Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Δ.Α.Κ.Ε. Απάντηση στην επιστολή Διαμαντοπούλου περί αναπλήρωσης



Απαράδεκτη και προκλητική επιστολή της κας Διαμαντοπούλου
προς τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ)
Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στον εκπαιδευτικό κόσμο της χώρας η επιστολή της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννας Διαμαντοπούλου, με την οποία ζητά από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ) να προτείνουν μέχρι τις 28/3/11 σχέδιο αναπλήρωσης, στο τελευταίο τρίμηνο του σχολικού έτους, των χαμένων ωρών διδασκαλίας που προήλθαν λόγω των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών!!!

Καταγγέλλουμε
την απαράδεκτη, αντιδεοντολογική, αυταρχική και υποκριτική ενέργεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21/3/11,  ημέρα που το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αποφάσισε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τις 30 Μαρτίου σε συμπόρευση με την ΟΛΜΕ και την ΟΕΝΓΕ. Κινητοποίηση που εκφράζει την αντίδραση - αντίσταση στις αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Οι κινητοποιήσεις και η δημιουργία πανεκπαιδευτικού μετώπου με σύμμαχο την κοινωνία φοβίζουν τους κυβερνώντες.
Η κ. Διαμαντοπούλου επιχειρεί με προκλητικό τρόπο:
-    να σπιλώσει τους αγώνες μας και να απαξιώσει το συνδικαλιστικό κίνημα,
-    να μεταθέσει τις ευθύνες που αποκλειστικά της αναλογούν,
-  να στοχοποιήσει, να «ενοχοποιήσει» και να εκφοβίσει τον Έλληνα εκπαιδευτικό,
-    να συγκρουστεί η κοινωνία με τον εκπαιδευτικό κόσμο κατά την προσφιλή τακτική του αποπροσανατολισμού και του «διαίρει και βασίλευε».
Η ενέργεια αυτή πραγματοποιείται τη στιγμή που εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές κινητοποιούνται ενάντια στην κομματική «κοπτοραπτική» που χαρακτηρίζει τις συγχωνεύσεις, τους υποβιβασμούς και τις καταργήσεις σχολικών μονάδων και στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης και της ζωής μας.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η κ. Διαμαντοπούλου είναι οι κατ’ εξοχήν υπεύθυνοι  για την απώλεια ωρών διδασκαλίας και την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Θυμίζουμε στην κα Υπουργό ότι την ευθύνη για την όποια απώλεια διδακτικών ωρών, φέρει αποκλειστικά το Υπουργείο Παιδείας που προΐσταται, εξαιτίας:
-    της μη έγκαιρης κάλυψης των κενών θέσεων εκπαιδευτικών καθόλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.
-    των αντιλαϊκών πολιτικών τους επιλογών που οδηγούν τον εκπαιδευτικό κόσμο σε αντίσταση και αγώνες.
-     της απουσίας ουσιαστικού διαλόγου με την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία.
-    του αλαζονικού και αυταρχικού τρόπου λήψης των κυβερνητικών αποφάσεων.
Ο Έλληνας εκπαιδευτικός έχει και γνώσεις και φιλότιμο. Με ευσυνειδησία επιτελεί το καθήκον του απέναντι στα παιδιά του ελληνικού λαού.
Το φιλότιμο απουσιάζει από τις πολιτικές σας που υπονομεύουν το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας.
Η απάντηση στην επιστολή σας, μια επιστολή που αποπνέει καθεστωτικές νοοτροπίες και «δικτατορικές» πρακτικές, θα είναι η συσπείρωση του εκπαιδευτικού κόσμου και οι αγώνες μας.
Αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή, «μνημονιακή» πολιτική σας και στην αυταρχική συμπεριφορά σας. Αγώνες για ένα καλύτερο μέλλον που να ανταποκρίνεται στα οράματα και τις προσδοκίες μας.
Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί σας επιστρέφουν την επιστολή.
Απαράδεκτη η επιστολή όπως απαράδεκτη είναι και η πολιτική σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου