Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Συγκλονιστικό video από τη στιγμή της έκρηξης στο ρωσικό σταθμό τραίνων

train-explosionΣτη δημοσιότητα δόθηκε το video από την θανατηφόρα έκρηξη που σημειώθηκε σε σιδηροδρομικό σταθμό στον νότο της Ρωσίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 18 άνθρωποι και να τραυματιστούν πενήντα.
«Η έκρηξη έγινε στον κεντρικό σταθμό της πόλης Βόλγκογκραντ» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Ο εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας ερευνών, Βλαντιμίρ Μάρκιν, έκανε λόγο για 14 νεκρούς ενώ ο κυβερνήτης του Βόλγκογκραντ, Σεργκέι Μποζένοφ, ανέβασε τους νεκρούς στους 15. Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι μεταξύ των
νεκρών ήταν και ένας αστυνομικός.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της χώρας, η έκρηξη προκλήθηκε από γυναίκα καμικάζι, η οποία πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε πάνω της κοντά στους ανιχνευτές μετάλλων που βρίσκονται κοντά στην είσοδο του σταθμού. Οι πρώτες εικόνες έδειξαν τα τζάμια στους δύο πάνω ορόφους του κτιρίου να σπάνε και ασθενοφόρα να σπεύδουν στο σημείο.
«Ακούσαμε έναν εκκωφαντικό θόρυβο από πίσω μας, είδαμε μια λάμψη και πέσαμε στο έδαφος» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία γενικότερη αποσταθεροποίηση στις επαρχίες του νότου εξαιτίας επιθέσεων ισλαμιστών ανταρτών. Στην ίδια πόλη είχε σημειωθεί στις 21 Οκτωβρίου επίθεση αυτοκτονίας από γυναίκα καμικάζι σε λεωφορείο στοιχίζοντας τη ζωή σε επτά ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους τριάντα.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για τη σημερινή επίθεση, ωστόσο, αυτή σημειώθηκε λίγους μήνες αφότου ο ηγέτης των Τσετσένων ανταρτών, Ντόκου Ουμάροφ, έκανε έκκληση για επιθέσεις στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι.
Οι γυναίκες καμικάζι είναι γνωστές στη Ρωσία με την ονομασία «μαύρες χήρες» καθώς επιδιώκουν να πάρουν εκδίκηση για τους θανάτους μελών της οικογένειάς τους στον Βόρειο Καύκασο βάζοντας στο στόχαστρο ρώσους πολίτες.
Οι επιθέσεις εγείρουν ανησυχίες για τα μέτρα ασφαλείας στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου