Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Η πρόταση της ΔΑΚΕ στην ΟΛΜΕ για τη Γ.Σ. των Προέδρων ΕΛΜΕ 3/3/2011

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Η τελευταία Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία την πραγματοποίηση της 48-ωρης απεργιακής κινητοποίησης  στις 22-23 Φεβρουαρίου. 
Η ΔΑΚΕ Καθηγητών χαιρετίζει τους εκπαιδευτικούς που τις 2 αυτές ημέρες σε όλη την Ελλάδα,  πραγματοποίησαν και συμμετείχαν σε ογκώδη συλλαλητήρια και πορείες (με αποκορύφωμα το πανδημοσιοΰπαλληλικό στην Αθήνα στις 23 Φεβρουαρίου) ενάντια στο «Μνημονίο» και την Τρόικα.
Το γεγονός αυτό κατέδειξε  τη διαρκώς αυξανόμενη αντίδραση των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας σ΄αυτήν  την αδιέξοδη  πολιτική.
Προβληματίζει ωστόσο το γεγονός ότι παρά τον ενθουσιασμό και το μέγεθος των εκδηλώσεων αυτών, τα ποσοστά της απεργιακής συμμετοχής ήταν αναντίστοιχα της επίθεσης που έχουν δεχθεί οι εργαζόμενοι.  Ειδικότερα στον κλάδο μας, και παρά τα μέτρα στήριξης της απεργίας που πάρθηκαν από την Ομοσπονδία (επιστολή στους συναδέλφους, γράμμα στους γονείς, αφίσα, καταχωρήσεις σε κυριακάτικες εφημερίδες, συνέντευξη τύπου, περιοδείες), ο μεγάλος αριθμός των απεργών περιορίσθηκε από τις συνέπειες αυτής της πρωτόγνωρης και ληστρικής επιδρομής στις ήδη χαμηλές αμοιβές μας.
Η αλήθεια βεβαίως είναι ότι εάν θέλουμε να αντισταθούμε και να σταματήσουμε αυτή την άδικη και ανάλγητη κοινωνικά κυβερνητική πολιτική, αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς συνέπειες και προσωπικές θυσίες.
Στο προσεχές διάστημα και με δεδομένο το αδιέξοδο αυτής της Μνημονιακής πολιτικής, είναι αναπόφευκτο να ενταθεί η επίθεση σε όλα τα κοινωνικά αγαθά, με την δημόσια παιδεία και τους εκπαιδευτικούς από τους πρώτους στόχους.
Εκείνο που απαιτείται την περίοδο αυτή, είναι οι καθηγητές και όλοι οι εργαζόμενοι, ξεπερνώντας συντεχνιακές, παραταξιακές και ατομικές επιλογές, να κλιμακώσουν τον αγώνα τους και να τρομάξουν τους τρομοκράτες τους.
Με βάση τα πιο πάνω, η παράταξη της ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, πρότεινε ως επόμενο βήμα δράσης της ομοσπονδίας τα εξής:
 1) Γ.Σ.  Προέδρων ΕΛΜΕ 12/03, 
2) δύο  48-ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 21-22 Μαρτίου (με δυνατότητα μικρής μετακίνησης)  και 28-29 Μαρτίου και νέα Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ αμέσως μετά 
 Δυστυχώς η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (5 ψήφοι ΔΑΚΕ και ΑΓΩΝ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ)
Σεβόμαστε την όποια διαφορετική άποψη. Ωστόσο με δεδομένο ότι ήδη η ΑΔΕΔΥ κινείται προς την κατεύθυνση κήρυξης 24ωρης πριν της 25/3, θεωρούμε ότι οποιαδήποτε άλλη πρόταση που θα περιλαμβάνει απεργιακό βήμα σε μεγάλο βάθος χρόνου και μικρότερης διάρκειας της πραγματοποιηθείσας 48-ωρης, δεν εκπληρώνει το χρέος μας ως ΔΣ ΟΛΜΕ απέναντι στις περιστάσεις.

Ε.Ε. ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου