Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Η Διοικούσα επιτροπή της ΔΑΚΕ ΔΕ Ν. Καβαλάς εκφράζει την εντονότατη ανησυχία της για τις επιχειρούμενες αλλαγές. Διαφωνεί στην «λογική» που υπακούει στις επιταγές του Δ.Ν.Τ. και επιβάλλει ως πρώτιστο μέλημα όχι την ποιότητα στην εκπαίδευση, αλλά το «φθηνό σχολείο».
Διαφωνεί με την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο επιχειρεί να αποφασίσει για τις τοπικές κοινωνίες, χωρίς να ερωτηθούν οι αιρετοί εκπρόσωποι τους. Σε κάθε διαδικασία κατάργησης-συγχώνευσης σχολικής μονάδας επιβάλλεται να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής ΕπιτροπήςΠαιδείας καθώς και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.
Δε θεωρούμε ότι η συγχώνευση σχολείων πρέπει να είναι προτεραιότητα σήμερα. Αντιθέτως θαέπρεπε να τίθενται ως ζητήματα αιχμής η πολύπλευρη στήριξη των εκπαιδευτικών προκειμένου να ασκήσουν το εκπαιδευτικό τους έργο, η ενίσχυση των μαθητών (π.χ. με προγράμματα Π.Δ.Σ), η επίλυση των σοβαρών προβλημάτων υλικοτεχνικής και κτιριακής υποδομής που αντιμετωπίζουν τα σχολικά κτίρια σήμερα κ.ά.
Η σχολική κοινότητα του νομού μας βρίσκεται σε αναστάτωση. Απαιτούμαι από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του νομού μας να πάρουν  δημόσια θέση τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου