικαίωμα των μαθητών στην αντίδραση για όσα συμβαίνουν στον χώρο της παιδείας και καλεί γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές σε κοινή συστράτευση για την προάσπιση του θεσμού της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.
Με απόφασή της και σε συνεργασία με την Αρχιτεκτονική σχολή του ΑΠΘ η Γ΄ ΕΛΜΕ προτείνει τη δημιουργία απογευματινών τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης (θεσμών που έχει καταργήσει το υπουργείο Παιδείας), με στόχο να βοηθηθούν οι ασθενέστεροι οικονομικά μαθητές.
"Είμαστε αντίθετοι στα λουκέτα που μπαίνουν στα σχολεία και χωρίζουν την κοινωνία στη μέση. Είμαστε όμως αντίθετοι και στην όποια επέμβαση εισαγγελέων ή αστυνομίας στα σχολεία", επισήμανε ο πρόεδρος της Γ΄ ΕΛΜΕ Τρ. Τρανός. Οι εκπαιδευτικοί της Γ΄ ΕΛΜΕ ξεκινούν δράσεις ενημέρωσης για "λιγότερο φροντιστήριο και καλύτερο σχολείο". "Δεν θα πρέπει, για μία ακόμη χρονιά, να θυσιαστεί το σχολικό έτος και να κλείσουν τα σχολεία νωρίτερα, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εισαγωγικές εξετάσεις. Επίσης θα πρέπει να αλλάξει το πρόγραμμα των μαθημάτων του λυκείου, που μοναδικό προσανατολισμό έχει την προετοιμασία των μαθητών για το πανεπιστήμιο", εξήγησε ο κ. Τρανός.

Απεργία στις 5 και 19 Οκτωβρίου
Στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ στις 5 και 19 Οκτωβρίου θα συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, οι απεργίες θα κηρυχθούν στην περίπτωση που ανακοινωθεί πρόγραμμα εφεδρείας για τους εκπαιδευτικούς.

Εφ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου