Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Σόιμπλε, Ντράγκι, Βάιντμαν μας… έψαλαν τα κάλαντα


Αν κάποιοι πιστεύουν ότι οι Ευρωπαίοι θα μας κάνουν να αισθανθούμε έστω και μια ικμάδα αισιοδοξίας για τη νέα χρονιά, γελιούνται. Σιγά μην αφήσουν τον Σαμαρά και τον Στουρνάρα να λένε ότι βγαίνουμε από την κρίση. Ρώτησαν τον Ντράγκι, τον Σόιμπλε και τον Βάιντμαν; Οι οποίοι συντονισμένα μας λένε να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις, δηλαδή σε απλά ελληνικά να συνεχίσουμε την ίδια συνταγή λιτότητας και τότε αυτοί θα φανούν γενναιόδωροι.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαβεβαίωσε πως οι Ευρωπαίοι «δεν θα απογοητεύσουν» την Ελλάδα και θα ανοίξουν την πόρτα σε νέες αρωγές, ενώ χαρακτήρισε «μεγάλη ευκαιρία» για τη χώρα την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ.
«Η προεδρία θα δείξει στον ελληνικό πληθυσμό ότι το μέλλον του βρίσκεται στην Ευρώπη», προέβλεψε ο υπουργός σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί στο φύλλο της Τρίτης της εφημερίδας
Bild.
«Η άσκηση της προεδρίας είναι πηγή ταυτότητας, αυτοπεποίθησης, υπερηφάνειας, η προεδρία της ΕΕ είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα και για την Ευρώπη», συνέχισε ο υπουργός.
«Θα αποφασίσουμε στα μέσα της χρονιάς αν πρέπει να βοηθήσουμε και πάλι την Ελλάδα», δήλωσε ο Σόιμπλε. «Αν η χώρα παραμείνει στην οδό των μεταρρυθμίσεων, αν εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που γνωρίζουμε, δεν θα την απογοητεύσουμε», είπε.
Το ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους απέρριψε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν και τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα να διορθώσει τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ίδια.
«Ένα κούρεμα χρέους δεν αποτελεί λύση για τα βασικά προβλήματα της χώρας» δήλωσε ο Βάιντμαν στην εφημερίδα «Bild» και πρόσθεσε ότι, αντιθέτως, η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει την δύσκολη πορεία μεταρρυθμίσεων και να την ολοκληρώσει.
«Η χώρα πρέπει να διορθώσει τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας, που έχει δημιουργήσει η ίδια. Να γίνει πιο παραγωγική και να εξυγιάνει περαιτέρω τον προϋπολογισμό της. Βοήθεια απ’ έξω μπορεί μόνο να αγοράσει χρόνο, αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην ίδια τη χώρα» τόνισε.
Στην Ελλάδα υπάρχει μια εξέλιξη προς το καλύτερο σε κάποιους τομείς, ωστόσο, η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια, επισημαίνει σε συνέντευξή του προς το περιοδικό Der Spiegel o Mάριο Ντράγκι. “Η χώρα θα πρέπει να κάνει περισσότερα και επ’ αυτού δεν υπάρχει καμία αμφιβολία”, δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΚΤ.
Κανείς δεν είπε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται μεταρρυθμίσεις. Όχι όμως αυτές που απαιτούν οι δανειστές, δηλαδή… μεταρρύθμιση μόνο στην τσέπη μας. Η ίδια πορεία που αυτοί λένε ότι πρέπει να συνεχίσουμε σημαίνει νέα μέτρα, σκληρή λιτότητα, συνέχιση των θυσιών και αν γίνουν όλα αυτά θα μας βοηθήσουν.
Όπως όλοι καταλαβαίνετε… μας έψαλαν τα κάλαντα.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου