Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Υπάρχει χρόνος να αναθεωρήσουν κάποιοι τη στάση τους...

 
images
Διαβάζουμε προσφάτως στο διαδίκτυο, από συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών, καταγγελτικές ανακοινώσεις αντίδρασης ενάντια στα διαρρέοντα από κυβερνητικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους για περικοπή του επιδόματος εξωδιδακτικής απασχόλησης των εκπαιδευτικών. Κάτι τέτοιο, αναφέρεται, θα αποτελέσει «αιτία πολέμου». Καταγγέλλεται επίσης η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τις βίαιες αλλαγές που ετοιμάζει στο εργασιακό μας μέλλον, με τις συγχωνεύσεις σχολείων και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, την αύξηση του υποχρεωτικού μας ωραρίου, την προώθηση ελαστικών σχέσεων εργασίας, τις αλλαγές στη διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Προφανώς και μας βρίσκει σύμφωνους η αντίδραση σε όλα τα πιο πάνω ενδεχόμενα. Είναι κρίσιμο το διάστημα που διανύουμε και καλούμε τους συναδέλφους σε εγρήγορση και αντίσταση στην καταπάτηση δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες, δεκαετίες τώρα. Κανένα Δ.Ν.Τ. δεν επιβάλλει αυτά τα μέτρα, είναι ξεκάθαρα πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Όμως μη μας διαφεύγει της προσοχής, πως το μήνυμα των πρόσφατων Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών, έδωσε τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να σκέφτεται να δράσει όπως, πιο πάνω περιγράφεται. Ο κατά πλειοψηφία «πράσινος χάρτης» νομιμοποίησε τη σκέψη των κυβερνώντων να ενεργήσουν όπως ετοιμάζονται, αφού πήραν «νωπή λαϊκή εντολή». Βλέπουμε λοιπόν τα αποτελέσματα αυτών που έριξαν ψήφο επιβράβευσης ή ανοχής, αυτών που ψήφισαν πεπεισμένοι πως όλοι φταίμε ή «μαζί τα φάγαμε», αυτών που στήριξαν δήθεν ανεξάρτητες επιλογές, αυτών που απείχαν πιστεύοντας πως έτσι στέλνουν «μήνυμα».

Υπάρχει χρόνος να αναθεωρήσουν κάποιοι τη στάση τους. Έστω και αργά, γιατί τώρα θα «καεί και η δικιά τους η γούνα». Άλλωστε, απ’ ό,τι φαίνεται, μάλλον οι εθνικές εκλογές πλησιάζουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου