Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Περικύκλωση της Δ΄ Διεύθυνσης Β/βάθμιας Αθήνας από περισσότερους από 500 καθηγητές

Με κεντρικά συνθήματα «δεν θα περάσει καμιά μετακίνηση εκπαιδευτικού» «δεν θα επιτρέψουμε την εργασιακή εφεδρεία», «μαθητές – καθηγητές ενωμένοι νικητές», κλπ, περισσότεροι από 500 καθηγητές της Δ΄ Διεύθυνσης Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας περικύκλωσαν σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι τα Γραφεία της Διεύθυνσης για να ματαιώσουν την επιχείρηση μετακίνησης εκπαιδευτικών εκτός ΠΥΣΔΕ.
Την πρωτοβουλία είχαν αναλάβει οι ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Ν. Σμύρνης – Μοσχάτου και Νότιας Αθήνας οι οποίες έγκαιρα είχαν καλέσει τους καθηγητές της περιοχής σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση. Ωστόσο η Διευθύντρια της Διεύθυνσης έλειπε αν και είχε ειδοποιηθεί για τη συνάντηση και οι καθηγητές απαίτησαν να έρθουν σε επαφή με τον αναπληρωτή προϊστάμενο. Στη διάρκεια της συνάντησης τα Δ.Σ των ΕΛΜΕ ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν καμιά μετακίνηση εκπαιδευτικού από την περιοχή και ότι αν γίνει από τη μεριά της Διεύθυνσης οποιαδήποτε προσπάθεια θα καλέσουν τους εκπαιδευτικούς σε κατάληψη.
Στη διάρκεια της συνάντησης των Δ.Σ των ΕΛΜΕ με τον αναπληρωτή προϊστάμενο οι εκπαιδευτικοί μαζί με μαθητές έκαναν διαδήλωση στη Νέα Σμύρνη η οποία χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη σε όγκο διαδήλωση που είχε γίνει σε τοπικό επίπεδο τα τελευταία 15 περίπου χρόνια.
Στο τέλος της συνάντησης οι εκπαιδευτικοί, αποφασισμένοι πλέον για όλα, συμφώνησαν με την πρόταση των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να είναι σε επαγρύπνηση για το επόμενο κάλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου