Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Έρανος για να σώσουμε τον Πάγκαλο!


Πάγκαλος: Δεν μπορώ να πληρώσω–ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε πως αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο ειδικό τέλος για τα ακίνητα, λέγοντας χαρακτηριστικά «ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει».
«Για να μπορέσω να πληρώσω τον φόρο θα πρέπει να αναγκαστώ να πουλήσω ένα ακίνητο», ανέφερε ο Θ. Πάγκαλος, κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του Mega, επισημαίνοντας ότι η μεγάλης αξίας ακίνητη περιουσία που διαθέτει περιήλθε στην κατοχή του από κληρονομιά.
Στην ερώτηση τι θα κάνει εάν δεν...

 βρεθεί αγοραστής απάντησε: «Δεν έχω να πληρώσω, δεν μπορώ να πληρώσω, ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει».
Την ίδια ώρα, εξέφρασε επιφυλάξεις σχετικά με το μέτρο των αποδείξεων και ειδικότερα για το ποσοστό της αξίας των αποδείξεων που θα ζητηθεί να συλλεχθούν επί του εισοδήματος.
«Οι αποδείξεις είναι μέτρο υπέρ του μισθωτού και υπέρ του φορολογουμένου και ιδιαίτερα υπέρ του μισθωτού. Είμαι υπέρ των αποδείξεων. Θεωρώ ότι η συλλογή τους, όταν γίνεται συστηματικά, μπορεί να περιορίσει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, υποχρεώνοντας αυτούς που δεν δίνουν αποδείξεις να το κάνουν και δημιουργώντας ένα κίνητρο για αυτόν που συλλέγει αποδείξεις με μια μείωση του δικού του φορολογικού βάρους» επισήμανε και πρόσθεσε πως θα πρέπει να υπάρξει εκτενής συζήτηση σε κυβερνητικό επίπεδο.
Αναφορικά με την απεργία των ιδιοκτητών ταξί άσκησε σφοδρή επίθεση στον κλάδο, κάνοντας  λόγο για «εργοδότες» οι οποίοι θέλουν να απεργούν την ίδια ημέρα που απεργούν οι μισθωτοί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Παράλληλα, υπήρξε ιδιαίτερα καυστικός και με τα συνδικάτα λέγοντας πως «μόνο στην Ελλάδα στις απεργίες τρομοκρατούνται αυτοί που θέλουν να δουλέψουν και οι συνδικαλιστές τούς το απαγορεύουν».
(Το video είναι από το real.gr)
"Το Ποντίκι"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου