Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΦΩΤΟ υπερδύναμης για γέλια-Οι υποδομές που λέγαμε: Κατέρρευσε κι άλλη γέφυρα στις ΗΠΑ

Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους (καλό! καλό! γελάσαμε πάλι... "για άγνωστους λόγους" και όχι επειδή ήταν 60 χρόνων χωρίς συντήρηση...), κατέρρευσε χθες το απόγευμα μία ακόμα γέφυρα στις ΗΠΑ. Όσοι προσπάθησαν να διασχίσουν χθες τη γέφυρα του διαπολιτειακού σιδηροδρόμου 5 βρέθηκαν ξαφνικά να κολυμπούν στα παγωμένα νερά του ποταμού Σκάτζιτ. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα ή σοβαρά τραυματίες.
Η γέφυρα που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή, 60 μίλια βόρεια του Σιάτλ είχε κατασκευαστεί το 1955
και αποτελεί τον κύριο οδικό άξονα ανάμεσα στο Σιάτλ και το Βανκούβερ του Καναδά.

Οι αιτίες της κατάρρευσης παραμένουν αδιευκρίνιστες, ενώ το υπουργείο Μεταφορών της Ουάσινγκτον θα αναλάβει τις έρευνες για το περιστατικό.

Η κατάρρευση σημειώνεται σχεδόν έξι χρόνια αφότου μια άλλη γέφυρα κατέρρευσε στη Μινεσότα και δημιούργησε ανησυχίες για ελαττωματικές υποδομές στις ΗΠΑ. Η κατάρρευση αυτή, τον Αύγουστο του 2007, της γέφυρας I-35W στον ποταμό Μισισιπή κατά τη βραδινή ώρα αιχμής είχε στοιχίσει τη ζωή σε 13 ανθρώπους ενώ 145 είχαν τραυματισθεί.

Στην έρευνα που ακολούθησε, οι αρχές διαπίστωσαν πως δώδεκα χαλύβδινα υποστηρίγματα, τα οποία πιστεύεται ότι προκάλεσαν την καταστροφή, ήταν μικρότερα σε μέγεθος από τις προδιαγραφές και μια επιθεώρηση ρουτίνας δεν θα μπορούσε να αποκαλύψει το πρόβλημα.

Δείτε τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου