Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Μεγάλη πανεκπαιδευτική συγκέντρωση για την κατάσταση στο χώρο της Παιδείας

«Οι μαθητές δεν σκύβουν το κεφάλι, παλεύουν για μόρφωση και κοινωνία άλλη». Αυτό ήταν ένα από τα βασικά συνθήματα της πανεκπαιδευτικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στη πλατεία Καπνεργάτη. Η συγκέντρωση έγινε στα πλαίσια της απεργίας που είχαν  δάσκαλοι και καθηγητές, με αποφάσεις των Ομοσπονδιών τους, ενάντια  στις περικοπές στα κονδύλια για τη παιδεία και ενάντια στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων. Το τόνο όμως στη συγκέντρωση έδωσαν οι μαθητές από το 4ο Λύκειο που καταργείται και οι μαθητές και γονείς από το Δημοτικό Σχολείο Πολύστυλου που επίσης καταργείται, ενώ η συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των δυο βαθμίδων ήταν μικρή.

Γύρω στις 11 το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί στη πλατεία Καπνεργάτη. Σηκώθηκαν πανό και πικέτες και χωρίς να γίνει καμιά ομιλία, οι συγκεντρωμένοι φωνάζοντας συνθήματα συγκρότησαν πορεία και κατευθύνθηκαν προς την οδό Βενιζέλου. Μπροστά τέθηκε το πανό των
μαθητών του 4ου Λυκείου και ακολούθησαν τα πανό εκπαιδευτικών και του σχολείου του Πολύστυλου.
Οι διαδηλωτές έκαναν το γύρο της πλατείας Ελευθερίας και στη συνέχεια πορεύτηκαν στην οδό Ομονοίας, πέρασαν από το ΕΥΚ και κατευθύνθηκαν μέσω της οδού Βενιζέλου και πάλι στη πλατεία Καπνεργάτη. Όλη την ώρα ακούγονταν δυναμικά συνθήματα, όπως «κανένα σχολείο δεν κλείνει» και από το Πολύστυλο «το χωριό απαιτεί όχι στη συνένωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου