Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πείσει ότι δεν εγκατέλειψε την αντιμνημονιακή πολιτική


Επικοινωνιακή αντεπίθεση – φιέστα με αφορμή την έλευση στην Αθήνα των εκπροσώπων του ευρωκοινοβουλίου, που «ελέγχουν» το ρόλο της τρόικας στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν υπαχθεί στο μνημόνιο, ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στο πλαίσιο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του στον πρόεδρο της βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ζητάει την κοινή συνεδρίαση των διαρκών επιτροπών οικονομικών, κοινωνικών, ευρωπαϊκών υποθέσεων καθώς και της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της ελληνικής βουλής καθώς όπως αναφέρει στην εν λόγω επιστολή:
«Στις 8 και 9 Ιανουαρίου 2014 θα επισκεφτούν την Αθήνα οι συνεισηγητές της έκθεσης για το ρόλο της τρόικας και τις επιπτώσεις από την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων, Οτμαρ Κάρας και Λεμ
Χοάνγκ Νγκοκ, μέλη της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014 τα δύο μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συναντηθούν με το Προεδρείο της Βουλής, καθώς και με τους Προέδρους και Αντιπροέδρους των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων, της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.
Λόγω της εξαιρετικής σοβαρότητας του υπό συζήτηση θέματος και για τη διευκόλυνση της επιβεβλημένης ανταλλαγής απόψεων ανάμεσα στους θεσμικά αρμόδιους εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σας ζητώ η συνάντηση αυτή να πραγματοποιηθεί με τις προαναφερθείσες Επιτροπές σε πλήρη σύνθεση».
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προσδοκά μέσα από τέτοιου τύπου κινήσεις να εμπεδώσει στην κοινωνία την εικόνα πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει το πολιτικό κεφάλαιο και το απόθεμα της πολιτικής βούλησης να διαπραγματευτεί σκληρά με τους εταίρους αλλαγή πολιτικής στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το βάρος που ρίχνει σ’ αυτές τις κινήσεις η Κουμουνδούρου είναι μεγάλο και αυτό διότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί παράλληλα να αντιπαραθέσει τέτοιες κινήσεις στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που δεν είχαν την πλήρη πολιτική συμφωνία της τρόικας όπως η κατάθεση του προϋπολογισμού και η νομοθέτηση για τους πλειστηριασμούς. Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί με το αίτημα του να συνεδριάσουν σε κοινή ολομέλεια οι επιτροπές της ελληνικής βουλής με τους εκπροσώπους του ευρωκοινοβουλίου, να καταδείξει ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει παραπέρα γιατί παραμένει «όμηρος» και «δέσμια» στην πολιτική του Βερολίνου. Και ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στο να εμφανίσει τον πρωθυπουργό ως φοβικό μπροστά στις δυνατότητες που θα είχε να μιλήσει δημόσια και να κατηγορήσει ευθέως την τρόικα για τις ακολουθούμενες πολιτικές στη χώρα μας.
Επί της ουσίας όμως ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να καλλιεργήσει την ψευδαίσθηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εγκαταλείπει την αντιμνημονιακή πολιτική ύστερα απ’ την ευρωπαϊκή στροφή του Τέξας. Στην πραγματικότητα επιχειρεί εκτός όλων των άλλων να διασκεδάσει αυτές τις εντυπώσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όπου συνεχίζουν να εκφράζονται τέτοιοι φόβοι ύστερα και απ’ την επισημοποίηση της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν.
Κάλχας
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου