Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

«Σε κώμα ο Σουμάχερ, δεν ξέρουμε πότε θα ξυπνήσει»-Δείτε τη ΦΩΤΟ που ανέβασε ο Φέτελ!

Σε τέτοιες περιπτώσεις το τεχνητό κώμα στο οποίο βάζουν τον ασθενή μπορεί να διαρκέσει από 4 έως 10 μέρες (καμιά φορά και εβδομάδες). Ο ασθενής μπαίνει σε τεχνητό κώμα ώστε να μειωθούν οι λειτουργίες του οργανισμού και η ανάγκη του εγκεφάλου σε οξυγόνο, έτσι οι περιοχές του εγκεφάλου που πιέζονται από το αιμάτωμα και στις οποίες η αιμάτωση-οξυγόνωση λόγω της πίεσης είναι μικρότερη, θα έχουν λιγότερες ανάγκες οξυγόνου που θα καλύπτονται (σε ιδανική περίπτωση) επαρκώς, με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν μόνιμες βλάβες. Το πότε θα τον ξυπνήσουν εξαρτάται από το πότε θα μειωθεί το αιμάτωμα και η πίεση που ασκεί στον εγκέφαλο

Ευχαριστίες προς τα ΜΜΕ, το προσωπικό του νοσοκομείου άλλα και όλο τον κόσμο για τη συμπαράστασή τους στις κρίσιμες στιγμές που περνούν εξέφρασε η οικογένεια του Μίχαελ Σουμάχερ.

Ο Γερμανός πρώην πιλότος της Formula 1 σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ που τον παρακολουθούν βρίσκεται σε τεχνητό κώμα και δίνει μάχη για τη ζωή του. «...ο Σουμάχερ είναι σε κρίσιμη κατάσταση, μάχεται για τη ζωή του. Βρίσκεται σε τεχνητό κώμα. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα συμβεί. Θα εξετάζουμε την κατάσταση ώρα με την ώρα», είπαν χαρακτηριστικά κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Αν δεν φορούσε το κράνος, δεν θα είχε επιβιώσει. Χρειάστηκε να τον χειρουργήσουμε άμεσα για να μειώσουμε την πίεση στο κεφάλι του από την εσωτερική αιμορραγία. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε. Οταν ήρθε εδώ, έκανε κάποιες αντανακλαστικές κινήσεις αλλά δεν είχε επαφή με όσα συνέβαιναν γύρω του. Είχε πολύ μεγάλο τραύμα στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού του. Θέλουμε περισσότερο χρόνο, να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας, για να βελτιωθεί η κατάσταση του. Προσπαθούμε να τον διατηρήσουμε σε σταθερή θερμοκρασία. Βρίσκεται σε καταστολή. Δεν θα μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες, σεβόμενοι την οικογένειά του», πρόσθεσαν.

Από την πλευρά του  ο καθηγητής Γιοάν Παγιάν, ο οποίος ανέφερε: «Θα μπορούσα να πω πως το χτύπημα έγινε στο σωστό... σημείο, καθώς αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η επέμβαση έγινε άμεσα. Αυτό σημαίνει πως η κατάστασή του είναι κρίσιμη, είναι ακόμα σε κώμα και θα παραμείνει σε κώμα.

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του πρώην πιλότου βρίσκεται η σύζυγός του και τα δύο τους παιδιά. Η μάνατζερ του 44χρονου πρώην πιλότου της Formula 1 μετέφερε το εξής μήνυμα της οικογένειας: «Ευχαριστούμε τους γιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου για τη φροντίδα που παρέχουν στον Μίχαελ. Γνωρίζουμε πως κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να τον βοηθήσουν. Επίσης ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που έχει εκφράσει τη συμπαράστασή του και έχει στείλει ευχές για ταχεία ανάρρωση. Θα θέλαμε να ζητήσουμε από τα ΜΜΕ να σεβαστούν την ιδιωτικότητα της οικογένειάς μας, όπως και των φίλων μας. Θα θέλαμε να τα ευχαριστήσουμε κι αυτά για τη βοήθειά τους».

Δείτε τι φωτό ανέβασε ο Φέτελ για τον Σουμάχερ

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ...δεν κρύβει την αγωνία του για τον Μίχαελ Σουμάχερ.Από πολλούς έχει χριστεί διάδοχός του. Για τον Σεμπάστιαν Φέτελ ο Μίχαελ Σουμάχερ δεν είναι απλώς ένα πρότυπο, αλλά κάτι σαν πατέρας. Ο 45χρονος Γερμανός, που δίνει μάχη για να
κρατηθεί στη ζωή μετά από ατύχημα που είχε κάνοντας σκι, έχει βοηθήσει πολύ το νεαρό συμπατριώτη του από τα πρώτα του βήματα στη Formula 1 μέχρι και τώρα, που είναι ήδη τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής. «Ο Μίχαελ στάθηκε σαν πατέρας δίπλα μου στη Formula 1. Ήταν και πάντα θα είναι στο πλευρό μου, σε κάθε στάδιο της καριέρας μου», έγραψε στο Twitter ο πιλότος της Red Bull αναρτώντας και ένα κολάζ από φωτογραφίες του με τον «Σούμι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου